Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ο αγώνας των κατοίκων στις Φυτείες ενάντια στα βιορευστά, είναι υπόθεση όλων μας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αγώνας των κατοίκων στις Φυτείες ενάντια στα βιορευστά, είναι υπόθεση όλων μας!

           Παρ’ όλα τα λογικά επιχειρήματα των κατοίκων των Φυτειών, αλλά και όλου του Δήμου Ξηρομέρου, παρ’ όλες τις επιστημονικές, νομικές και υπηρεσιακές αποδείξεις, παρ’ όλη την κοινωνική κατακραυγή, η αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών επιμένει στην εγκατάσταση μονάδων βιορευστών στην περιοχή.........



          Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ θεωρεί, ότι εκτός από την κυβέρνηση που έχει την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη για το έγκλημα που πάει να συντελεστεί στην περιοχή των Φυτειών, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, που σήμερα επίμονα ζητούν την ψήφο των πολιτών, οφείλουν ξεκάθαρα να τοποθετηθούν και δηλώσουν αν είναι υπέρ η κατά αυτών των επικίνδυνων εγκαταστάσεων, πριν επέλθει ανήκεστη βλάβη. Με τα «ήξεις αφίξεις» δε προσπερνιέται το πρόβλημα. 

         Η ιδιωτικοποίηση των πάντων και η λαφυραγώγηση του φυσικού πλούτου της χώρας, ερήμην της κοινωνίας και του  μέλλοντος της νέας γενιάς, είναι η ουσία της παγκοσμιοποιημένης εκμετάλλευσης, η ουσία του αχόρταγου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, που ισοπεδώνει τα πάντα, είναι η ουσία των κυρίαρχων πολιτικών που σήμερα εκφράζονται από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., αλλά και το ΚΙΝΑΛ και που με μανία υποστηρίζονται από τα ακροδεξιά μορφώματα. Αυτές οι πολιτικές έχουν τις κοινωνίες απέναντί τους! 

            Η οικονομική δραστηριότητα του κάθε τόπου ανήκει στους κατοίκους του, πάντα στο πλαίσιο της δημοκρατικής συνεννόησης, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, του πολιτισμού και της υγείας των κατοίκων. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν μπορεί να έχει δημοκρατική νομιμοποίηση. 

      Αυτές οι αδειοδοτήσεις πρέπει να ακυρωθούν! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν τέτοιες μονάδες στην περιοχή. Τα επιχειρήματα των κατοίκων έχουν διατυπωθεί και είναι συντριπτικά υπέρ τους και εναντίον της εγκατάστασης μονάδων βιορευστών. 
           Ο αδιάκοπος και συντονισμένος μαζικός αγώνας των κατοίκων, κοινωνικός, πολιτικός και νομικός θα φέρει το επιθυμητό για τους Φυτειώτες αποτέλεσμα.

  Σ’ αυτόν τον αγώνα η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις. 
      ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΩΝ!
      ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ! 


7 σχόλια:

  1. Ακόμα μ αυτό ασχολείστε εσείς στο ξηρομερο. το θέμα έχει τελειώσει..
    Η εγκατάσταση θά γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα μ αυτό ασχολείστε εσείς στο ξηρομερο. το θέμα έχει τελειώσει..
    Η εγκατάσταση θά γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεχρι 7 του Μηνα ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι φίλοι της λαε. Δεν είναι υπόθεση όλων μας. Αν ήταν υπόθεση όλων μας θα έπρεπε να είναι και των ιχθυοκαλλιεργειων. Όπως σας βολεύει. Και άμα σας τάξουν τίποτα οικολόγοι ότι θα σας βοηθήσουν άστε το καλύτερα. Φτεψτε καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εγκατάσταση θά γίνει με τις ευλογιες της απερχομενης δημοτικης αρχης. Για να τα λεμε όλα 10:21 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 146 π.μ. Οικολόγοι ?
    Ολίγον τι <<< οικολόγοί >> πεστο καλλίτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο