Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τοποθέτηση του Ν. Μωραΐτη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (VIDEO)

        Στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, εξαιτίας της πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου «ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής.
      Ο Νίκος Μωραΐτης επισήμανε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι οδηγούνται σε απόγνωση εξαιτίας των χαμηλών τιμών που πληρώνονται για τα προϊόντα τους, του μεγάλου κόστους παραγωγής, της φοροληστείας, των χαρατσιών του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, της μείωσης της εξισωτικής αποζημίωσης και του καταρροϊκού πυρετού. Επίσης, στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να βγάλει λάδι την ΕΕ, με το επιχείρημα ότι μπορεί να γίνει καλύτερη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ...........



   Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες, επισήμανε ότι υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την ενίσχυση των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, εις βάρος των φτωχών ψαράδων. Πρόσθεσε ότι για να αναπτυχθούν οι ιχθυοκαλλιέργειες προς όφελος του λαού πρέπει να καταργηθεί το κίνητρο του κέρδους.
    Ο βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος νωρίτερα κατέφυγε σε κορώνες μίσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο