- Μερίδες : 4
- Χρόνος προετοιμασίας : 35m
- Χρόνος ψησίματος : 35m
- Έτοιμο σε : 1:10 h
Οι τσιπούρες μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν λιγάκι στο καθάρισμα, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα αυτής της συνταγής θα σας δικαιώσει.
Υλικά
- 4 τσιπούρες (περίπου 250 – 300γρ. η καθεμιά)
- 2 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες.......
- 2 πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
- 1 μπρόκολο, τα μπουκετάκια, πλυμένα ή 4 κολοκύθια σε φέτες
- 2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
- 4 – 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κρασοπότηρο κρασί, λευκό
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Καθαρίζετε και πλένετε και τις τσιπούρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Λαδώνετε
ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις τσιπούρες. Ανάμεσά
τους βάζετε τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου,
το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
Βήμα 3
Σε
ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το
πιπέρι και το κρασί. Περιχύνετε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε
στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά σε πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά που ψήσατε στο φούρνο.
Tip:* Τα καρότα και τις πατάτες καλό θα είναι να τα προβράσετε για να τα ψήσετε μετά μαζί με το ψάρι.
καλή σας όρεξη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο