Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου, με συνοδεία ποντιακής λύρας

       Μία όμορφη παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας από τον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο και το βιβλίο του: "Σέρρα, η ψυχή του Πόντου".
    Την εκδήλωση πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και φυσικά δεν έλειψε η ποντιακή λύρα και οι πόντιοι χορευτές που χόρεψαν τον πολεμικό χορό του Πόντου, Σέρρα...........     Η Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας Βάσω Νταλταγιάννη, γράφει:

"Ήταν πολύ όμορφη και συγκινητική βραδιά η χθεσινή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας!! και η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας το δάκρυ των γερόντων του χωριού και τα ευχαριστώ που ακούγαμε απ αυτούς. Γιατί οι μνήμες πρέπει να μένουν ζωντανές και η ιστορία να μας παραδειγματίζει.
      Ευχαριστούμε το Γιάννη Καλπούζο γι αυτή τη χαρά και τη συγκίνηση που χάρισε ιδιαίτερα σ αυτούς τους ανθρώπους.
    Ευχαριστούμε τις γυναίκες του χωριού για τα παραδοσιακά εδέσματα, τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου για την πολύτιμη βοήθειά τους κι όλους τους εθελοντές φίλους που χόρεψαν, έπαιξαν, τραγούδησαν,  βοήθησαν με κάθε τρόπο".
Δεν υπάρχουν σχόλια: