Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ενημέρωση για την δημιουργία Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών ( Π.Ο.Α.Υ. )





Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης, ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ

Φίλες και φίλοι ξηρομερίτες, χαιρετίζω μία ακόμη εκδήλωση ενημέρωση της επιτροπής αγώνα για τις υδατοκαλλιέργειας στην περιοχή μας και θα ήθελα να ακουστούν δύο κουβέντες και από εμένα......

Καλές οι συναντήσεις και οι απαραίτητες με τους θεσμικούς παράγοντες καλές και οι συγκεντρώσεις ενημέρωσης της επιτροπής αγώνα. Από την ενημέρωση που έχω έως τώρα οι συναντήσεις με τον υπουργό της κυβέρνησης ήταν άκαρπες. Η κυβερνητική πλειοψηφία στην περιφέρεια ψήφισε υπέρ των υδατοκαλλιεργειών. Ευτυχώς ο Δήμος Ξηρομέρου και οι πολιτικές παρατάξεις (εκτός ελαχίστων που κάνουν νάζια) στηρίζουν αυτόν τον αγώνα. Χωρίς λοιπόν να λέμε πολλές κουβέντες είμαστε μόνοι μας. Γι’ αυτό πρέπει να πιστέψουμε ότι εμείς και μόνο εμείς ως κάτοικοι και ως πολίτες αυτού του αδικημένου τόπου μπορούμε να σταματήσουμε την περαιτέρω καταστροφή στην περιοχή μας και στο περιβάλλον του παραλιακού μετώπου του Ξηρομέρου.

Προτείνω στην επιτροπή αγώνα να προβεί σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και περισσότερη ενημέρωση στους πολίτες του Ξηρομέρου και όχι μόνο.

1) Ψήφισμα – καταγγελία ονομαστικά για όλους όσους είναι υπεύθυνοι και μεροληπτούν εις βάρος μας (πολιτικούς, ντόπια και ξένα συμφέροντα)

2) Τις ημέρες του Πάσχα που θα υπάρχει κόσμος στα χωριά μας, δυναμική συγκέντρωση στον Αστακό και σημασιολογικούς αποκλεισμούς δρόμων λιμανιών και δημοσίων κτιρίων για να ακουστεί η φωνή μας τα πέρατα του κόσμου.

Σας ευχαριστώ

Κομπλίτσης Απόστολος

enmpampini.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε Απόστολε
    Παρακολουθώ συνεχώς από την πρώτη ημέρα της σύστασης της επιτροπής αγώνα (πρωτοβουλία) για την ΠΟΑΥ , όλη την δραστηριότητα που εχει επιδείξει , όπως φαντάζομαι ότι και εκατοντάδες αλλοι Ξηρομεριτες( και όχι μονο)
    Ξεκινησε μια προσπαθεια που στην αρχη ηταν #υποτονικη# αλλα στην συνεχεια πηρε αρκετα δυναμικη μορφη κατι που έδωσε το εναυσμα για συμμετοχη στις δρασεις της, σε πολλους που πιθανον να ειχαν διαμροφωσει μια διαφορετικη εικονα , ότι δηλ είναι μια προσωρινη διαμαρτυρια η οποια θα εχει συντομο τελος.
    Απεδείχθη όμως ότι όχι δεν ειχε γρήγορο τέλος αλλά συνεχίζει πολύ πιο δυναμικά.
    Ο πρόλογος αυτός έχει θέση για να καταθεσω καποιες ενστασεις πανω στο σχολιο σου , το οποιίο είναι το πρωτο ( η αν θελεις η πρωτη αναφορα) μετα την εκδηλωση της περασμένης Κυριακής .
    Διάβασα με προσοχή οσα καταθέτεις, αλλά σε κάποια σημεία έχω τελείως διαφορετική προσέγγιση από την δική σου(χωρίς βέβαια να θεωρώ ότι έχω τα αλάθητο)
    Γραφεις στην αρχη##Καλές οι συναντήσεις και οι απαραίτητες με τους θεσμικούς παράγοντες καλές και οι συγκεντρώσεις ενημέρωσης της επιτροπής αγώνα## αλλά……….. (το αλλα είναι προσθετικό δικό μου)
    Διότι έτσι που το έχεις διατυπωμένο θέλω να πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει άτι άλλο σε αντίθεση με τις συναντήσεις κλπ κλπ. Αν όντως εκτιμάς ότι οι συναντήσεις και οι συγκεντρώσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα , θα ήταν ευχάριστο και δημιουργικό να καταθέσεις την διαφορετική άποψη(σου)
    Γράφεις πιο κάτω ##Χωρίς λοιπόν να λέμε πολλές κουβέντες είμαστε μόνοι μας. Γι’ αυτό πρέπει να πιστέψουμε ότι εμείς και μόνο εμείς ως κάτοικοι και ως πολίτες αυτού του αδικημένου τόπου μπορούμε να σταματήσουμε την περαιτέρω καταστροφή στην περιοχή μας και στο περιβάλλον του παραλιακού μετώπου του Ξηρομέρου.##,
    Ενώ ακριβώς στην πιο πάνω σειρά αναφέρεις ##Ευτυχώς ο Δήμος Ξηρομέρου και οι πολιτικές παρατάξεις (εκτός ελαχίστων που κάνουν νάζια) στηρίζουν αυτόν τον αγώνα##
    Για να καταλάβω κάτι η ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ η ΟΧΙ

    (συνεχιζεται το σχολιο διοτι δεν εγκερινει το συστημα να δημοσιευθει ολοκληρο λογω περιορισμου χαρακτηρων
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (συνεχεια)
    Διότι αν έχεις μαζί σου τον Δήμο Ξηρόμέρου(φαντάζομαι ότι εννοείς πληθυσμιακά τον Δήμο και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο) και τις Πολιτικές παρατάξεις(θεωρώ ότι κυριολεκτείς στον όρο και δεν αναφέρεσαι στις Δημοτικές Παρατάξεις) τότε εφόσον έχεις όλο αυτό το σύνολο των υποστηρικτών , γιατί είμαστε μόνοι ;;;;(καλό θα ήταν να υπήρχε ονομαστική αναφορά σε απούσες παρατάξεις , δηλ τις ελάχιστες)
    Και καταλήγεις σε δυο προτάσεις
    1/Ψηφισμα –καταγγελία …….. Θέλω να πιστεύω ότι έχεις αρκετή εμπειρία από ψηφίσματα διαμαρτυρίας που εμφανίζονται σε πολύ τακτά διαστήματα στο πανελλήνιο. Στα όποια μπορεί να αναφέρεσαι στο διαταύτα αλλά δεν εμπεριέχονται ονόματα διότι πολύ είναι εύκολο να δημιουργηθούν αντίθετα αποτελέσματα (θεωρώ ότι κατανοείς τι θέλω να πω) Τα ψηφίσματα καταγγέλλουν φορείς(δημοσίους η ιδιωτικούς) Ενώσεις , Πολιτικές Δημοτικές παρατάξεις, κλπ Ποτέ ονομαστικά !!!!(πέραν του ότι ελλοχεύει και ο κίνδυνος της προσφυγής στην δικαιοσύνη)
    2/Τις ημέρες του Πάσχα………
    Έχει πολύ ενδιαφέρον η συγκεκριμένη πρόταση.. Ζητάς από την επιτροπή να προβεί σε αποκλεισμούς δρόμων (αραγε θα φέρει θετικό αποτέλεσμα η το αντίθετο )λιμανιών(άραγε πέραν του Αστακού πιο άλλο λιμάνι) και δημοσίων κτη(ι)ρίων (απ όσο γνωρίζω από το χωριό μου δημόσιο κτη(ι)ριο υπάρχει μόνο ένα , ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, διότι δεν μπορώ να σκαφθώ ότι το έτερο δημόσιο κτη(ι)ριο ,το Αστυνομικό Τμήμα θα διανοηθεί κάνεις να το καταλάβει όπως επίσης και το Λιμεναρχείο στο Πλατυγιάλι. ΑΡΑ το μόνο που απομένει είναι το Δημαρχιακό Μέγαρο. Εδώ θα μου επιτρέψεις να σταθώ λίγο . Θεωρώ ότι κάθε πρόταση που καταθέτει κάποιος έχει την ιστορική αξία της, την βαρύτητα(αυτή βέβαια που τις αποδίδει ο ίδιος)και φυσικά δικαιώνεται η όχι στην πορεία. Θα μου επιτρέψεις όμως αγαπητέ Απόστολε να διαφωνήσω ΚΑΘΕΤΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΩΣ με την συγκεκριμένη πρακτική των καταλήψεων!!!!Και το λέω αυτό μετά πλήρη γνώσης..Η κατάληψη είναι μια απαρχαιωμένη τακτική και πρακτική που εφαρμόζεται απο κάποιους , που για συγκεκριμένους λόγους δεν επιθυμούν διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Είναι μια πρακτική που κάποιοι (μέσα από τους χώρους που συναθροίζονται την εφαρμόζουν για λίγα λεπτά δημοσιότητας..ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ δεν εχει φέρει κανένα αποτέλεσμα(πλην βεβαίως του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, αλλά η συγκεκριμένη είχε αλλά χαρακτηριστικά) και δεν έχει φέρει διότι κάθε κατάληψη(όπως τις έχω ζήσει τα τελευταία 30 χρόνια μέσα από το ρεπορτάζ) δεν διαρκεί πάνω από δύο ώρες, το πολύ τρεις, Όλη η ιστορία(φασαρία) γίνεται για την προβολή του εγχειρήματος και τίποτε άλλο. Αν τα αποτελέσματα επιτυγχάνονταν από τις καταλήψεις, τότε πιθανόν να είχαμε διαφορετικές συνθήκες εργασίας και γενικά ποιότητα ζωής.
    Κλείνω με το εξής . Αν είναι στα πέρατα του Κόσμου να μάθουν (μετα από ένα χρόνο περίπου δράσεων) για την ιστορία της ΠΟΑΥ μέσα από την κατάληψη του Δημαρχείου και του λιμανιού , τοτε δυστυχώς όλες οι προσπάθειες και πρωτοβουλίες της επιτροπής πάνε στράφι, παράλληλα δε θα περιοριστούν σε νέες μορφές δράσεις ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο