Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Στα έργα στην εθνική οδό Βόνιτσας-Λευκάδας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας              Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες Συντήρησης – Αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας της εθνικής οδού 42 «Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα» και των Οδικών Τμημάτων Βόνιτσα – Άκτιο και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.
       Για την πορεία του έργου ενημερώθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την επίσκεψή του στο τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα. Οι εργασίες εκτελούνται τμηματικά, με στόχο να εξασφαλισθεί η οδική ασφάλεια των χρηστών της οδού.... «Είναι ένας δρόμος μεγάλης σημασίας για την βόρεια πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει σε όλα τα επίπεδα, απ’ τα ασφαλτικά έως τον ηλεκτροφωτισμό και την σήμανση ώστε άμεσα να παραδοθεί ένα έργο που να υπηρετεί με ασφάλεια τους κατοίκους της περιοχής, τους διερχόμενους και τους επισκέπτες», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

         Στην πρώτη φάση του έργου, όπως ενημερώθηκε ο κ. Κατσιφάρας, γίνονται χωματουργικές εργασίες και εργασίες πρασίνου, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα ξεκινήσουν εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες. Μεταξύ άλλων προβλέπονται παρεμβάσεις σε έντεκα σημεία στο τμήμα Αμφιλοχία – Λευκάδα, σε οκτώ θέσεις από τη Βόνιτσα έως το αεροδρόμιο Ακτίου και σε άλλα τέσσερα σημεία στο τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο έως το Άκτιο και συγκεκριμένα μέχρι τη διασταύρωση προς Βόνιτσα. Με την ολοκλήρωση των ασφαλτικών εργασιών θα εκτελεσθούν αμέσως εργασίες διαγράμμισης.

Συνοπτικά το φυσικό αντικείμενου του έργου περιλαμβάνει:
      Χωματουργικές εργασίες σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο για: καθαρισμό τάφρων, αγωγών, οχετών, κοίτης ποταμών – ρεμάτων, ερεισμάτων οδού (με ή χωρίς στηθαία), διάνοιξη – διαμόρφωση τάφρων, επανακατασκευή επιχωμάτων, εκσκαφές εδαφών, άρση καταπτώσεων, άμεση αντιμετώπιση επειγουσών και απρόβλεπτων περιστάσεων.
         Τεχνικές εργασίες για επισκευή - συντήρηση υφισταμένων μικρών τεχνικών έργων (τάφροι, φρεάτια, αγωγοί, κλπ.) ή αποκατάσταση όπου απαιτείται για την απορροή των ομβρίων ή την αποκατάσταση φθοράς.
        Εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες συντήρησης των υφισταμένων φθαρμένων ή ολισθηρών τμημάτων (αφού προηγηθεί: απομάκρυνση της παλαιάς ασφαλτικής στρώσης, αποκατάσταση της οδοστρωσίας και ενίσχυση του εδαφικού υποβάθρου αν απαιτείται). 
         Εργασίες πρασίνου (κλάδεμα, διαμόρφωση-ανανέωση-κοπή, βοτάνισμα-εκρίζωση-κόψιμο φυτών, θάμνων, δένδρων, ψεκασμοί).
     Εργασίες σήμανσης-ασφάλισης για τη συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων στηθαίων ασφαλείας, την τοποθέτηση νέων, την ανύψωση και επανατοποθέτηση υφιστάμενων στηθαίων με την αντικατάσταση των ορθοστατών, την επιδιόρθωση υφισταμένων πινακίδων και τοποθέτηση νέων, τη διαγράμμιση ή επαναδιαγράμμιση τμήματος του οδικού τμήματος.
          Εργασίες Ηλεκτροφωτισμού όπου απαιτείται σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων για τη συντήρηση του δικτύου.
       Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

    Εργασίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Ναυπακτίας
Επίσης, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ναυπάκτου και συγκεκριμένα στο τμήμα από Εργατικές Κατοικίες Ναυπάκτου έως Αφροξυλιά όπου εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες, στο πλαίσιο του έργου συντήρησης – αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου Δήμου Ναυπακτίας, προϋπολογισμού 1,5 εκατ ευρώ.
Ο κ. Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας για το αντικείμενο της συγκεκριμένης εργολαβίας που είναι η υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για τη συντήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς και η άμεση επέμβαση για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, με στόχο την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας.

14 σχόλια:

Christos είπε...

Ap oti fainetai gia na milaei gia ton uparxonta dromo, prepei na xehasoume ton kainourgio pou tha htan etoimos to 2014 me oles tis anastoles. Milaei akoma gia na beltiwsei ton katsikodromo Bonitsa Aktio thn stigmh pou to kainourgio kommati einai etoimo apo to fthinoporo kai den dinetai sthn kukloforia. Kala uparxoun Ellhnes pou phgainoun na akousoun autous to politikanthdes???

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να ήταν κάθε μέρα εκλογές. Θα είχαμε γίνει Μονακό!
By the way, ας καλοσωρίσουμε στον τόπο μας τον κ.Κατσιφάρα που έχουμε να τον δούμε από τις προηγούμενες εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε ξεπεράσει τους κομματάρχες της ΕΡΕ. Εξήντα ημέρες πριν τις εκλογές. Νομίζετε πως ακόμα μασάμε;

Ανώνυμος είπε...

Κατσιφάρα-Λύτρα να απολογηθείτε για τα τόσα έτη τροχαίων ατυχημάτων, φθοράς της κινητής "περιουσίας" μας που τα έχουμε πληρώσει άλλο τόσο από την ολιγωρία σας και τις τόσες φορές που πηγαίνει η ψυχη μας στην Κούλουρη όταν καθημερινα διασχίζουμε την καρμανιόλας σας!μα καλα ενας δεν βρέθηκε να σας σιχτιρίσει εκεί;την διαστάυρωση για Άγιο Νικόλαο; τίποτα;το πόστ αναφέρει ότι συντήρηση προβλέπεται μέχρι την διασταύρωση για Βόνιτσα;θα πέσει πολύ γέλιο όταν τελειώσει , κανονίστε να μην φτιάξετε το τραγελαφικό κομμάτι που περνάει απο το αεροπορικό απόσπασμα Ακτίου!

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οι Αιτωλοακαρνανες έχουμε υπόψηφιο για την περιφέρεια Δυτικης Ελλάδος.τον νεαρό Δικηγόρο Νεκτάριο ΦΑΡΜΆΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ψηφίζουμε τους ΞΗΡΟΜΕΡΊΤΕΣ ΜΙΧ ΓΟΥΔΑ - ΒΌΝΙΤΣΑ. ΓΡ ΜΠΟΝΗ ΑΣΤΑΚΟ. ΑΓ ΧΑΛΙΜΟΥΔΡΑ ΚΑΤΟΥΝΑ Από τον Συνδιασμο Νεκ Φαρμάκη

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ
Μέχρι όμως να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις προσοχή από απο όλους εμάς στην οδήγηση των τροχοφόρων μας.
-χαμηλη ταχύτητα οδήγησης σε ευθεία ή στροφές του δρόμου
-φλάς όταν στρίβουμε δεξιά ή αριστερά
-προσοχή στις διασταυρώσεις των δρόμων
Καλό ταξίδι συνταξιδιώτες μας

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΚΟΥΒΑΡΑ ΕΩΣ ΡΙΒΙΟ ΚΑΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΛΥΓΙΕΣ .ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ? ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΑΥΤΟ?ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΑΒΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ? ΘΕΛΕΤΕ ΨΗΦΟ? ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ? ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ? ΨΗΦΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που σπάσαμε τα αυτοκίνητα ξεκινάνε έργα. Μαύρο δαγκοτω θα φάτε

Ανώνυμος είπε...

9 ΈΝΤΕΚΑ- τι Είσαι ? ΕΚπρόσωπος (3) ΤΡΙΏΝ ΚΩΜΟΠΌΛΕΩΝ ?

Ανώνυμος είπε...

Έχουν το θράσος και βγαίνουν έξω.Τελειωσες Κατσιφάρα.εσυ και το τσούρμο σου.

Ανώνυμος είπε...

Ουστ κοπριτες.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο ντροπή λίγο τσίπα δεν βλάπτει. Έπρεπε μαζί να έχουν κ ένα παππα για μνημόσυνο στην μνήμη τόσον νεκρών σε αυτοί την καρμανιόλα. Κ έρχονται προεκλογικά να πασαλειψουν άσφαλτο. Ντροπή κύριε κατσιφαρα. Με την αμβρακια τι γίνετε επί τον ημερών σάς έχει μπλοκάρει κ εσείς Αφάντος