Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Τραγωδία στα Γρεβενά: Νεκροί και οι τρεις εργαζόμενοι - Η ανακοίνωση της εταιρείας


Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι για τους τρεις εργαζόμενους που αγνοούνταν, μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο στα Γρεβενά. Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.......

Τον θάνατο των τριών εργαζομένων που βρίσκονταν στο εργοστάσιο στα Γρεβενά τη στιγμή της έκρηξης, επιβεβαιώνει η εταιρεία ΕΛΤΕΚ με ανακοίνωσή της.

"Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά.

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το χρονικό του δυστυχήματος

H ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρώί της Δευτέρας 21 Μαρτίου στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών, σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών εργαζομένων και τον τραυματισμό ακόμη ενός.

Η έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Γρεβενών Χρήστος Τριγώνης δήλωσε στο ThessToday.gr ότι έως τώρα άγνωστα παραμένουν τα αίτια που προκλήθηκε η έκρηξη στο εργοστάσιο, ενώ τονίζει ότι «το κτήριο δεν ισοπεδώθηκε μόνο, αλλά εξαϋλώθηκε».

Επι τόπου έφτασαν άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών, καθώς και δυνάμεις από 2η και 5η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα ΕΚΑΒ και η αστυνομία.
"Νιώσαμε όπως στον σεισμό του 1995"

Ο Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νοιώσαμε την γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995...».

Είπε οτι ένα τεράστιο σύννεφο καπνού υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη ενώ ο ήχος της έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άφορφη μάζα από μπάζα και σίδερα».

https://www.news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο