Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Η Ιθάκη σ΄έδωσε το ωραίο ταξίδι...


Γράφει ο: Αλέξανδρος Χ.Παλιούρας
Φιλολόγος

             Οφείλουμε, θεωρώντας ότι εκφράζω τουλάχιστον την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του συνδυασμού του Γιάννη Τριανταφυλλάκη, να ευχαριστήσουμε και να τον συγχαρούμε όχι μόνο για τη μεγάλη εκλογική νίκη αλλά και για τον μοναδικό σε ποιότητα προεκλογικό αγώνα που διεξήγαγε και το ήθος που επέδειξε κατά τη διάρκειά του. 
       Σεμνός, απλός, μετρημένος και ταυτόχρονα δυναμικός και αποφασιστικός με ανυπόκριτη ειλικρίνεια και πηγαία έκφραση των φιλικών του συναισθημάτων προς όλους όσους απευθύνθηκε δικαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τις χιλιάδες φίλων και ψηφοφόρων........


   Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού για το πάθος και τον δυναμισμό με τον οποίο επιδόθηκαν στον προεκλογικό αγώνα και κατόρθωσαν να εισπράξουν την εκτίμηση των συνδημοτών μας, εκλεγόμενοι στο νέο δημοτικό συμβούλιο. 
   Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

        Ιδιαίτεροι έπαινοι θα πρέπει να αποδοθούν και στους νέους υποψηφίους, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο στίβο της διεκδίκησης της ψήφου και είτε εκλέχθηκαν είτε όχι είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της διαδικασίας.
         Η μη εκλογή κάποιων ασφαλώς και δεν σχετίζεται με την αξία τους, αλλά οφείλεται σε άλλους παράγοντες που καθόρισαν τις επιλογές των ψηφοφόρων. Όλοι τους είναι ικανοί, μοναδικοί και άξιοι. Κάθε αρχή και δύσκολη. Σημασία έχει το ταξίδι, η διαδρομή. 
        Τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νέα πρόσωπα, να γνωρίσουν τους ανθρώπους, την πολυπλοκότητα των σχέσεων σε  ό,τι αφορά τις εκλογές, τις ιδιαιτερότητες και εκφάνσεις των ανθρωπίνων συναισθημάτων και κυρίως να πεισματώσουν και να παλέψουν. 
     Αυτό είναι και το μεγάλο τους κέρδος και το δυνατό τους όπλο, όχι μόνο για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση αλλά για τον αγώνα της ζωής. 

      Ας έχουν πάντα υπόψη τους τούς στίχους από το ποίημα ΙΘΑΚΗ του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη:

Η Ιθάκη σ΄έδωσε  το ωραίο ταξίδι
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στο δρόμο.
………………………………………………………..
Κι αν πτωχική τη βρεις η Ιθάκη δεν σε γέλασε
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα
Ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν

Και πάλι συγχαρητήρια...

Αλέξανδρος Χ. Παλιούρας


******************
Πρωτοδημοσιεύτηκε στο ΜΠΑΜΠΙΝΙ ΙΝ 

22 σχόλια:

  1. "Σεμνός, απλός, μετρημένος" ο άνθρωπος ο οποίος όλη την νύχτα έριχνε βεγγαλικά και ακούγονταν πυροβολισμοί; (Ποιος άλλος τα έκανε αυτά όλη νύχτα;) ."Σεμνός, απλός, μετρημένος" ο άνθρωπος που τον δείχνουν τα κεντρικά κανάλια να πανηγυρίζει την εκλογή του;. Μου έρχονται δύο παροιμίες στο μυαλό:
    Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
    Άρτος και θεάματα (το γνωστό των Ρωμαίων).
    Καλό κουράγιο να έχουμε και μακάρι να βγω ψεύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι άλλη μ@λακι@ θα γράψετε έλεος σας λυπάμαι ειλικρινά μην βγάζετε άλλο κακία σας μάθαμε γιαυτο σας ρίξαμε στα τάρταρα α του τα λερ

      Διαγραφή
  2. ΣΑΣ ΕΤΣΟΥΞΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΓΑΤΕ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΑΤΕ?ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΥΙΣΚΙ ΠΟΥ ΒΑΖΑΤΕ............ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Σ ΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΛΛΟΝ.ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΛΑΝ@@Ε ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΑΤΕ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΤΕ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ....ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ?ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ...ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!! ΟΝΤΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΝΗΚΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σεμνός απλός μετριμενος" χόρεψε για την νίκη του. Δεν έβαζε φωτιά σε 12αρια ουισκυ απλά για να τον δούμε εμείς που με δυσκολία πληρώνουμε ακόμη και τον καφέ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας δούλευες.... Αλλο άνεργος κι άλλο άεργος... Και άνεργος δεν εισαι.

      Διαγραφή
    2. Είδαμε τους δουλευταραδες του δημαρχειου. Σκιζονταν να κάνουν ρουσφέτια και να βάλουν κανα συγγενη εκει να δλεβ

      Διαγραφή
    3. 6:18μ.μ είσαι προκλητικά γελοίος ή γελοία

      Διαγραφή
  4. Ακούς βρε φίλε; Μου έρχεται και μένα μια παροιμια:όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ.ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ...ΣΕΜΝΟΣ,ΑΠΛΟΣ,ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑΖΟΝΑΣ,ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΠΤΗΣ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΕΙ...ΠΑΡΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠ ΕΞΩ ΜΕ ΣΚΥΦΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΟΛΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ.ΚΑΠΟΤΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΙΣΤΟΣ.ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ? ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΦΑΓΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΟΛΥ.ΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ?ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ?ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΜΗΠΩΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μοναδικος δημαρχος που βγηκε με αυτο το ποσοστο; πρωτα απ ολα πηγε στον δευτερο γυρο. Τι να πουνε πανω απο 100 δημαρχοι που βγηκαν απο τον πρωτο γυρο;
    Μην νομιζετε οτι ειμαι οπαδος του αλλου αποτυχημενου δημαρχου.
    Ειμαι ενας ανωνυμος κατοικος Αστακου που αγωνια για το χωριο. Το θυμαμαι "αρχοντοχωρι" και το καταντησανε σχεδον γυφτοχωρι. Βεβαια δεν μπορειτε να τα καταλαβετε αυτα γιατι εχετε την νοοτροπια του οπαδου. Και φυσικα φτασαμε σε αυτο το σημειο γιατι δεν σας ενδιαφερει το χωριο αλλα η "ομαδα" σας να ειναι στην εξουσια και ας καει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Αρχοντοχώρι!
    Δεν έχει ούτε κινηματογράφους ούτε θέατρα ούτε σχολές μουσικής και χορού ούτε τίποτα σύγχρονο και μοντέρνο του τεχνικού πολιτισμού.
    Έχει όμως ανθρώπινο πολιτισμό και γι αυτό πορεύεται στο χρόνο και στο μέλλον με δημοκρατικές αρχές και ανθρώπινες αξίες.
    Καλημέρα Αρχοντοχώρι Καλημέρα Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ 11:34 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΔΙΚΑ.ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΓΥΦΤΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΕ.ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑ ΡΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΑΝΑΑΛΛΑΞΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΑΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ.... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΛΛΟΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 76%.ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΟΡΕΨΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 7:02 π.μ. Σεμνός απλός και μετριμενος και σίγουρα δεν μοστραρησε στον κολπο του Αστακού αντιαισθητικα σαπιοκαραβα του Β'ΠΠ για κοζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάχα γελοίο...
      Ρώτα το δημαρχο... Ήταν κι αυτός στο κότερο???

      Διαγραφή
  10. Κε Παλιούρα άσε τις τεχνητές "ιθάκες" και προσγειώσου στο ρεαλισμό και την πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α ρε Πελετίδη ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ !!!τι να σου πούν εσένα οι φανφάρες και τα lifestyle!!!O Πελετίδης ,ο αριστερός δήμαρχος του τρίτου δήμου της χώρας,εκλέχτηκε με 70%και δεν τον ανέφερε κανένα κανάλι.Εσείς τι διαφορετικό κάνατε και σας ανέφερε;μήπως χρησιμοποιήτε τις γνωριμίες που είχατε απο τον Πανταζη στο star;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είναι αυτός ;

      Διαγραφή
    2. Μήπως έχει και στο ΣΚΑΙ που τον έπαιξε προχθές ή και στον ΑΝΤ1πουντον έπαιξε χθες ;;; Είστε απλά γελοίοι και ότι και να κάνετε η εικόνα σας δεν πρόκειται να φτιάξει φιλακιααααα να βλέπετε και αλλά κανάλια 😂😂😂 εκτός αν το Star είναι ιδιοκτησία και αυτό του Πανταζή όπως νομίζατε ότι είναι και τόσος άλλος κόσμος του αστακού σούργελα ε σούργελα !

      Διαγραφή
  12. 6:28 ο πελετιδης έχει κριθεί κι έχει αποδείξει την αξία του και τι σημαίνει κοινωνική πολιτική. Εγώ έβλεπα ΕΡΤ πάντως και τον έδειξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευτυχώς που υπάρχουν καλλιτέχνες και ποιητές και μπορούμε να ονειρευόμαστε να ελπίζουμε και να σιγοτραγουδάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΕ ΒΡΉΚΑΝ ΜΕΣΟΠΈΛΑΓΑ Ν ΑΡΜΕΝΙΖΕΙΣ ΑΝΈΜΕΛΑ
    ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΤΡΑΒΆΣ ΚΟΥΠΊ ΛΙΜΆΝΙ ΑΠΑΝΕΜΟ ΝΑ ΒΡΕΙ
    ΑΣ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΠΑΝΤΑΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΟΡΕΨΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΖΑΦΙΡΕΝΙΑ ΜΟΥ ΕΛΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΤΕΤΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο