Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Προς Λιμεναρχείο Λευκάδας: Θα μας πνίξουν ρε παιδιά τα κύματα από τις θαλαμηγούς στον Μύτικα! Έλεος. Υπάρχει Λιμεναρχείο ή όχι;

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS

     Το γνωστό πρόβλημα που δημιουργείται τους καλοκαιρινούς μήνες στο Μύτικα έθιξε στο Facebook η συμπατριώτισσα μας κα Βάσω Παππά
    Κατέγραψε με το φωτογραφικό της φακό την κατάσταση που δημιούργησε διερχόμενη θαλαμηγός την Δευτέρα 25.7 το πρωί στον Γαλάτη. Η θαλαμηγός πέρασε με μεγάλη ταχύτητα στο στενό μεταξύ Καλάμου και Μύτικα με αποτέλεσμα τεράστια κύματα σχεδόν να πετάξουν έξω ένα ιστιοπλοϊκό με τον ανυποψίαστο σκίπερ να μην έχει καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Η μηχανή του έπαθε βλάβη και πήγε και χτύπησε σε αραγμένο σκάφος..........      Εμείς επισημαίνουμε για μία άλλη φορά τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα από αυτή την κατάσταση. 
      Ανυποψίαστοι λουόμενοι που κάνουν μπάνιο στις παραλίες του χωριού και ιδιαίτερα ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά κινδυνεύουν. 
    Προσωπικά έχουμε ενοχλήσει επανειλλημένως το Λιμεναρχείο Λευκάδας γι αυτή την κατάσταση. Πρέπει να γίνονται συστάσεις ώστε τα μεγάλα σκάφη όταν διέρχονται από το στενό Καλάμου - Μύτικα να κόβουν ταχύτητα γιατί υπάρχει παραθαλάσσιος οικισμός και παραλίες λουομένων. Είναι βασικός κανόνας της ναυσιπλοΐας άλλωστε.
http://mytikaspress.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΩ ΠΑΠΠΑ ΚΑΛΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΘΙΞΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΟΒΑΡΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.