Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ανησυχία προκαλεί μεγάλη ρωγμή στο προμαχώνα του ΚΑΣΤΡΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ | ΒΙΝΤΕΟ



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μιχάλης Κουτουρίνης 

          Ανησυχία προκαλεί μία μεγάλη ρωγμή στο προμαχώνα-τείχος που είναι στη περιοχή Χώρα, στο Μεσαιωνικό κάστρο της Βόνιτσας. 
       Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο καιρό λόγω και της κακοκαιρίας, με τους δυνατούς ανέμους και τις βροχές, μεγάλωσε η κατακόρυφη σχισμή στο τείχος και ο προμαχώνας «κρέμεται» κυριολεκτικά στον αέρα και ακόμα και μια αποκόλληση πέτρας μπορεί να σταθεί μοιραίος παράγοντας. Το τείχος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει, συμπαρασύροντας ένα μέρος του περήφανου Κάστρου αλλά και υπάρχει και κίνδυνος για την ασφάλεια όσων διέρχονται από εκεί.
        Το ιστορικό κάστρο χρήζει άμεσης συντήρησης και προστασίας, για να μην προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο μεσαιωνικό μνημείο της πόλης. 
       Άμεση πρέπει να είναι και η αντίδραση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και να ζητήσει απο το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορία Αρχαιοτήτων να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατόν εργασίες συντήρησης πριν το Κάστρο καταρρεύσει...

ΒΙΝΤΕΟ: Μιχάλης Κουτουρίνης (Παράξενος ταξιδιώτης)...


.................






13 σχόλια:

  1. Γκρέμιστα-γκρέμιστα όλα πια… αφιερωμένο στον Αποστολάκη και στη παρέα του...
    Τελικα μας αξιζει αυτή η καταντια του τόπου μας; Ντροπη και αισχος!!! μονο αυτο εχω να πω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας πει καμιά μαλακια τύπου ότι ανήκει στην αρχαιολογία βυζαντινών αρχαιοτήτων κλπ,κλπ θα σας κλείνει και το μάτι και σεις όλα καλά....ξανά Αποστολάκη.ξυπνατε ρεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΌΛΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΎΝ "τα παντα ρεί"
    Η ψήφος θα δοθεί στο Αποστολάκη και τον θίασο του.
    τέτοιοι είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αποτελέσματα από το σοβαρό έργο των ισόβιων δημάρχων της βόνιτσας!!! Κρίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα προεκλογικα τα θυμάστε? Αυτή η ρωγμή είναι χρόνια εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δήμαρχος φταίει για την ρωγμή??? Τι κόσμος ειστε μωρέ παιδί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μονο σιγουρο ειναι οτι αν ειχε αλλη περιοχη αυτο το καστρο θα το ειχε αναδειξει σε μεγιστο τουριστικη προορισμο με αναλογες υποδομες. Εμεις τοοοοοοοοοσα χρονια το εχουμε και το καμαρωνουμε μονοι μας και αναρωτιομαστε μεταξυ μας τι μπορουσε να γινει.....αυτοι ειμαστε...αξιοι της μοιρας μας. Εδω δεν ξερεις ποτε ειναι ανοικτο και ποτε ειναι κλειστο το καστρο για να πας. Ενημερωση μηδεν. Προβολη μηδεν. Πρόσβαση; Παρκαρισμα; Ενα αναψυκτηριο; Ενα μικρο καταστημα με σουβενιρ; Ενα αναψυκτηριο; Σταθερα κυαλια στο εδαφος σε διαφορα σημεια όπως εχει π.χ. στον Λυκαβηττο στην Αθήνα ή σε άλλα κάστρα; Καθαριοτητα απο παλιοχορτα, κοπη δεντρων που το κρυβουν και πολλα άλλα. Μετα λεμε τι εχουν τα ερμα και ψοφανε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχει το θράσος ο Γεωργοθόδωρος και λέει ότι έκανε έργο. Τι έκανε μέσα στη Βόνιτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαρέθηκε και το κάστρο να μας κοιτάζει
    Μέχρι που κατέρρευσε δεν άντεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα παράπονα στην αρχαιολογια. Κι εσύ με τα έρμα που ψοφανε, παρε τηλέφωνο στην αρχαιολογια να δεις τι θα σου πουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 10.19
      Στις άλλες πόλεις ανα την Ελλάδα έχει πει διαφορετικά πράγματα η Αρχαιολογία; Αφού ξέρεις εσύ, δεν μας λες να μάθουμε και εμείς; Ούτε διπλό κόπο να κάνουμε αλλά και να μας δείξεις ότι πραγματικά ξέρεις το πρόβλημα και δεν λες απλά ένα " πάρε την αρχαιολογία τηλέφωνο" και τελειώσαμε. Ξερω οτι οποιος θελει βρισκει τροπους, οποιος δεν θελει βρισκει δικαιολογιες.

      Διαγραφή
  11. ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΒΑΡΈΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΆΖΕΙ
    ΑΙΏΝΕΣ ΟΛΌΚΛΗΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν αξίζει να ασχοληθεί πλέον με την πολιτική κάνεις...εδώ φτάσανε στο σημείο να πληρώνουν υποψηφίους και να τους τάζουν δουλειες(έστω κ ένα βάψιμο σπιτιού)ΟΛΟΙ η ΒΟΝΙΤΣΑ ξέρει ποιος το κατάφερε αυτό!Το θέμα είναι αν έχει τα κοτσια τωρα να του γυρίσει την πλάτη μια για ΠΑΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο