Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Στην Ιταλία συμβατοί λήπτες για την καρδιά και το ήπαρ του 2,5 χρόνων Γιωργάκη από το Αγρίνιο


 Σε παιδάκια στην Ιταλία είναι πιθανόν να μεταμοσχευθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του sinidisi.gr η καρδιά και το ήπαρ του μόλις 2,5 χρόνων Γιωργάκη από το Αγρίνιο ο οποίος έμεινε για αρκετό διάστημα χωρίς οξυγόνο επειδή κατάπιε ωμό φασόλι την ώρα του παιχνιδιού με τα αδερφάκια του......


Σε εξέλιξη βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μια σειρά από σύνθετες διαδικασίες προκειμένου, μετά το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν οι γονείς, να ληφθούν όργανα από το 2,5 χρονών αγοράκι και στη συνέχεια να μεταμοσχευθούν σε άλλα παιδάκια που αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Ένα παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιακά προβλήματα είναι πιθανόν να λάβει το μόσχευμα σε Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ρώμης (Bambino Gesù) ενώ συμβατός λήπτης φαίνεται ότι υπάρχει και για το ήπαρ, επίσης στην Ιταλία.

Το ενδεχόμενο να ληφθούν και οι πνεύμονες απομακρύνεται καθώς δεν υπάρχει τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς δυνητικός λήπτης.

Το αγοράκι που είναι εγκεφαλικά νεκρό, υποστηρίζεται μηχανικά, και όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για τα επόμενα βήματα.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Τσικνοπέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο και έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

“Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής των γονιών” δήλωσε χθες μετά τη συναίνεση του ζευγαριού ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο