Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

ΤΟΠΙΚΟ ALERT: ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ!




πηγη  faebook  Panos Petronikolos

Εξαφανίσθηκε χωριό ανάμεσα στο Μαχαιρά και στο Καραϊσκάκη του Δήμου Ξηρομέρου. Ονομάζετε Βασιλόπουλο ,την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε τα καλά του και ήταν ευδιάθετο ......

Είχε σώας τα φρένα και δεν υπήρχε λόγος να εξαφανισθεί. Το αναζητούν οι κάτοικοι του και τα ποιο κοντινά του πρόσωπα που το αγαπούν και αγωνιούν για την κατάσταση του.

Τους λόγους της εξαφάνισης ίσως να τους ξέρουν στο Δημαρχείο και ειδικά η Δημοτική αρχή του Δήμου Ξηρομέρου που το είδε για τελευταία φορά πριν τρία σχεδόν χρόνια στις Δημοτικές εκλογές όταν και διασκέδαζαν μαζί λόγο της εκλογικής της νίκης.

Έκτοτε κανείς δεν ξέρει για το χωριό κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του και μάλλον δεν του έδιναν και πολύ σημασία .Η περίπτωση το χωριό να έφυγε για άλλον Δήμο αποκλείεται από τους ειδικούς…

Γιατί όμως το χωριό εξαφανίσθηκε;

Ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την εξαφάνιση; Ας δούμε λίγο τα γεγονότα.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξηρομέρου όταν εκλέχθηκε πριν τρία χρόνια, για να γίνει αρεστή και να εξασφαλίσει τη στήριξη των κατοίκων έταξε και έδωσε όσα ήθελαν να ακούσουν και να λάβουν οι υποψήφιοι ψηφοφόροι.

Κάθε χρόνο στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του Δήμου, ως έργα προς υλοποίηση ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται έργα αναγκαία για το χωριό μας όπως: αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα της Παναγίας , αγροτοκτηνοτροφικοί δρόμοι, καθαριότητα, διαμόρφωση της πλατείας ,ασφαλτοστρώσεις δρόμων ,διάνοιξη νέων δρόμων, διευθέτηση των παροχών ύδρευσης, δρόμος προς το ιστορικό μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών, δρόμος προς παλιό χωριό, ασφαλτόστρωση δρόμου προς το κοιμητήριο, διάνοιξη χειμάρρων ,διαμόρφωση του κτηρίου του κοινοτικού καταστήματος ,διευθέτηση του προβλήματος μα τα απόνερα που χύνονται στον κεντρικό δρόμο από τους βόθρους που υπερχειλίζουν και άλλα πολλά…..

Μήπως αυτό λέγετε κοροϊδία των κατοίκων ;

Μήπως απαξίωση του χωριού;

Μήπως αλητεία;

Μήπως μας θεωρούν εύκολους;

Μήπως μας θεωρούν δεδομένους;

Μήπως δεν μας υπολογίζουν;

Μήπως δεν ξέρουν ότι το χωριό ανήκει στο δήμο τους;

Όπως και να λέγετε όπως και να θελήσουν να το ονομάσουν η πραγματικότητα είναι αδιάψευστη.

Στο χωριό μας η Δημοτική Αρχή ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ, ΣΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 4.000€,ενώ του στέρησε έργα απολύτως απαραίτητα για την καθημερινότητα των συγχωριανών μου…

Σημ. Νεότερα στοιχεία που μιλούν για συνευθυνη και συνενοχή των « γνωστών και μη εξαιρετέων» λαλίστατων συγχωριανών επί παντός θέματος , ΜΟΥΓΚΟΘΟΔΩΡΩΝ όμως στα όσα διαδραματίζονται από τη Δημοτική Αρχή σε βάρος του χωριού μας ελέγχονται ως ανακριβή…

Οι έρευνες συνεχίζονται…

18 σχόλια:

