Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Για αδιαφάνεια, μη "Λογοδοσία", για ανεπαρκή αλλά και έκνομη άσκηση των καθηκόντων της, κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ακτίου Βόνιτσας ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Στρατηγός)

         Σφοδρή επίθεση στη Δημοτική Αρχή Ακτίου Βόνιτσας -η οποία λειτουργεί επί τρία (3) χρόνια τώρα εν κρυπτώ και παραβύστω, εξαπολύει με ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ανοικτός δήμος» της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γεροκωστόπουλος Κωνσταντίνος (στρατηγός). 
       Ο κ. Γεροκωστόπουλος επιτίθεται προσωπικά και στον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη για τη συνεχιζόμενη επί σειρά ετών αδιαφορία του για την εξασφάλιση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και την ανεπαρκή αλλά και έκνομη άσκηση των καθηκόντων της δημοτικής αρχής της οποίας προΐσταται. 
   Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κ. Γεροκωστόπουλου: 

«Εν κρυπτώ και παραβύστω»
      έλεγαν οι πρόγονοί μας, δηλαδή «στα κρυφά και μυστικά» θα λέγαμε σήμερα  ή  πιο λαϊκά «στα μουλωχτά».  Από ποια ανάγκη προέκυψε αυτή η έκφραση; Προφανώς για να εκφράσουμε το πώς θα χειριστούμε κάτι σημαντικό που θέλουμε να κρύψουμε και που δεν πρέπει να μαθευτεί γιατί θα μας βλάψει ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά ! 
      Με αυτό τον τρόπο, εν κρυπτώ και παραβύστω, λειτουργεί επί τρία (3) χρόνια τώρα η δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας του δημάρχου κ. Αποστολάκη και εξηγούμαι τι εννοώ: 
      Ενώ έχει τη ρητή κατά νόμο υποχρέωση και καθήκον, να προβαίνει κάθε χρόνο σε ετήσιο απολογισμό έργου και να λογοδοτεί στους δημότες για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, ουδέποτε έχει πράξει τούτο! Στη συνέχεια παραθέτω το σχετικό άρθρο του νόμου:...............



Άρθρο 217 του νόμου 3463/2006.
1.-Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ο,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.
2.-Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον μέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.
3.-Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης
4.-Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.
5.-Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.
6.-Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 94. 

    Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (30 Αυγούστου) στην Πάλαιρο, κατηγόρησα ευθέως το δήμαρχο κ. Αποστολάκη για τη συνεχιζόμενη επί σειρά ετών αδιαφορία του για την εξασφάλιση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και την ανεπαρκή αλλά και έκνομη άσκηση των καθηκόντων της δημοτικής αρχής της οποίας προΐσταται. 

Γεροκωστόπουλος Κων/νος (στρατηγός)
Δημοτικός σύμβουλος παράταξης «ανοικτός δήμος»

15 σχόλια:

  1. ΑΡΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!!!!!!!!!!!!!!Ο ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβάται και τρέμει τι αποκαλύψεις ο Δήμαρχος. Στρατηγέ ρώτησε τον στο ΔΣ αν και πόσες φορές υπερέβησαν το όριο των 24.800 ευρώ το χρόνο οι απευθείας αναθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ξέρετε κάτι γτ δεν τα λέτε.. Ποιος σας φοβίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φάτε τα σκουπίδια της Λευκάδας και μη μιλάτε!
    Περικλής(θαλαμοφύλακας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αντιδήμαρχοs Φραδέλοs στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Τετάρτη είπε ότι η βρύση στο τρίγωνο μεταξύ Παλαίρου και Πογωνιά έχει κλείσει από 4 Αυγούστου. Δήμαρχε Αποστολάκη και σειs που τον ψηφίσατε να τον χαίρεστε. Σήμερα Σάββατο 2-9-207 στις 12 και πέντε το μεσημέρι και στιs τρείs και δέκα το μεσημέρι που πέρασα ξανά από εκεί άνοιξα τη βρύση και έτρεχε ποτάμι to νερό. Ο Πρόεδρος κάποιου τοπικού Συμβουλίου με τον Αποστολάκη το μεσημέρι του Σαββάτου γέμισε τα μπιτόνια του νερό από τη βρύση στο λιμάνι της Πογωνιάς τα έβαλε στο αγροτικό του και έφυγε. Αυτά τα κάνουν γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση Στρατηγέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, του κ. Λιαπη (ΣΥΡΙΖΑ) και του κ. Μωραιτη (ΚΚΕ), γιατί δεν πέρνουν θέση για αυτά που κατηγορεί τον δήμαρχο ο κ. Γεροκωστόπουλος της παράταξης του κ. Φερεντίνου; Γιατί σιωπούν στη μεθοδευμένη πρακτική ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ του δημάρχου κ. Αποστολάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στρατηγέ ο Αποστολάκης το Φερεντίνο και τους προηγούμενους τους κρατάει. Έχουν κάνει πολλές πολιτικές αμαρτίες σε πολλά επίπεδα. Πάρε την αντιπολίτευση στις πλάτες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεωργοθώδοροσ και Νέρωνασ κάνουν πάρτι στα εικονικά τιμολόγια. Που πάνε αυτά τα χρήματα; Γιατί ωs μείζονα αντιπολίτευση δεν το θέτετε θέμα στο ΔΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στρατηγέ έρχεται καταιγίδα αποκαλύψεων που θα προκαλέσουν σεισμό πολλών ρίχτερ. Άσχετα τι θα κάνουν Φερεντίνος και ο η υπό μεταγραφή δημοτικός σύμβουλοσ του Φερεντίνου προς Αποστολάκη μεριά, εσύ φρόντισε να σταθείς ως Στρατηγός. Διαφορετικά και εσύ παίζεις στο στημένο παιχνίδι. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το γραφείο Τύπου του πρατηρίου τι λέει για όλα αυτά του Στρατηγού; Μούγκα εεεεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στρατηγέ ούτε για τα σκουπίδια της Λευκάδας που έρχονται σύντομα, ούτε για το βιολογικό που δεν έχουν τηρηθεί οι περιβαλλοντικοί όροι, είπες τίποτε. Γιατί άραγε; Mήπως μας δουλεύεις Στρατηγέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στρατηγέ Γερωκοστόπουλε για τη μη πραγματοποίηση και πέρυσι της λογοδοσίας του Δημάρχου κ Αποστολάκη είχα κάνει αίτηση και μου απάντησε ότι το αίτημα σας τυγχάνει απορριπτέο!!!!!

    Φοβάται τη κουβέντα, τρέμει τη κριτική ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης από ελεύθερους Δημότες που μιλάνε με στοιχεία και τεκμηριωμένες αναφορές.

    Στρατηγέ σύμφωνα με αυτό που γράψατε παραπάνω

    6.-Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 94.

    Συνεπώς προσωπικά εσείς , η παράταξη σας και οι άλλες παρατάξεις έχετε την ευθύνη που σας αναλογεί.

    Μπορείτε όμως κάνοντας χρήση του κατάλληλου άρθρου του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων να επιβάλλεται συζήτηση σχετική στο ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΣ.

    Αρχηγέ της μείζονος Αντιπολίτευσης κ Φερεντίνο που είστε; Στοιχειωδώς αν κάνατε Αντιπολίτευση ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ. Αυτή η κατάρρευση άρχισε και θα ολοκληρωθεί.

    Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθουν στην δημοσιότητα από εμένα φοβερές αποκαλύψεις.

    Καλώ την Αντιπολίτευση ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ.


    ΚΑΛΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.


    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θύμιο Φερεντίνο το Τριαντακωνσταντή ούτε τον ψήφισα , ούτε το πάω, αλλά ότι είσαι ανύπαρκτος είναι γεγονός . Προστάτευσε το δημοτικό χρήμα από αυτούς. Αγοράζουν ψήφους καθημερινά με τα λεφτά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στρατηγέ ο Μπαλάφας σας είπε ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η βρύση στο τρίγωνο είναι κλεισμένη από τις 4 Αυγούστου. Πριν μία ώρα γέμισα το βυτίο μου νερό γιατί ο Πρόεδρος της Πογωνιάς Νίδας Σταχτιάρης το Σάββατο το μεσημέρι γέμισε το δικό του από τη βρύση του λιμανιού στη Πογωνιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας το καταλάβουν ΟΛΟΙ οι συμπολίτες μας, οτι η πολιτική του δημάρχου Αποστολάκη ήταν, είναι και θα είναι ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΙΚΗ! Δηλαδη υπόσχεται και τάζει στους πάντες τα πάντα (χωρίς να δεσμευεται), περπατάει στο δρόμο με φαρδιά χαμόγελα και κτυπάει φιλικά τάχα στις πλάτες το κάθε δημότη, αγοράζει συνειδήσεις και ψήφους με λίγα ευρω, δεν έχει απολύτως κανένα πρόγραμμα δράσης για τον δήμο και ότι κάνει είναι στα σκοτάδια, στην αδιαφάνεια και στη φούσκα για προσωπικά του συμφέροντα και στάχτη στα μάτια του κόσμου. Για αυτό και δεν θέλει να απολογηθεί στους δημότες και ας το επιβάλει ο νόμος και η ηθική όπως σωστά αναφέρει ο κ. Γεροκωστόπουλος και τον συγχαίρω.
    Μόνη λύση απαλαγής απο αυτή τη σαπίλα είναι η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με συνεχείς κατακραυγές και ανυπότακτες συνειδήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο