Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Αλέξανδρος Λιβάνης: Ευχαριστήρια - Συγχαρητήρια Επιστολή

Ένα «ευχαριστώ» για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν Πρόεδρος της Δημοτικής μας Κοινότητας. Ευχαριστώ όλους σας για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, ευχαριστώ όλους σας για την καλοπροαίρετη κριτική σας. Πιστεύω ότι τίμησα την ψήφο σας με γνώμονα πάντοτε την πρόοδο του τόπου μας, βοηθώντας στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς μας.
Πιστεύω ακράδαντα και πάντα υποστηρίζω, πως η θέση  του Προέδρου ενός χωριού, δεν είναι απλά μία  ιδιότητα, αλλά εμπεριέχει και απαιτεί πολλή προσωπική δουλειά αλλά και συλλογική, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή των κατοίκων.....
Αυτά τα τριάμισι χρόνια ζήσαμε όλοι στο πετσί μας το να θέλουμε να προσφέρουμε και να μη μπορούμε, προσπαθήσαμε όλοι να πάρει η Δημοτική Κοινότητα αρμοδιότητες, δεν έδινε κανείς σημασία στη Δ.Κ., η Δημοτική Αρχή ήταν ανύπαρκτη, στα τριάμισι χρόνια ζήτημα είναι να έγιναν 2 συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής και σίγουρα καμία απο αυτές που έγιναν δεν είχαν στην συνθεσή τους τους Προέδρους των Δ.Κ και των Τ.Κ όπως άλλωστε απαιτείται. 
Η Δημοτική Κοινότητα ως θεσμός πρέπει να αναπτυχθεί, παρά την έλλειψη προσωπικού η Δ.Κ πρέπει να έχει γραμματέα για να φέρει σε πέρας τις υποθέσεις των πολιτών ενώ είναι γνωστά σε όλους το τι προβλήματα είχαμε να αντιμετωπίσουμε  λειτουργικά και μη.
Δηλώνω την στήριξη μου στον νέο πρόεδρο της Δ.Κ και του εύχομαι καλή δύναμη και μαζί με τον αναπληρωτή που θα ορίσει αλλά και τα μέλη της Δ.Κ να μην κοιτάζουν τις προσωπικές τους σχέσεις και να μην παίρνουν αποφάσεις βασιζόμενοι σε αυτές. 
Με την ευκαιρία αυτή, συγχαίρω τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη καθώς και όλους τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, τους εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και τους καλώ να δούν σοβαρά το δίκτυο των Προέδρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και να δώσουν οντότητα και αρμοδιότητες τόσο στην Δ.Κ όσο και στις Τ.Κ, σε αντίθεση με την απερχόμενη Δημοτική αρχή, 
καθώς και έμφαση στην εικόνα και την ευταξία τόσο στην πόλη (καθαριότητα, νεκροταφείο, παραλίες) όσο και στο λιμάνι του Αστακού.
Τέλος θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι παρών στα κοινά και θα συνεχίσω να παλεύω για το γενικό καλό και την ανάπτυξη του Αστακού μας αλλά και του Δήμου μας γενικότερα.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αστακού Αλέξανδρος Λιβάνης.


18 σχόλια:

  1. ...Η δημοτική αρχή ήταν ανύπαρκτη!!!!!. Από ποιους αποτελείται μία δημοτική αρχή? Δεν συμπεριλαμβάνονται και οι πρόεδροι?!!!! Τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του προέδρου δημοτικής η τοπικής κοινότητας τα γνωρίζουμε? Για τα ασπρίσματα, καθαριότητες, χορτάρια,φωτιστικά,καθαριότητες υπονόμων, φρεατίων , ακτών,νεκροταφείων κλπ ποιος επιλαμβάνεται των υπαλλήλων καθαριότηατς και των πενταμηνιτών ή διμηνιτών ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος η ο πρόεδρος? Ποιος επιβλέπει η έπρεπε να επιβλέπει καθημερινά από το πρωί μέχρι το απόγευμα τις εργασίες αυτές..... ο δήμαρχος , ο αντιδήμαρχος ή ο πρόεδρος. Μας άρεσε η εικόνα του Αστακού γι' αυτές τις μικροκαθημερινότητες και αν οχι ποιος φταίει?

    Μερικές αρμοδιότητες κατά τον καλλικράτη για τον πρόεδρο της δημοτικης κοινοτητας:
    -Μεριμνά για την καλή κατάσταση του δικτύου εσωτερικής οδοποιίας της κοινότητας, εποπτεύοντας τις εργασίες συντήρησης.
    -Μεριμνά για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και συνεργάζεται με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την καλή τήρηση αυτής.
    -Λαμβάνει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
    Μεριμνά για την αποκατάσταση ζημιών και την καλή λειτουργία του δικτύου δημοτικού φωτισμού.
    -Μεριμνά για την καλή κατάσταση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών.
    -Μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και την ευταξία του κοιμητηρίου της τοπικής κοινότητας

    Τις παραπάνω αρμοδιότητες με βάση τον καλλικράτη δεν τις έχουν ούτε ο δήμαρχος ούτε οι αντιδήμαρχοι.
    Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11:38 ξέχασες να γράψεις <> αλλά ξέχασα είστε αντιπολίτευση από σήμερα. Δεν πειράζει όμως όπως είπε και μια <> αυτή την εντολή σας έδωσε ο λαός του Ξηρομέρου άρα ο Λιβάνης δίκιο έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ κύριε Λιβάνη το μόνο που ήξερες να κάνεις σαν πρόεδρος ήταν να στέλνεις προπαρασκευασνμένες ευχαριστήριες και ευχετήριες επιστολές στα μπλογκς γιατί προφανώς αρέσκεσαι να βλέπεις τη φωτογραφία σου και τον ...βαρύγδουπο τίτλο σου <>. Ομως ουσία και έργο μηδενικό όλο αυτό το διάστημα.Μας κουράσατε μερικοί.Ελπίζουμε να μην μας στέλνεις τώρα επιστολές για καλό μήνα ως Τέως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mrabo alejh opos tales einai eixes ton proedro toy karaiskaki gia paradigma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε μου φιλε Αλεξανδρε όταν ανελαβες χρεη Π.Δ.Κ. ημουν ενας από ολους αυτους που σου εστειλαν συγχαρητηριο μηνυμα όχι γιατι αναδιεχθηκες ΠΔΚ αλλα διοτι ενας νεος αποφασισε να ασχοληθεί ενεργα με τα προβλήματα του τοπου μας που τοσα χρονια συσωρευονταν και δεν υπηρχε λυση.Διαβαζω όμως τωρα την ευχαριστηρια επιστολή σου προς αυτους που σε τιμησαν και σε μια αποστροφή γραφεις τα εξης==Αυτά τα τριάμισι χρόνια ζήσαμε όλοι στο πετσί μας το να θέλουμε να προσφέρουμε και να μη μπορούμε, προσπαθήσαμε όλοι να πάρει η Δημοτική Κοινότητα αρμοδιότητες, δεν έδινε κανείς σημασία στη Δ.Κ., η Δημοτική Αρχή ήταν ανύπαρκτη, στα τριάμισι χρόνια ζήτημα είναι να έγιναν 2 συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής και σίγουρα καμία από αυτές που έγιναν δεν είχαν στην σύνθεσή τους τους Προέδρους των Δ.Κ και των Τ.Κ όπως άλλωστε απαιτείται. == Κατανοω οπως και ολοι οι συμπολιτες σου το πρόβλημα που υπηρχεμε μια ανυπαρκτη, αβουλη και ανευθυνη δημοτικη αρχη αλλα δεν κατανοω το ότι εσυ παρεμεινες όλα αυτά τα χρονια στην θεση του προεδρου.Γιατι ενώ δεν υπηρχε βουληση και αναταποκρισηαπο την Δημοτικη Αρχη δεν εδωσες την παραιτηση σου να φυγεις σαν κυριος όπως ηρθες και παραλληλα να μαθουν και καποιοι αλλοι(πολλοι περισσοτεροι από οσους γνωριζαν το πρόβλημα) ότι ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, να γινει γνωστο δηλ οτι η παραιτησησου εχει σχεση με την ανυπαρξια και την εγκαταλειψη ; Θελω να καταλάβεις ότι η απορια μου δεν πρεπει να υπαρξει αντικειμενο πολωσης μεταξυ μας Απλως με την απαντηση σου (αν υπαρξει ) να μου δωσεις να καταλαβω(αλλα και σε καποιους που ισως εχουν και αυτοι την ιδια απορια) γιατι παρεμεινες..Πιστευω ότιη αποχωρηση σου μετα απο ενα διαστημα θα εδινε ένα καλο παράδειγμα στους συμπολίτες σου αλλα και στον κοσμο που σε ψηφισε ότι δεν συμβιβάστηκες με αλοκοτες καταστασεις
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχεισ πολλη πλακα τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...Eγω ξερω να πω οτι καλα ξερουν να βολευονται μερικοι , μια απο εδω και μια απο εκει , και μετα τα ριχνουν ολοι στους...αλλους και ποτε στους εαυτους τους ! Ετσι και ο κυριος Λιβανης ( οπως και αλλοι φεροντες το ιδιο επωνυμο ) , ενω τιμηθηκε με τη ψηφο καποιων και επρεπε να φανει ανταξιος των προσδοκιων μας αλλα και της ιδιας της θεσης που κατελαβε , τωρα προσπαθει να δικαιολογησει την ανυπαρξια του ριχνοντας την ευθυνη στα προσωπα και στον Συνδυασμο με τον οποιο εξελεγη . Σε αυτες τις εκλογες , συνταχθηκε με τον Συνδυασμο που εν τελει κερδισε τις εκλογες , ομως αυτη τη φορα "κινειται" μεσω της συζυγου . . . [[ Παρακαλω κ.κ.διαχειρισται τα σχολια να τα δημοσιευετε ΟΛΑ και οχι οποια θελετε εσεις , γιατι ως συνηθως αυτο κανετε ]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε όλα τα συμβούλια ήταν και ψήφιζε πάντα τα σωστά για τον Δήμο, τουλάχιστον δεν έλεγε σε ολα ναι όπως μερικοί μερικοί. Μπράβο σου ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ και συγχαρητήρια για την στάση σου απέναντι στην νέα Δημοτική Αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...Eγω ξερω να πω οτι καλα ξερουν να βολευονται μερικοι , μια απο εδω και μια απο εκει , και μετα τα ριχνουν ολοι στους...αλλους και ποτε στους εαυτους τους ! Ετσι και ο κυριος Λιβανης ( οπως και αλλοι φεροντες το ιδιο επωνυμο), ενω τιμηθηκε με τη ψηφο καποιων και επρεπε να φανει ανταξιος των προσδοκιων μας αλλα και της ιδιας της θεσης που κατελαβε , τωρα προσπαθει να δικαιολογησει την ανυπαρξια του ριχνοντας την ευθυνη στα προσωπα και στον Συνδυασμο με τον οποιο εξελεγη. Σε αυτες τις εκλογες, συνταχθηκε με τον Συνδυασμο που εν τελει κερδισε τις εκλογες, ομως αυτη τη φορα "κινειται" μεσω…. [[ Παρακαλω κ.κ.διαχειρισται τα σχολια να τα δημοσιευετε ΟΛΑ και οχι οποια θελετε εσεις , γιατι ως συνηθως αυτο κανετε ]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΕΣεΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΑΝΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω δεν ξέρω που είναι το γραφείο τύπου να απαντήσει για ολα αυτά........χα χα χα χα... Παει κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα ήθελα ΝΑ ήμουν στην θέση του δημάρχου αλλά ο λαός με έβαλε στην αντιπολίτευση. Όχι στο σπίτι σου σε έστειλε αλλά δεν το κατάλαβες. Αφήστε επιτέλους τους νέους ανθρώπους της αντιπολίτευσης να κάνουν την δουλειά τους και στείλτε το σάπιο στην χωματερή της παλαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φτώχεια... ΦΤΩΧΕΙΑ... έρμη φτώχεια... ωιμεεέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κυρ Αλέξη μόνο για να τσιμπολογάς στην κουζίνα all day καφέ-εστιατορίου είσαι,άντε και για να χτυπάς και καμιά απόδειξη στην ταμειακή.Κάτσε στ αυγάς μάναμ και τα'δαμε τα χαήριασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χτυπάει και γκρόβερ σαν κι εσένα Μάκη μου αν θέλεις. Αλλά μπορείς να ρουφήξεις κι εσύ κανένα αυγουλάκι ή οτι άλλο προτιμάς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας προσεξουν οι επόμενοι, όποιος σπέρνει... αχυράνθρωπους θερίζει αχυράνθρωπους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο