Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Στη ΒΟΝΙΤΣΑ η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στις 9 και 10 Οκτωβρίου

Τα ραντεβού θα κλείνονται από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στο Τηλέφωνο: 2643022222

  Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες στην Ελλάδα. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.
     Παρ’ όλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση...........   Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.
         Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
     Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) την στήριξη του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και την συμμετοχή του Κ.Υ. Βόνιτσας η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:
Στη Βόνιτσα στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου.
-Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στο Τηλέφωνο: 2643022222 (9.00-14.00).
-Τα ραντεβού θα ξεκινήσουν να κλείνονται από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου με σειρά προτεραιότητας.

Τις δύο ημέρες θα περάσουν μαστογραφικό έλεγχο περίπου 100 γυναίκες.
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
• Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

   Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
        Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι φορείς που διοργανώνουν τη δράση: Προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο