Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Κωνωπίνα: Σήμερα Παρασκευή το Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής

       Κάθε χρόνο κυριολεκτικά καίγεται το πελεκούδι στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στην Κωνωπίνα.  Το φετινό λένε θα ξεπεράσει τα προηγούμενα.           Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα που όλοι μας περιμένουμε. Οι ετοιμασίες για το μεγάλο πανηγύρι που θα γίνει ολοκληρώθηκαν και πλέον η ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου είναι έτοιμη να μας διασκεδάσει με τα τραγούδια της.
     Με την φροντίδα των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου, Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου αλλά και των γυναικών του χωριού, ετοιμάζεται “τραπέζωμα” για όλους του πιστούς και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ εν αφθονία ψητή προβατίνα σούβλας, συνοδευόμενη με τυρί, ψωμί και από Ξηρομερίτικα εδέσματα (πίτες, γλυκά κλπ) που θα ετοιμάσουν οι χρυσοχέρες Κωνωπινιώτισσες...............    Ακολουθεί γλέντι τρικούβερτο με τον πρώτο λόγο να έχει η θαυμάσια ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου και χορός μέχρι πρωϊας, κάτω από τον έναστρο ουρανό και αγνάντια από τον Μπούμστο !
     Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, προσκαλεί και φέτος όλους τους συμπατριώτες μας Ξηρομερίτες και όχι μόνο, να παρευρεθούν στο γιορτάσιο της Αγίας Παρασκευής, συμμετέχοντας σ’ ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό γεγονός και να περάσουν όμορφα γλεντώντας μέχρι το πρωϊ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: