Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Παρέμβαση του κ. Νίκου Θ. Νταή για το Κέντρο Υγείας Μύτικα

ΥΠ’ ΟΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΒΟΡΙΔΗ
ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ. Ο φρουρός της υγείας μας.

Του κ. ΝΙΚΟΥ Θ. ΝΤΑΗ
σ. Συμβολαιογράφου

     Θλίψη, οργή και αγανάκτηση, κατέχει τους κατοίκους του Μύτικα και της ευρύτερης περιοχής για την απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί κατά διάφορα χρονικά διαστήματα στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ. 
    Οι εκάστοτε Αρμόδιοι;;; για να μη χρησιμοποιήσω γι’ αυτούς έναν χαρακτηρισμό, από τον τίτλο ενός έργου του Βίκτωρος Ουγκώ, το μοναδικό και από το παλαιότερο από το έτος 1958, όταν το ίδρυσαν οι φίλοι μας οι Σουηδοί (όχι το Ελληνικό Κράτος), σαν Αγροτικό Ιατρείο και από το έτος 2002, όταν επί Υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου, λειτούργησε και λειτουργεί σαν Κέντρο Υγείας Μύτικα με 23 Νομοθετημένες θέσεις Ιατρικού κ.λ.π. προσωπικού, ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ με την πλημμελή λειτουργικότητά του, κατά τους θερινούς μάλιστα μήνες με σφύζουσα τουριστική κίνηση από Έλληνες και ξένους τουρίστες από όλο τον κόσμο και τελευταία το ΕΚΛΕΙΣΑΝ!, στην κυριολεξία και μετακίνησαν το Ιατρικό, Νοσηλευτικό κ.λ.π. προσωπικό, το Ασθενοφόρο και το επιβατικό αυτοκίνητο στο Κ.Υ. Αστακού.
   Υποβαθμίζετε Αξιότιμοι κύριοι αρμόδιοι, ανευθυνοϋπεύθυνοι συνεχώς και αδιαλείπτως το Κ.Υ. Μύτικα και το έχετε μετατρέψει σε ΔΟΡΥΦΟΡΟ του Κ.Υ. ΑΣΤΑΚΟΥ, θεωρώντας μας σαν φτωχούς συγγενείς της περιοχής!......     
Η πινακίδα που ενημερώνει τον κόσμο ότι το Κ.Υ. Μύτικα είναι κλειστό και τα πρωινά πλέον και για άγνωστο χρονικό διάστημα.


   Πότε αποσπάτε τον Διευθυντή Ιατρό, πότε τους άλλους Γιατρούς, πότε τις Νοσοκόμες και τις άλλες ειδικότητες, πότε το οδηγό του Ασθενοφόρου αυτοκινήτου, το οποίο και αυτό το πήγατε στον Αστακό. 
    Γιατί κύριοι Αρμόδιοι; Οι δωρητές, η οικογένεια Χιώνη και ο κ. Κώστας Αυδής τα δώρισαν στο Κ.Υ. Μύτικα και όχι στο Κ.Υ. Αστακού. 
      Ασέβεια, αγνωμοσύνη και αχαριστία προς τους δωρητές, (που νομικά συνεπάγεται και ανάκληση των Δωρεών) και ανεπίτρεπτη αδιαφορία και αναλγησία για την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας! «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ».

Η δωρεά της οικογένειας Χιώνη στο Κ.Υ. Μύτικα

Η δωρεά του κ. Κώστα Αυδή στο Κ.Υ. Μύτικα

       Έχετε περάσει στην αντίληψή σας την Ιστορική περιοχή μας σαν ανυπολόγιστη και εκτός των ορίων της Αιτωλοακαρνανικής επικρατείας χώρα και τους κατοίκους της, σαν Β΄ κατηγορίας πολίτες και φτωχούς συγγενείς. 

Σας απαντούμε:
      Δεν είμαστε ούτε οι φτωχοί συγγενείς, ούτε πολίτες Β΄ κατηγορίας. Είμαστε ο υπερήφανος, ιστορικός και αγωνιστικός λαός, που ζει στα χώματα της ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΛΥΖΙΑΣ, την οποία στόλισε ο Λύσιππος και από την οποία κατήγετο ο γιατρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου Λεύκαρος ο Ακαρνάν. Με ευαισθησία στην προστασία και περιφρούρηση της Υγείας και το Κ.Υ. Μύτικα θα το κρατήσουμε ζωντανό με νύχια και με δόντια. Είμαστε οι πρωτοπόροι στην Υγεία και σεις θέλετε να μας υποβαθμίσετε και να μας κάνετε ουραγούς. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
     Δεν έχει δικαιώματα στην Υγεία και μάλιστα προτεραιότητα η απομονωμένη αυτή περιοχή, με προβληματικά και απομονωμένα χωριά και 2 νησιά που τα χωρίζει από την στεριά η θάλασσα και που μετά το Κ.Υ. Μύτικα, υπάρχει ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ;. Τόσο ανελέητοι είστε! Λίγη ευαισθησία δεν θα έβλαπτε! 
      Το πρώτο ερώτημα, που μας υποβάλλουν οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες είναι αν υπάρχει Κ.Υ. στο Μύτικα. Έχουμε προσωπική εμπειρία και αντίληψη εφέτος το καλοκαίρι του εξής γεγονότος: Επιστήμονας Ιταλός, που έχει αγοράσει διαμέρισμα στο Μύτικα, ασθένησε και η Πολιτικός Μηχανικός σύζυγός του αναγκάστηκε να πάρει το αεροπλάνο και να επιστρέψουν στην Ιταλία, με την συμπαράσταση και της οικογενείας μου. 
      Το Κ.Υ. Μύτικα, όταν το επισκέπτονται είναι νεκρό και τελευταία έχει τοποθετηθεί στην είσοδο πινακίδα ότι θα είναι κλειστό για ένα χρονικό διάστημα. Ουδεμία εμπιστοσύνη έχουμε ως προς την διάρκεια. Εκτός από τα θέματα υγείας, που γεννώνται, υπάρχει και το πρόβλημα της συνταγογράφησης των φαρμάκων. Πως θα πάνε οι υπερήλικοι και ανήμποροι στον Αστακό ή στη Βόνιτσα. Δεν διαθέτουν ούτε σωματική, ούτε οικονομική αντοχή. «Φρίξον Ήλιε». Λυπηρό φαινόμενο. Φωνάζουν «εις ώτα μη ακουόντων». Μας λένε ότι όποτε ζητήσουμε το Ασθενοφόρο, το δικό μας, του Κ.Υ. Μύτικα, θα έρθει από τον Αστακό. Μισή ώρα να έρθει και μισή ώρα να πάει, συν τις καθυστερήσεις, «η εγχείρηση επέτυχε και ο ασθενής απεβίωσε», όπως για πικρή χαριτολογία συνηθίζεται να λέγεται.
      Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκάστοτε Διοικητές του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, στο οποίο υπάγεται το Κ.Υ. Μύτικα και σε ερώτημά μας γιατί υποβαθμίζετε το Κ.Υ. Μύτικα, αφού αυτή τούτη η Πολιτεία δια του Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά, διαισθανομένη και αυτή (μετά τους Σουηδούς…) την αναγκαιότητα η απομονωμένη αυτή περιοχή, με τα 2 προβληματικά νησιά να έχει σύγχρονο Κ.Υ. Μύτικα, ανήγειρε το νέο κτίριο, λάβαμε την υποσχετική… απάντηση ότι αυτό θα γίνει μία μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα, στην οποία θα υπάγεται και το Κ.Υ. Μύτικα. Όχι μόνο Νοσοκομειακή Μονάδα δεν βλέπουμε, αλλά μας κλείνουν και το Κ.Υ. Μύτικα!!

Το καινούριο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα. Ρωτάμε... Θα το πετάξουμε;


Το καινούριο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα. Ρωτάμε... Θα το αφήσουμε στην τύχη του να γίνει κουφάρι;

     Σ’ αυτή την τραγελαφική και επικίνδυνη για την περιφρούρηση της υγείας μας επικρατούσα κατάσταση, μία είναι η πρέπουσα μοναδική και αναγκαία απάντηση: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, όλων των πολιτών ολόκληρης της περιοχής. Η υπομονή εξαντλήθηκε. «Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο». Πριν μας συμβεί κανένα κακό… «θου Κύριε φυλακήν τω στόματι μου».

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Βορίδη.
     Έχει αποδειχθεί περίτρανα, ότι σώφρων Πολιτική και Διοίκηση, σημαίνει: «Να προλαμβάνεις τα γεγονότα και τις εξελίξεις». 
Και εξουσία διαθέτετε και ικανότητες.
Η αγωνία μας θα κορυφωθεί μέχρις ότου το αποδείξετε, ενσκύπτοντας στην επίλυση του ζωτικού προβλήματός μας. 
ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
Αναμένουμε… 

Μύτικας Αιτωλ/νίας-Αύγουστος 2014
Νίκος Θ. Νταής
σ. Συμβολαιογράφος-Δημοσιογράφος
Επίτιμο μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
Federatione Nazionale Stampa Italiana
F.N.S.I

http://mytikaspress.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Νίκο συγχαρητήρια για το ωραιότατο και δυναμικό κείμενο σας. Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα γράφετε και το συνυπογράφω .Η δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής,ειναι δυστυχώς η μόνη λύση και για το πρόβλημα του κέντρου Υγείας στο Μύτικα. Η κρατική εξουσία απέδειξε ότι δεν μας υπολογίζει ,ουτε ως γεωγραφική θέση ούτε ως ανθρώπους που διαμένουμε ,σε αυτή την κατά τα αλλα πανέμορφη ακομα περιοχή, έχοντας το δικαίωμα στη ζωή μέσω της καλής υγείας.Θα συμφωνήσετε πιστεύω ότι πέρα από το τι πιστεύει και προγραμματίζει η εκάστοτε εξουσία για μας ,εμεις οι ίδιοι δεν κάναμε ούτε ένα βήμα για να πάμε ποιό μπροστά από την εξουσία και να προλάβουμε τις οποιες δρομολογημένες αποφάσεις που αφορούσαν την υγεία ,τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών .Μείναμε ως συνήθως απαθείς και σκεπτόμενοι ωχ αδερφίστικα και βαρετά, καταλήξαμε θεατές και αναγνώστες της πινακίδας, που αναγράφει στην πόρτα του παλιού κτηρίου του κεντρου υγείας, ΚΛΕΙΣΤΟΝ. Το κείμενο το δικό σας είναι ένα από τα ελάχιστα που φέρνουν το πρόβλημα στη δημοσιότητα και αυτό τα λέει όλα. Είμαι διαθέσιμος για βοήθεια αν τη χρειαστείτε και στις όποιες κινητοποιήσεις δρομολογηθούν από την τοπική κοινωνία η την Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχω δυναμικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο