Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

Απάντηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατο άρθρο του Σπήλιου Λιβανού

Τη δική τους απάντηση σε πρόσφατο άρθρο του υποψήφιου Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, Σπήλιου Λιβανού, απέστειλαν με ανακοίνωσή τους οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – απάντηση αναφέρει τα εξής:
Μια αναγκαία απάντηση με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Σπήλιου Λιβανού
Αναρωτιέται ο συμπατριώτης μας Σπήλιος Λιβανός τέως βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές αν, οι δύο βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ (Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου), καταδικάζουμε την ενέργεια των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, να προωθήσουν τροπολογία, που προκρίνει και προωθεί την εξωτερική σύγκλιση.
Πριν μιλήσουμε για το θέμα της εξωτερικής σύγκλισης, ενός από τα δύο σημαντικότερα θέματα της «νέας ΚΑΠ» (το άλλο είναι ο προϋπολογισμός), ας πούμε αυτό που γνωρίζει ήδη ο Σπήλιος Λιβανος: κανένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δε συνυπογράφει την εν λόγω τροπολογία και ούτε άλλωστε θα ήταν δυνατόν από τη στιγμή, που η Ελλάδα έχει ταχθεί απέναντι σε μια τέτοια πρόταση και προοπτική.
Πράγματι στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχουν φωνές που θέτουν το ζήτημα της εξωτερικής σύγκλισης ad hoc για όλα τα κράτη μέλη. Δηλαδή ζητούν να υπάρξει ενιαία τιμή – επιδότηση για όλη την Ε.Ε. .
Γνωρίζουμε ωστόσο ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα.
Γνωρίζουμε ότι η όποια μείωση του ποσού της στρεμματικής ενίσχυσης θα απειλήσει με εξαφάνιση τους μικροκαλλιεργητές. Η ελληνική κυβέρνηση αντιτάσσεται σθεναρά σε αυτό με επιχειρήματα: υποστηρίζει ότι η κατανομή των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ στα κράτη μέλη δεν πρέπει να χορηγείται με μοναδικό κριτήριο ή να εξετάζεται με μοναδικό κριτήριο την τιμή που απολαμβάνει ανά εκτάριο ο παραγωγός. Θα πρέπει να υπάρχουν μια σειρά από άλλα κριτήρια όπως το μέγεθος των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (δηλαδή ο μικρός κλήρος για την χώρα μας) η βιωσιμότητα τους, ο μεγάλος αριθμός των δικαιούχων, τα είδη των καλλιεργειών κ.α.
Η Ελλάδα προωθεί τις θέσεις αυτές και μέσα από σημαντικές συμμαχίες με μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες. Είναι σημαντικό ότι έχουν παρθεί ευνοϊκές αποφάσεις για την Ελλάδα σε παλιότερα συμβούλια Υπουργών Γεωργίας που αποτελούν σημαντικές νίκες για τις θέσεις της χώρας. Είναι μέγιστης σημασίας οι συσχετισμοί που θα βγουν από τις επόμενες εκλογές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενισχυθούν νεοφιλελεύθερα και εθνικιστικά κόμματα που απαιτούν μείωση του προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ αλλά και πρόκριση της εξωτερικής σύγκλισης.
Τον προτρέπουμε να κοινοποιήσει το κείμενο της εν λόγω τροπολογίας με τις υπογραφές των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδοντας μας. Διαφορετικά, δυστυχώς, υλοποιεί απαρέγκλιτα την πάγια τακτική της Ν.Δ. προβάλλοντας fake newς.
Τον προτρέπουμε να αναρωτηθεί για τις πολιτικές που οδήγησαν με συνέπεια στην παραγωγική αποσάθρωση και τη μείωση της παραγωγικής ικανότητας της χώρας μας και που υπηρετήθηκαν από το κόμμα του.
Όταν στην Ν.Δ. μιλούν για ορθολογισμό και νοικοκύρεμα των οικονομικών θα πρέπει, να απαντήσουν, γιατί παρέδωσαν 3 δις. ευρώ πρόστιμα και καταλογισμούς το 2015 στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί αδυνατούσαν να υλοποιήσουν την έγκαιρη και σωστή πληρωμή των κοινοτικών ενισχύσεων;
Από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξοφληθήκαν ποσά από προγράμματα και επιδοτήσεις από το 2008 και έχει διασφαλιστεί πλέον ότι οι παραγωγοί παίρνουν τα χρήματά τους έγκαιρα, προγραμματισμένα και χωρίς πρόστιμα και καταλογισμούς. Επιπλέον προωθήθηκαν σημαντικές αλλαγές, όπως η κάρτα του αγρότη, η ρύθμιση οφειλών, η φορολογική ελάφρυνση για τη μέγιστη πλειοψηφία των αγροτών με την θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, η ενίσχυση των συλλογικών μορφών επαγγελματικής οργάνωσης με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, η κατοχύρωση της ελάχιστης εθνικής σύνταξης και πολλά άλλα.
Κρατούμε για το τέλος την προσπάθεια, που έγινε και εξακολουθεί να γίνεται για την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού αλλά και τη συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου παραγωγής και στην Αιτωλοακαρνανία με την ένταξη στο ΠΑΑ όλων των νέων αγροτών και των επιλαχόντων.
Χρειάζονται σίγουρα πολλά ακόμα να γίνουν.
Η Αιτωλοακαρνανία έχει ένα σημαντικό πρωτογενή τομέα και έχουμε χρέος να τον ενισχύσουμε και να τον επεκτείνουμε. Χρειάζεται όμως σοβαρός διάλογος για αυτό μακριά από κάθε μικροπολιτική προσέγγιση.
Εξ’ άλλου «Ούκ εξάγουσιν καρπόν οι ψευδείς λόγοι».
Μαρία Τριανταφύλλου
Γιώργος Βαρεμένος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε βαρεμενε να μας πεις για το κεντρο υγειας κατουνας ασχολισου λιγο με τον κοσμο

ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΝΗΣ είπε...

και για την εθνικη τραπεζα στον Αστακο Ακομη τον περιμενουμε στην εκδηωλση που πραγματοποιήσαμε στην στοα βιβλιου, ακομη τον περιεμνουμε με τον Δημαρχο να μας κλεισει ραντεβού με τον Δραγασακη και Φλαμπουραρη(εκτος και αν ειχε συνομιλιες με τον Δημαρχο κρυφα και δεν τις μαθαμε, αλλα δεν το πιστευω)Όχι βεβαια ότι ο Βαρεμένος θα μας κρατουσε την τραπεζα στον ασατακο , αλλα τουλάχιστον δειξε την ευαισθησια και δωσε το παρων στην εκδηλωση εστω και για 10λ(ειρθε και εφυγε ταχα γιατι σε διπλανο ξενοδοχειο ειχε εκδηλωση ο Συριζα και θα επεστρεφε όπως μου ειπε)
ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΒΑΡΕΜΕΝΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΝΑΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΑΕΙ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν ο Βαρεμένος κάθονταν ... 10 ώρες θα σώζονταν το Υποκατάστημα της Εθνικής στον Αστακό; Στην εποχή μας, εποχή της πληροφορικής, οι Τράπεζες, όπως και οι Εφορίες συρρικνώνονται, αφού όλο και περισσότερες τραπεζικές εργασίες γίνονται μέσω του Υπολογιστή, σε χρόνο ντε-τε και χωρίς μετακινήσεις και ταλαιπωρία των πολιτών. Ο ρόλος των πολιτικών, δεν είναι οι περατζάδες στα πανηγύρια και σε τάχα αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να υπερασπίζονται το παλιό που φεύγει, χαϊδεύοντας τα αυτιά αφελών ψηφοφόρων. Αποτελούν την ηγεσία της χώρας μας και οφείλουν να βλέπουν τις αλλαγές που έρχονται και να την προετοιμάζουν έγκαιρα να τις αφομοιώσει και να τις αξιοποιήσει, προς όφελος των πολιτών. Αλλιώς επαναλαμβάνονται οι συνταγές του παρελθόντος που μας χρεοκόπησαν. Ας πάψουμε να λαϊκίζουμε ανοήτως, νομίζοντας ότι ωφελούμε τον εαυτό μας και το Κόμμα μας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μπόνη, οι δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν, όπως όφειλαν, με τις θέσεις τους και τα επιχειρήματά τους στον Λιβανό. Συνεπώς μόνο αυτός πρέπει και οφείλει να τους αντικρούσει. Εσύ τι πετιέσε σαν ..λή, εκσπερματώνοντας ανορθόγραφες και ασύντακτες ανοησίες; Νομίζεις ότι έτσι θα μαζέψεις ψήφους από το ακροατήριο της Ν.Δ; Αν ναι, κάνεις μεγάλο λάθος και θα το καταλάβεις την ημέρα των εκλογών. Σύνελθε.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα του κέντρου Υγείας ειναι το μεγα πρόβλημα. Γενικά τα τελευταία χρόνια τα Κ. Υ έχουν υποβαθμιστεί. Ένα κράτος που σεβεται τους πολιτες δεν μπορεί να αφήνει τεράστιες περιοχές χωρίς υποτυπώδη προσβαση σε δομες υγείας.

Καλο θα ειναι τέλος, να θυμομαστε ποιοί λεγανε οτι αυτά είναι για να βολεύονται τεμπεληδες και ότι πρεπει να πηγαινουμε σε ιδιώτες γιατρούς.

Το ίδιο και για τις επιδοτήσεις....

Ανώνυμος είπε...

Κ. Χρήστο Μπόνη Τα Στελέχη των Πολιτικων Κομματων έχουν και αλλά θέματα να ασχοληθούν
Δεν θα τους καθορίσετε εσεις ως πρόεδρος ενός πολιτιστικού Συλλόγου το πρόγραμμα της Ημέρας.
Μην έχετε τέτοιες μεγάλες απαιτήσεις