  1. Μάθε να γράφεις το όνομα σου πρώτα . Με δανεικά κείμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α φίλε Πάνο λυπάμαι αλλά δεν λες αλήθεια
    .Την τελευταία φορά που ήρθα στο
    Βασιλόπουλο συνάντησα παλάτια χρυσοστόλιστα ,χαρέμια με διαμάντια .
    Τα πάντα έλαμπαν από τα έργα Τριανταφυλλάκη .
    Σαν δεν ντρέπεται λίγο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΝΑΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πονέσεις πανομ και συ . Περίμενε που θες και μαγκιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Foto petronik για πήγαινε και βγάλε και καμιά φώτο στο Αμπελάκι τώρα που εξαφανίστηκε το χωριο να δεις υπάρχουν οι βρύσες οι νόμιμες εκεί γιατί άκουσα ότι θα πάνε να δούνε εάν υπάρχουν ακόμα εκεί.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε πανο κατσε καμαριμ που ψήνεσαι συνέχεια . Σε βλέπω γονυπετή σε λίγο να παρακαλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ξερεις ότι απαγορεύεται υλικά οικοδομών απέναντι από δημοτικό σχολείο φίλε εσένα στηρίζει το δημαρχείο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας βγει μπροστά αυτός που στα γράφει αυτά και οχι να κρύβεται και να το παίζει σε διπλό ταμπλό.

    Ας βγει να του απαντήσουμε . Να του πούμε πάναημ' για τα 800.000 ευρώ που άφησες χρεος στην ΔΕΗ γιατί ήσουν μέλος της ομάδας γαλουνη . Να του πούμε για τις ομαδικες αγωγές εργολάβων κατα του Δήμου .Να του πούμε ότι την πρώτη χρόνια που ανέλαβε ο Τριανταφυλλάκης δεν μπορούσε να κλείσει προϋπολογισμό από τα χρέη και ο Δήμος ήταν έτοιμος να μπει σε παρατηρητήριο δηλαδή σε χρεοκοπία. Και όμως 2 χρόνια μετά ο Δήμος δεν έχει κανενα χρέος ( της ΔΕΗ μηδενίστηκε ) και μάλιστα έχει και ταμείο.
    Συνέπεια αυτής της χρηστής και συνεπούς και πάνω από όλα έντιμης διετίας ήταν σήμερα ο Δήμος παρά το τεραστιο ενεργειακο κόστος να προχωρά σε μείωση των τελών υδρευσης και να μπορεί να σταθεί στα πόδια του.
    Όσο για το Βασιλοπουλο που εξαφανίστηκε από το χάρτη όπως λες έγιναν παρεμβάσεις όπως και στα αλλά χωριά και θα μπορούσαν φυσικά να είναι πιο πολλές, αλλά δυστυχώς τα λεφτά που μάζεψε με πολύ κόπο η διοίκηση τριανταφυλακη σε ένα μεγάλο ποσοστό πάνε για την τεράστια αύξηση της ενέργειας (700 χιλιάδες πλήρωνε στην ΔΕΗ ο Δήμος και τώρα με τις νέες τιμές θα φτάσει στο 1 εκατομμύριο 400 χιλιάδες) και όμως:
    1. 4.000 πήρες μέχρι τώρα εσύ σαν πρόεδρος του Βασιλόπουλου μόνο από την πάγια προκαταβολή (για ρωτά τον προκάτοχο σου ποσά πήρε στα 5 χρόνια της διοίκησης γαλουνη ?? να σου απαντήσουμε εμείς : μηδέν (0).
    2. Μελέτες και παρεμβάσεις στην κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
    1. Η αρ. 2/2022 μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου, με τίτλο «Αντιμετώπιση καταστροφών Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Ξηρομέρου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των 10, 11 & 12 Δεκεμβρίου 2021» που αφορά σε δύο αγροτικές οδούς εντός της Τ.Κ. Βασιλόπουλου που έχουν καταστραφεί από τη θεομηνία των10,11 & 12 Δεκεμβρίου 2021 και λόγω αυτού η διέλευση από τις οδούς δεν είναι ασφαλής.
    2. Η αρ. 3/2022 Μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου, με τίτλο «Επανακατασκευή τοιχίου αντιστήριξης Τ.Κ. Βασιλόπουλου και δύο κιβωτοειδών οχετών στην Τ.Κ. Μύτικα», στην οποία έχει μελετηθεί η αποκατάσταση του τοιχίου αντιστήριξης στο ρέμα που διέρχεται από τον Οικισμό Βασιλόπουλου και έχει υποστεί σημαντικές βλάβες ενώ θέτει σε κίνδυνο τις ιδιοκτησίες που συγκρατεί.

    Οι μελέτες αυτές έχουν υποβληθεί στο ΣΑΕΠ 801, με το 418/19.01.2022 Αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου, προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών.

    Κατόπιν, για το αρ. πρωτ. 1088/03.02.2022 Αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου στο Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση ΟΤΑ Α ́ Βαθμού μέσω ΣΑΕ 055 έχουν εκπονηθεί οι εξής μελέτες:

    1. Η 5/2022 Μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου, με τίτλο «Προμήθεια σκυροδέματος, οικοδομικών υλικών, ψυχρής ασφάλτου & αντλιών για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τη θεομηνία των 10, 11 & 12
    Δεκεμβρίου», στην οποία έχουν συνυπολογιστεί και οι ανάγκες της Τ.Κ.
    Βασιλόπουλου στη Δ.Ε. Αστακού
    2. Η 6/2022 Μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου, με τίτλο «Απόφραξη
    φρεατίων από φερτά υλικά για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τη θεομηνία των 10,11 & 12 Δεκεμβρίου 2021 στο Δήμο Ξηρομέρου» στην οποία έχουν υπολογιστεί οι ανάγκες της Τ.Κ. Βασιλόπουλου για την απόφραξη των φρεατίων που έχουν φράξει από τα φερτά υλικά.
    3. Η 7/2022 Μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου, με τίτλο «Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τη θεομηνία των 10,11 & 12 Δεκεμβρίου στο Δήμο Ξηρομέρου», στην οποία έχουν συνυπολογιστεί και οι ανάγκες της Τ.Κ. Βασιλόπουλου στη Δ.Ε. Αστακού.
    4. Η 17/2022 Μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου, με τίτλο «Έργα προστασίας και αποκατάστασης καταστροφών που έπληξαν τον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής στην Τ.Κ. Βασιλόπουλου κατά τη διάρκεια της θεομηνίας των 10, 11 , 12 Δεκεμβρίου 2021 στο Δήμο Ξηρομέρου», στην οποία προβλέπονται έργα για την προστασία του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής που βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση λόγω της ολίσθησης πρανών και των καθιζήσεων που έχει υποστεί ο περιβάλλων χώρος του ναού και εφόσον το φαινόμενο συνεχιστεί και ο Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια που βρέθηκαν τα χρήματα για την ΔΕΗ? Γιατί μάς κούρασε να το γράφετε συνέχεια η ΔΕΗ και η ΔΕΗ

      Διαγραφή
    2. Λες μαλακιες εσυ με τις παρεμβάσεις.φρσγκο δεν ήρθε στο χωριό από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.γυρνα το αλλιως

      Διαγραφή
  9. Οι ενέργειές που διενεργήθηκαν από το Δήμο Ξηρομέρου για την Τ.Κ. Βασιλόπουλου, τις οποίες γνωρίζεις , είναι οι εξής:
    συνέχεια προηγούμενου μυνηματος:

    1. Ενέργειες αποκατάστασης φθορών στο δίκτυο απορροής ομβρίων (καθαρισμοί φρεατίων, αντικατάσταση υφιστάμενων τσιμεντοσωλήνων με ικανής διατομής νέους τσιμεντοσωλήνες )

    2. Επεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία του Βασιλόπουλου για την βελτίωση πρόσβασης των κατοίκων στις αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής.

    Επίσης τοποθέτηση νέων οργάνων στην Παιδική Χαρά του χωριού η οποία θα ολοκληρωθεί με την περίφραξη εντος του 22.
    Επίσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα τυ 2022 προβλέπεται η ανάπλαση της πλατείας στο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ.

    Αγαπητέ Πετρονικολε το ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ δεν εξαφανίστηκε είναι εκεί στην θέση του και οι κάτοικοι του είναι ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ. Το μόνο που προσπαθησες είναι να εξαφανίσεις ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά δεν θα τα καταφέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάνο μεγάλο ενδιαφέρον δηχνεις για το χωριό σου το Βασιλόπουλο και καλα κανης και εμδιαφαιρεσε.ξέχασε πάραυτα ο κέίνογράφος σου να σού υποδήξι να γράψης για τημ παραλια στου Βελά.
    Καλα ρέ Πάνο Πετρονικολέ είναι η δέν η παραλία του ΒΕΛΑ τουριστικό μέρος.αν δέν είναι τουριστίκ παραλία τί εναί ιχθυτροφία ?
    ελεος ρε Πάνο μ έλεος με αυτα που λές και δημοσια τα λές.θα μρ κανης πάω πρωϊ-πρωί στο Δαφνί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πανό καλημέρα. Πες φίλε στο γραμματέα σου να κάνει και μια ανακοίνωση για τις παράνομες βρύσες. Πανό το σωστό είναι να του λες εσύ τα προβλήματα του χωριου σου και αυτός να γράφει. Όχι γράφει αυτός και βάζει εσένα μπροστά. Σε πούλησε μια φορά. Θα σε ξαναπουληει να το θυμάσαι...... Ένας φιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε τον ανθρωπο το εβαλε στο αμπε λαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάνο όσο και να ισχυρίζεσαι ότι ο Δήμαρχος έχασε τον δρόμο για το Βασιλόπουλο και έχει ξεχάσει κατά που πέφτει, δεν μας πείθεις. Δεν γίνεται ο Δήμαρχος από την μια να μην ξέρει το δρόμο για το Βασιλόπουλο και από την άλλη να κάνει συχνά - πυκνά τις δημόσιες σχέσεις του στην Ταβέρνα σου! Πάνο σοβαρέψου! Ενας σωστός πρόεδρος δεν εκτελεί χρέη δημοσιογράφου κατά παραγγελία, ούτε παραστάνει τον αγανακτισμένο πολίτη! Εκτός και αν περιμένεις να σου λύσει με την μια ο Τριανταφυλλάκης όλα τα άλυτα προβλήματα του Βασιλόπουλου που άφησαν πίσω τους ο μακαρίτης ο Πυθαγόρας και ο Γαλούνης! Κάνε όμως λίγο υπομονή γιατί κι αυτά τα προβλήματα μάλλον ο Τριανταφυλλάκης θα τα επιλύσει. Όρα: χρέη προς εργολάβους με ανύπαρκτες μελέτες, χρέη προς ΔΕΗ χρέη προς ελεύθερους επαγγελματίες του Δήμου, προϋπολογισμοί που δεν έκλειναν, και όσα άλλα που κακώς η νέα δημοτική αρχή δεν ανακοίνωσε όταν ανέλαβε. Εσύ Πάνο αυτά δεν τα ξέρεις η χάθηκες μαζί με το Βασιλόπουλο όπως διατείνεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 18 Μαρτίου 2022 - 8:03 π.μ. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ!! ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ!! ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ !! ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΕΙΣΤΕ ΜΗΔΕΝ!!ΚΑΡΠΩΝΕΣΤΕ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ !! ΕΛΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΕΝΑ !! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!! ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5:04 ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014/2019. ΤΡΑΒΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ .ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΚΑΙ ΣΚΟΥΖΟΥΝ. ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΛΙ ΓΛΕΝΤΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο