Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Αιτωλοακαρνανίας για το νέο κρούσμα εντατικοποίησης της εργασίας στο ΝΗΡΕΑ στον Αστακό

         Η εργοδοσία του ΝΗΡΕΑ στον Αστακό παρά το απαγορευτικό απόπλου που είχε εκδώσει το λιμεναρχείο έβγαλε τους εργαζόμενους κανονικά στα κλουβιά την Παρασκευή 29 Μάρτη. Πρόκειται για ενέργεια απαράδεκτη και επικίνδυνη που καταδικάζουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες δύσκολες και επικίνδυνες για την ασφάλειά τους συνθήκες δουλειάς. Οι παραβιάσεις στους κανόνες ασφάλειας, έρχονται μετά από δυο ατυχήματα (το ένα μάλιστα θανατηφόρο) στον όμιλο του "ΝΗΡΕΑ" στην περιοχή του Αστακού.....

  
       Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου έχουν "λύσει" τα χέρια της εργοδοσίας, υποστελεχώνουν τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διενεργήσουν ελέγχους. Η κατάσταση δεν θα αλλάξει από μόνη της. Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε την παρέμβαση του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων του ΝΗΡΕΑ στον Αστακό, στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου για την άμεση επέμβαση του για την μη τήρηση του απαγορευτικού απόπλου. Με τη μαζικοποίηση του σωματείου, συσπείρωση των εργαζομένων και συμμετοχή στην ταξική πάλη, θα παλέψουμε για δουλειά με δικαιώματα.

Διεκδικούμε:
-Λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.
-Να σταματήσει παντού η εντατικοποίηση.
-Να προσληφθεί προσωπικό όπου χρειάζεται.
-Όλο το προσωπικό να έχει σταθερή δουλειά με κατοχυρωμένα δικαιώματα.

        Η εργοδοσία του ομίλου "ΝΗΡΕΑ", μπροστά στην αύξηση των κερδών δεν υπολογίζει την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζόμενων. Με αυτό τον τρόπο υπηρετείται η περιβόητη ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Άλλη μια απόδειξη γιατί τα συμφέροντα των εργοδοτών είναι αντίθετα με αυτά των εργατών. Άλλη μια απόδειξη ότι η διαφύλαξη της κερδοφορίας πατά πάνω στις πλάτες των τσακισμένων εργατών.
        Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμβιβάζονται με αυτή την κατάσταση ρισκάροντας τη ζωή τους για τα κέρδη της εταιρίας. Να διεκδικήσουν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Να οργανωθούν και να παλέψουν για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

1 σχόλιο:

  1. Που είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να καταδικάσουν απερίφραστα αυτά τα γεγονότα;;;
    Μήπως σιωπούν εσκεμμένα μπροστά στη τραγική στοχοποίηση της ζωής μπροστά στο κέρδος;;;;;;;;;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο