Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Κατώτερη των περιστάσεων η δημοτική αρχή Σολδάτου

    Σημαντικά θέματα κυρίως αναπτυξιακού και οικονομικού χαρακτήρα αναδεικνύει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος K. Τριαντακωνσταντής με συνέντευξή του στην ΑΙΧΜΗ

   Ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι δεν υπονοεί κανενός είδους συναλλαγή, ούτε αναφέρεται σε πρόσωπα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και ενεργός πολίτης όπως δηλώνει ο ίδιος, Κώστας Τριαντακωνσταντής, κάνει μια διεξοδική αναφορά στα οικονομικά του δήμου, τονίζοντας ότι έγιναν σπατάλες οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
     Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΙΧΜΗ μιλάει επίσης και για αναπτυξιακά θέματα καθώς καταθέτοντας και προτάσεις, καλεί το νέο δήμαρχο Γ. Αποστολάκη, να δώσει μεγαλύτερη σημασία στο δήμο και στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.....



-Ως ενεργός πολίτης, όπως δηλώνετε ο ίδιος, έχετε κάνει κάποιες επισημάνσεις για το δήμο Ακτίου - Βόνιτσας που έχουν σχέση τόσο με την ανάπτυξη, όσο και με τα οικονομικά. Ποιες είναι αυτές;

    Ο δήμος Ακτίου - Βόνιτσας είναι ένας θαυμάσιος συνδυασμός θάλασσας, πεδιάδας και βουνού. Είναι δηλαδή ένα άριστο πεδίο για την εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής. 
      Δυστυχώς οι μέχρι τώρα δημοτικές αρχές και των τριών πρώην δήμων από τους οποίους προέκυψε ο νέος δήμος, και η τελευταία δημοτική αρχή του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων
     Δεν έγιναν κατανοητά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου για την εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής. Με τα πολιτικά δρώμενα ασχολούμαι από το 1977 και στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός μου για τον δήμο, από τον οποίο κατάγομαι, (σ.σ. είμαι από την Πογωνιά), έχω κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα και έχω επισκεφθεί και τον μικρότερο οικισμό τουλάχιστον 4 φορές. 
      Και αυτό που εισέπραξα ήταν ότι οι δημοτικές αρχές ήταν άφαντες. Ανέδειξα αρκετά θέματα, τόσο οικονομικής φύσης όσο και αναπτυξιακής. 
      Τα αναπτυξιακής φύσης θέματα έχουν να κάνουν με:
1.-Την αξιοποίηση της Κουκουμίτσας και της περιοχής Σάλτινη. 
2.-Την κατάληξη αγωγού βιολογικού καθαρισμού Παλαίρου. 
3.-Την αξιοποίηση των Λουτρών Τρύφου και των Σφαγείων Κατούνας
4.-Το ιστορικό κέντρο της Βόνιτσας και 
5.-Τους λιμένες των χωριών και την μαρίνα Παλαίρου.

      Από οικονομικής πλευράς αναδείξαμε κάποιες διαχειρίσεις που έγιναν από τη δημοτική αρχή. Θέλω να επισημάνω ότι δεν εννοώ ότι υπήρξε χρηματισμός κανενός, γιατί αυτό δεν είναι η δουλειά μου. Αυτό που θέλω να επισημάνω έχει να κάνει με την πολιτική διαχείριση των θεμάτων. 
    Τα θέματα που αναδείξαμε είναι: 
1.Η αγορά του οικοπέδου στην Κατούνα για την δημιουργία του βιολογικού καθαρισμού που κόστισε 6 φορές πάνω από την αντικειμενική αξία. Ενώ η αντικειμενική αξία του οικοπέδου ήταν 30.000 ευρώ, το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη από το δήμαρχο και τον ιδιοκτήτη ανέφερε το ποσό των 80.000 ευρώ, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οικόπεδο αγοράστηκε 214.000 ευρώ. 
2.Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, όπου για την αγορά 40 ποδηλάτων, τη λειτουργία του συστήματος ενοικίασης, το λογισμικό και τη διαφήμιση δαπανήθηκαν 168.000 ευρώ. Από πολιτικής πλευράς, το επιχείρημα ότι τα χρήματα δεν ήταν από το δήμο, αλλά στην μεν μια περίπτωση προήλθαν από κοινοτικούς πόρους και στην άλλη από εθνικούς, δεν είναι δικαιολογία στο να μην υπάρχει σεβασμός στο χρήμα και να σπαταλάται με αυτόν τον τρόπο. Κάνουμε έκκληση στον απερχόμενο δήμαρχο και τη δημοτική του ομάδα, τώρα που θα παραδώσει, να δώσει πλήρη στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του δήμου. 
      Καλούμε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Αποστολάκη, να ενημερώσει τους δημότες τι ακριβώς παρέλαβε. Αν δεν γίνουν αυτά καλούμε τους συμβούλους του νέου δημοτικού συμβουλίου να ζητήσουν μετ’ επιτάσεως, την ενημέρωση των δημοτών για τα οικονομικά του δήμου.

Εφημερίδα "ΑΙΧΜΗ" 
http://aixmi-news.gr/

3 σχόλια:

  1. Πιπερι στο στομα! Ο κυριος Σολδατος ηταν τοσο πετυχημενος δημαρχος, που τωρα που φευγει κλαινε και οι πετρες. Ειχαμε μια ελπιδα οτι η αναπτυξιακη του πολιτικη θα συνεχιζονταν με την εκλογη του κυριου Φερεντινου και ολου εκεινου του δημιουργικου επιτελειου του, αλλα για αλλη μια φορα, ο κοσμος που δεν ξερει να ψηφιζει, διεκοψε αυτη την πορεια προς την τελειοτητα! Κριμα, λυπαμαι πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφια που βαλατε τον φερνει πιο γεματο απ' οτι στην πραγματικοτητα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικο Σολδατο θα μεινει στην ιστορια η αναθεση αντιδημαρχιας στον Κωτσιο Στουπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο