Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Έλενα Κοτρολού-Μάντζιου: Είμαι «εξαρτημένη» με την Πατρίδα μου… Δηλώνω Παρούσα !!!

Συνέντευξη της υποψήφιας Βουλευτή Αιτ/νίας ΝΔ Έλενας Κοτρολού-Μάντζιου στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΓΕΓΟΝΟΣ»
  1) Εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα στους πολίτες για την εκλογική διαδικασία;

    -Η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα είναι οριακή. Πλήττεται ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι περισσότερο αδύναμοι. Η χώρα έχει βυθιστεί σε μία άνευ προηγουμένου ύφεση και με δυσπιστία ατενίζει  οποιαδήποτε προοπτική. Όμως χωρίς Ελπίδα δεν μπορεί να υπάρξει Μέλλον....


    Η ΝΔ, η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει, έχει καταθέσει μία υπεύθυνη και σοβαρή πρόταση, που μπορεί να λειτουργήσει αρχικά ως ανάχωμα και στη συνέχεια ως αντίβαρο σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση. Ο Ελληνικός λαός αξίζει πολύ καλύτερες μέρες από αυτές που ήδη ζει. Για να έρθουν όμως θα πρέπει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα μας, για τη Αιτωλοακαρνανία. Θέλω να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός έχει διδαχθεί από το παρελθόν και δεν θέλει να ‘ξαναπάθει’.
       Η επαγγελματική μου ενασχόληση και η κοινωνική μου δράση, με δίδαξαν ότι η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι κατάθεση ψυχής. Η πολιτική είναι ένας χώρος προσφοράς και  γι' αυτό πολιτεύομαι . Στην κοινωνία μας, γνωριζόμαστε πλέον πάρα πολύ καλά και οι συμπολίτες μας, είμαι σίγουρη ότι θα εμπιστευτούν εκείνα τα πρόσωπα που δεν έχουν δώσει κακά «δείγματα γραφής», στην ιδιωτική ή δημόσια πορεία τους, κρυστάλλινη πορεία χωρίς να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη, πρόσωπα έντιμα και ειλικρινή, δραστήρια και αποτελεσματικά σε όποιο τομέα και αν ασχολήθηκαν. Πρόσωπα άφθαρτα αλλά και πρόσωπα που ακόμη και αν τους δόθηκε η δυνατότητα να ασκήσουν εξουσία σε οποιοδήποτε επίπεδο ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους για το κοινό συμφέρον και όχι ψηφοθηρικά  για το ατομικό ή των ημετέρων.

     2)  Οι πολίτες απαξιώνουν την πολιτική και χρεώνουν στο δικομματισμό την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.  Με ποια επιχειρήματα καλείτε τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά;

     -Λένε οι πολίτες, πολλές φορές, τη φράση "όλοι ίδιοι είναι"... αναφερόμενοι στους πολιτικούς. Δεν είναι όμως έτσι. Νομίζω ότι η φράση αυτή είναι μια έκφραση αγανάκτησης για πολλά θέματα και κυρίως για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι σήμερα, συνέπεια της ένταξης μας στο μηχανισμό στήριξης του Δ.Ν.Τ. και το καταστροφικό πρώτο Μνημόνιο. Με την υπερψήφιση του PSI και το ναι στη νέα δανειακή σύμβαση πολλοί είπαν ότι η ΝΔ άλλαξε θέση και άφησε πίσω την αντιμνημονιακή της ρητορεία. Αυτό δεν είναι αλήθεια, κυρίως γιατί αυτό που πραγματικά άλλαξε και μάλιστα δραματικά είναι τα δεδομένα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Σας θυμίζω ότι το 2009 το μεγάλο χρέος της χώρας ήταν ακόμη βιώσιμο. Στις αρχές του 2010 η Ελλάδα μπορούσε να δανειστεί από τις αγορές με λογικά επιτόκια και είχε απέναντι της μια Ευρώπη που ήταν αλληλέγγυα προς τα προβλήματα της χώρας ενώ, μετά το εξαγγελθέν δημοψήφισμα Παπανδρέου, η Ευρώπη διστακτικά μας εμπιστεύεται και αμφιβάλλει για τις δυνατότητες σωτηρίας. Η ΝΔ λοιπόν κλήθηκε να απαντήσει στο δίλημμα: βεβαιότητα καταστροφής ή αμφιβολία σωτηρίας. Ο Αντώνης Σαμαράς προέταξε έμπρακτα  το εθνικό συμφέρον έναντι του στενού κομματικού όταν η χώρα βρέθηκε στο χείλος της αβύσσου. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, δεν έκρυψαν ποτέ τις αλήθειες από τον ελληνικό λαό. Επιπλέον πρότειναν, ξεσκέπασαν αλλά και βοήθησαν για να μην χάσει η χώρα τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό,  να μην διασυρθεί, να μην καταρρεύσει, να μην αφανιστεί. Γι' αυτό σήμερα κοιτάμε στα μάτια τον ελληνικό λαό. Οδεύοντας στην τελική ευθεία όπου ο λαός θα έχει τον τελευταίο λόγο για να αποφασίσει για την μελλοντική πορεία του, είμαι βέβαιη ότι η λογική θα υποτάξει το συναίσθημα, η πολιτική επιλογή θα κυριαρχήσει της οργής, οι δύσκολες αλλά υπεύθυνες αποφάσεις  θα υπερισχύσουν του λαϊκισμού, και με ωριμότητα θα επιλέξει τη Ν.Δ. Κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό.
   
    4)  Η Κεντροδεξιά είναι διασπασμένη σε πολλά κόμματα. Η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της; Σε τέτοιο περιβάλλον θεωρείτε εφικτό το στόχο της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ;

       -Ώς κόμμα οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας κάθε μέρα, και την κάνουμε, έχουμε μάθει  από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, βλέπουμε την κατάσταση που καθημερινά αλλάζει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο σκηνικό που εξελίσσεται ραγδαία. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κυρίαρχο κεντροδεξιό κόμμα, πρώτο κόμμα και στις προτιμήσεις των Ελλήνων (το βλέπουμε από τις δημοσκοπήσεις)  και πιστεύω ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές η δύναμή της θα αυξάνεται. Κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες είναι όμως απολύτως λογική η θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ότι ο τόπος χρειάζεται ένα κυβερνητικό σχήμα που θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην ανασυγκρότηση του κράτους και της οικονομίας. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, είναι αυτονόητο πως ο επικεφαλής αυτού του κυβερνητικού σχήματος πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα. Να του δοθεί η ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Εύλογα λοιπόν τίθεται το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία»  Είναι στο δικό μας χέρι να μετατρέψουμε την πολιτική κυριαρχία σ’ ένα πλατύ πλειοψηφικό ρεύμα. Δεν πρέπει να κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε ποιοι τρέχουν πίσω μας. Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πρωτοπορία των πολιτικών ισχυρισμών, με κατηγορηματικές, ξεκάθαρες και πειστικές προτάσεις, με συγκεκριμένες και κοστολογημένες λύσεις.  Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι με την υπευθυνότητα και την συνέπεια με την οποία χειρίζεται τόσο τα εσωτερικά όσο και τα διεθνή θέματα της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς, πολύ σύντομα θα εδραιώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να επιδιώκει κάθε Έλληνας που θέλει να ξαναδεί τη χώρα του στη θέση που της αξίζει, στο διεθνές και ευρωπαϊκό στερέωμα, και το λαό μας να στέκεται ξανά στα πόδια του με αξιοπρέπεια.

 5) Ιεραρχήστε τα πέντε βασικότερα ζητήματα για τα οποία θα αγωνιστείτε εάν εκλεγείτε βουλευτής…

      -Οπωσδήποτε όσα συνέβησαν μέχρι τώρα στην χώρα με προβληματίζουν και λέγοντας την αλήθεια στους συμπολίτες μου, γιατί δεν αντέχουν άλλα ψέματα, θα πω πως δεν μπορούν όλα να γίνουν ρόδινα από τη μια μέρα στην άλλη. Στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, όπως στα παραμύθια.  Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι κινήσεις που μπορούν να γίνουν είναι σχετικά περιορισμένες, όμως  η επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι η ΝΔ, μπορεί  καταρχήν να επαναφέρει την κοινωνική συνοχή, να αποκαταστήσει το εισόδημα των μικροσυνταξιούχων, να ενισχύσει την προνοιακή μέριμνα για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, να διαπραγματευτεί και μάλιστα σκληρά, για να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων παρά μόνο μειώσεις δαπανών που θα αντικαταστήσουν και κάποιους φόρους, όπως το μέσω ΔΕΗ χαράτσι για τα ακίνητα.  Αυτό όμως δεν αρκεί. Η χώρα χρειάζεται πραγματική ανάσχεση της ύφεσης και στοχευμένες αναπτυξιακές δράσεις, που για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους όπως είναι η γραφειοκρατία, η φοροδιαφυγή. Να ξεπεράσουμε εμπόδια που σχετίζονται με την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης και τα οποία αφορούν στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, στο δραστικό περιορισμό των κρατικών δαπανών. Βάζοντας τάξη στα δημοσιονομικά μας, θα γίνουμε ελκυστικοί ξανά σε ξένους και ντόπιους επενδυτές, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα εγγυηθούμε στις νέες και τους νέους μας την παραμονή τους στην Ελλάδα, θα τους παραδώσουμε το μέλλον που τους αξίζει.
   Όσο για τον τόπο μας, για την Αιτωλοακαρνανία, το κυρίαρχο είναι να προτάξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας και το ανθρώπινο δυναμικό του. Και για να το πετύχουμε επιβάλλεται η αποκατάσταση του κακού οδικού δικτύου, η ενίσχυση της γεωργικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, η ανάπτυξη του θερινού-χειμερινού-θρησκευτικού-πολιτιστικού-ιαματικού τουρισμού,  η βελτίωση των υποδομών Υγείας και Παιδείας, η σωστή εκμετάλλευση του υγρού στοιχείου (μεγάλη ακτογραμμή, λίμνες, ποτάμια λιμνοθάλασσες) και της πλούσιας χλωρίδας (ορεινός όγκος, δάση, λιβάδια).

  Ζω στην Αιτωλοακαρνανία…Αγαπώ τον Τόπο μου…Είμαι ‘εξαρτημένη’ με την Πατρίδα μου…Δηλώνω Παρούσα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο