Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Αιτωλοακαρνανία: Αναλυτικά τα ποσά των αστικών αναπλάσεων ανά δήμο

       Παρουσιάστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας το πρόγραμμα στον τομέα των αστικών αναπλάσεων. Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα ποσά:


Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

Απόστολος Κατσιφάρας: «Σε κάθε Δήμο Αστική Ανάπλαση. Εμείς, στηρίζουμε τα τοπικά σχέδια»
Το εκτεταμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τομέα των αστικών αναπλάσεων των Ε.Π Δυτική Ελλάδα 2007 – 2013 και 2014-2020, παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 28  Νοεμβρίου 2018, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναδεικνύοντάς το ως ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 38 έργα, προϋπολογισμού 58 περίπου εκ. ευρώ.............


«Ως Περιφερειακή Αρχή και εγώ προσωπικά, θεωρώ το θέμα των Αστικών Αναπλάσεων, ως ένα θέμα κοινωνικό. Γιατί ο στόχος τους είναι η κοινωνία, ο πολίτης, αφού είναι ο άμεσος αποδέκτης της αλλαγής του χώρου», επεσήμανε ο Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη Περιφερειακή Στρατηγική, με τοπική κοινωνική και οικονομική στόχευση. Μια στρατηγική με όραμα, για τη συμβολή μας στην τοπική ανάπτυξη, με σχέδιο, από κάτω προς τα πάνω. Και τώρα που ξεδιπλώνεται στο σύνολό της, αισθανόμαστε μια ικανοποίηση, γιατί αγκαλιάστηκε από τις τοπικές κοινωνίες. Συνεχίζουμε αυτό το σχέδιο. Ακούμε τις τοπικές κοινωνίες για βελτιώσεις. Και θα προσπαθούμε συνεχώς να διασφαλίζουμε πόρους για τις τοπικές ανάγκες.»
Η αναβαθμισμένη προτεραιότητα που δόθηκε στην υλοποίηση έργων αστικών αναπλάσεων κατά την υλοποίηση του Ε.Π Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020, αποδεικνύεται από το πλήθος των έργων και παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται.
Εκτός από το σχέδιο αυτό, υλοποιούνται 2 Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις σε Μεσολόγγι – Αιτωλικό και Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία και Βιώσιμες Αστικές Αναπτύξεις Πατρέων και Αγρινίου.

Αναλυτικά οι πίνακες με τα ποσά ανά δήμο για τις αστικές αναπλάσεις:

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσίφαρα για τα έργα αστικών αναπλάσεων σε Δήμους της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:


https://www.agriniopress.gr

1 σχόλιο:

  1. Αφού ο Δήμος Ξηρομέρου έχασε τις δυο προηγούμενες Αναπλάσεις ,γιατί δεν είχαμε έγκαιρα τις μελέτες το 2013 και το 2015 τώρα που πήρε και η κουτσή Μαρία ,πήραμε και εμείς .Εδώ ταιριάζει :Ρυθμοί χελώνας για τον Δήμο μας.
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο