Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Από το Θύρρειο Βόνιτσας ο 28 χρονος πιλότος Σπύρος Σώζος που έδρασε ηρωικά στην Κομοτηνή!

      Από το Θύρρειο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είναι ο 28χρονος πιλότος χειριστής του αεροσκάφους που έπεσε σε πεδίο βολής στρατιωτικής περιοχής στην Κομοτηνής. 
     Πρόκειται για τον Σπύρο Σώζο, που μαζί με συνάδελφό του απογειώθηκαν ξημερώματα από την Άραξο και μετέβησαν στο πεδίο βολής που βρίσκεται έξω ακριβώς από την Κομοτηνή για ασκήσεις εικονικών βομβαρδισμών
     Εκεί διαπίστωσε πως το αεροσκάφος, λόγω μηχανικής βλάβης, δεν υπάκουε. Το απομάκρυνε εκτός της κατοικημένης περιοχής, άδειασε τα καύσιμα και το εγκατέλειψε χρησιμοποιώντας επιτυχώς το σύστημα εκτίναξης.........



    Η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρει τα εξής: 
    «Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 09:45, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ζεύγους αεροσκαφών Α-7 της 116ΠΜ/336Μ και ενώ βρισκόταν Βόρεια της Κομοτηνής, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τον Ιπτάμενο του Νο 1 αεροσκάφους του σχηματισμού, ο οποίος περισυνελλέγη σώος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται». 
     Στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο διενεργήθηκαν αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα. Ο πιλότος έφερε εκδορές στον ώμο και στο πόδι. Παρόλα αυτά μετακινήθηκε με τα πόδια από το ασθενοφόρο μέχρι το θάλαμο βραχείας νοσηλείας, όπου του παρείχε τις πρώτες βοήθειες ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Δημήτρης Μπαμπαλής. 
     Στη συνέχεια με super puma μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πρώτες Πηγές: http://www.xronos.gr
http://www.agrinionews.gr/


4 σχόλια:

  1. Αυτόν το πιλότο τον πληρώνει το κράτος με μισθό κλητήρα, γιατί δεν έκλεισε δρόμους και διακόπτες. Χθες εγκρίθηκε να παίρνουν οι υπάλληλοι της βουλής 15 ευρω εξτρα επίδομα, οταν πηγαινουν με ταξι στη βουλη το απόγευμα. Εύχομαι στη τροικα να μεινει χίλια χρονια στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κολοσιωνης Σταυρος.26 Αυγούστου 2014 στις 9:48 μ.μ.

    θα συμφωνησω,με τον προλαλησαντα ! Τον συγχαιρω, για το σχολιο του,το οποιο,ειναι καταπληκτικο και ομολογουμενως ευστοχοτατο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνο καλητερα η τροηκα παρα αυτη οι αχρηστη που μας εφεραν εδω και συνεχηζουν να μας κυβερνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκοτιστικαν για τα παιδια .Αυτοι μονο της μιζες ξερουν να τσεπωνου οχι που θα επερναν ανταλακτικα για αεροπλανα υπβριχια αρματα κ τ λ αλοιμονο στα παιδια και στους γονης με τους αλητες που μας κυβερνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο