Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Κάλεσμα στην αντιρατσιστική πορεία του Σαββάτου 19/3, στις 2μμ, από την πλατεία Βικτωρίας προς τη Βουλή


Τη στιγμή που τα αποκρουστικά φαντάσματα του πολέμου έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με κύρια και καθοριστική την ευθύνη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, της επιδίωξης επεκτατικής ενδυνάμωσης της νατοϊκής στρατιωτικής - πυρηνικής ισχύος έναντι της Ρωσίας,.....
Διαβάστε περισσότερα »
αλλά και της ανάκτησης της οικονομικής κυριαρχίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, παροξύνοντας τις ταξικές ανισότητες και την εξαθλίωση των λαών, η υπεράσπιση ΟΛΩΝ των προσφυγικών πληθυσμών αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα αλληλεγγύης και αγώνα. Γιατί είναι αυτοί που πληρώνουν, κυρίως, το αντίτιμο των πολέμων και των σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού. Οι οποίες αναδεικνύονται ανάγλυφα με την κυνική δήλωση Μπάιντεν ότι «είχαμε προβλέψει όλες τις κινήσεις της Ρωσίας», ομολογώντας έτσι απροκάλυπτα ότι η κυβέρνηση του άναψε εσκεμμένα το φιτίλι του πολέμου στην Ουκρανία. Πολέμου, του οποίου οι λαοί όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά και της Ευρώπης, καλούνται να πληρώσουν το αβάσταχτο κόστος.

Η Δύση «αγκαλιάζει» τάχα τους πρόσφυγες που δημιούργησαν οι επεκτατικές στρατιωτικές νατοϊκές στοχεύσεις και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ακολούθησε. Από την δική μας αξιακή σκοπιά, η έμπρακτη αλληλεγγύη που οφείλεται σε όλες τις περιπτώσεις σε ανθρώπους που ξεριζώνονται λόγω του πολέμου από τα σπίτια τους είναι αδιαμφισβήτητη. Πέρα, όμως, από την αμφιβολία μας για την σταθερή διάρκεια αυτής της εργαλειοποιημένης για λόγους πολεμικής προπαγάνδας συγκυριακής «συμπάθειας» εκ μέρους της Δύσης, είναι αναγκαίο να καταγγείλουμε την υποκρισία αυτής της πολιτικής: δεν έγινε το ίδιο όταν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έκαναν στρατιωτικές συσκέψεις για την καταστολή των προσφύγων από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη, τις εμπόλεμες ζώνες στην Αφρική και σε όλον τον πλανήτη. Όταν οι χώρες της ΕΕ συνήπταν συμφωνίες στρατιωτικής αποτροπής των προσφύγων, όταν σκάφη περιπολίας στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο συνεχίζουν ακόμη και να βυθίζουν βάρκες ταλαιπωρημένων από των πόλεμο ανθρώπων, οδηγώντας σε πνιγμό πάμπολλους μικρούς Αϋλάν. Όταν κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ αυτών και ο νυν υπουργός υγείας, Αθ. Πλεύρης, δήλωνε κυνικά και απροκάλυπτα ότι «θέλουμε αίμα (προσφύγων) στα σύνορα». Όταν η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η προηγούμενη «φιλοπροσφυγική» του ΣΥΡΙΖΑ αναλάμβαναν διαμέσου της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας τον ρόλο του χωροφύλακα της «Ευρώπης – Φρούριο» και θέσπιζαν άθλια στρατόπεδα – φυλακές για τους επιζώντες πρόσφυγες, τροφοδοτώντας τον ρατσισμό και την κοινωνική περιθωριοποίηση των προσφύγων.

Το αντιπροσφυγικό – αντιμεταναστευτικό πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης φάνηκε άλλωστε στην ανατριχιαστική επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας στις 16/3 στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας (Ομόνοια – Βικτώρια) σε βάρος μεταναστών οδηγώντας δεκάδες ανθρώπους σε κέντρα κράτησης, ενώ αλληλέγγυοι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν συνελήφθησαν με επίπλαστες κατηγορίες.

Παλεύουμε για την δημιουργία ενός μεγάλου αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη.

Για την απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και όλους τους πολεμικούς σχεδιασμούς του, ενάντια στην πολεμοκάπηλη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, για το κλείσιμο όλων των νατοϊκών βάσεων στη χώρα μας.

Για την κατάργηση της ντροπιαστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας σε βάρος των προσφύγων και όλων των αντιπροσφυγικών συμφωνιών στη Μεσόγειο. Για την κατάργηση των συμφωνιών του Δουβλίνου που παγιδεύουν τους πρόσφυγες και τους εμποδίζουν να φθάσουν σε ασφαλείς χώρες επιλογής τους, όταν, παρά τα εμπόδια, καταφέρνουν να περάσουν στη χώρα μας.

Για την ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση των προσφύγων προς τις χώρες επιλογής τους, την κατάργηση των στρατοπέδων – φυλακών, την πλήρη εφαρμογή του προσφυγικού δικαίου και της Συνθήκης της Γενεύης για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους πρόσφυγες.

Ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, σε όλες τις εκφάνσεις του.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε το κόστος της εμπλοκής στον πόλεμο, το κόστος των κυρώσεων και των σχεδιασμών του ευρωατλαντικού ιμπεριαλιστικού συμπλέγματος.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί στην αντιρατσιστική πορεία προς τη Βουλή που θα γίνει το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 2μμ, με αφετηρία την Πλατεία Βικτωρίας.

Το Γραφείο Τύπου Αθήνα 17/3/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο