Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Έωλες οι υποσχέσεις για την προμήθεια 6 υπολογιστών αξίας 900 € για το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα.


Τα 4 πλήρη συστήματα υπολογιστών με χαρακτηριστικά: Windows 10 Pro 64-bit, Lenovo E7500, CPU: Intel® Core™2 Duo 2.93GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 160GB, με 4 οθόνες Samsung 19', συνολικού κόστους 600 € και τα 4.

Σήμερα με λύπη επανερχόμαστε σε ένα θέμα το οποίο έχουμε αναδείξει και παλαιότερα. Αφορά την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών για το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα και για την τήρηση των υποσχέσεων που δόθηκαν τον Ιανουάριο του 2018, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ότι θα αγοραστούν υπολογιστές για το εργαστήριο Πληροφορικής του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα (ακούστε εδώ), που μέχρι πέρυσι δεν υπήρχε καθόλου και τα παιδιά διδάσκονταν την Πληροφορική μόνο στη θεωρία, μετακινούμενοι στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα......

Ο κ. Δήμαρχος τον Ιανουάριο του 2018 παρουσίασε το θέμα ως τελειωμένο, χρήματα έχουμε είπε και τους υπολογιστές θα τους πάρουμε μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και μέμφθηκε αυτούς που απλά κάνουν το «λάθος» να ζητάνε και να κάνουν ενέργειες ώστε να αποκτήσει το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα εργαστήριο Πληροφορικής, όπως έχουν όλα τα άλλα Σχολεία, ώστε οι μικροί μαθητές του Μύτικα, να μην είναι μαθητές ενός άλλου κατώτερου Θεού. Μάλιστα στο ίδιο ηχητικό ακούγεται ο Αντιδήμαρχος Αστακού να λέει έχουμε προβεί σε ενέργειες.

Μετά από 11 μήνες, οι υποσχέσεις ως τώρα αποδείχτηκαν αναληθείς και έτσι μέχρι τώρα έχουμε:
· Τη δωρεά 4 ανακατασκευασμένων υπολογιστών από άγνωστο ιδιώτη τον Ιανουάριο του 2018 (δείτε εδώ).
·  Την δωρεά χρηματικού ποσού 214 € από την Μυτικιώτισσα κα Βάσω Τσαμπιέρη, ώστε να γίνει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση στην αίθουσα (δείτε εδώ), η οποία και έγινε.
· Τη δωρεά των γονέων και την προσωπική εργασία γονέα, ώστε να βαφεί η τάξη Πληροφορικής (βάφτηκε).
· Τη προσωπική εργασία εθελοντή εκπαιδευτικού Πληροφορικής, ώστε να τοποθετηθούν οι 4 υπάρχοντες ανακατασκευασμένοι υπολογιστές στη νέα αίθουσα, να εφοδιαστούν με προγράμματα και να δικτυωθούν ασύρματα ώστε να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (έγινε).
Αυτό που μένει ακόμη, είναι να τηρηθεί η υπόσχεση του Δήμου Ξηρομέρου και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας, για προμήθεια 6 ανακατασκευασμένων υπολογιστών (αξία 900 €), η οποία φαίνεται ότι θα τραβήξει πολύ ακόμη, με παραινέσεις, προφορικές παραστάσεις και παρακάλια (τελευταία υπόσχεση που εδόθη είναι για τέλος Οκτωβρίου, αλλά πάει και αυτή η προθεσμία).
Αναδεικνύουμε καλοπροαίρετα το θέμα με στοιχεία, ώστε να σπρώξουμε και να βοηθήσουμε και εμείς με τη σειρά μας την δημοτική αρχή να πράξει το καθήκον της.
Επίσης γνώμη μας είναι, ότι θα πρέπει να γίνει μία συνολική καταγραφή σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας, για ανάγκες σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και να γίνει προμήθεια του με συνοπτικό διαγωνισμό.
Το κόστος πλέον είναι πολύ μικρό και με τον συνοπτικό διαγωνισμό θα γίνει ακόμη μικρότερο. Δικαιούνται τα σχολεία μας να διαθέτουν σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό εν έτη 2018, ώστε και τα παιδιά του Δήμου μας να πάρουν τα εφόδια που πρέπει, σε ένα κόσμο σήμερα, που χαρακτηρίζεται από την ραγδαία εξέλιξη της Τεχνολογίας των Πληροφοριών και της Επικοινωνίας.mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια: