Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Στο Μεσολόγγι θα συζητήσουν για την απόσχιση της Παλαιομάνινας από τον Δήμο Ξηρομέρου


     Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, την προσεχή Πέμπτη, το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αίτηση των κατοίκων του Δ. Δ. Παλαιομάνινας για την απόσχισή τους από τον Δήμο Ξηρομέρου και την ενσωμάτωσή τους στον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου (εισηγητής κ. Κατσούλης Παναγ. – Δήμαρχος).
      

      Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» και με τίτλο «Η Παλαιομάνινα θέλει Μεσολόγγι» γράφει: Με 200 υπογραφές οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας ζητούν την υπαγωγή τους στο δήμο ΜεσολογγίουΤην απόσχιση της Τοπικής Κοινότητας Παλαιομάνινας από το δήμο Ξηρομέρου και την προσάρτησή της στο δήμο Μεσολογγίου, ζητούν περίπου 200 κάτοικοι της Τ.Κ. καταθέτοντας και ανάλογο αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο της Ιερής Πόλης... 

          Πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι αυτοί εκπροσωπούμενοι από μια τριμελή επιτροπή η οποία αποτελείται από τρεις προέδρους της πρώην κοινότητας, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό έναν αγώνα απόσχισης της Παλαιομάνινας από το δήμο Ξηρομέρου και την προσάρτησή του στο δήμο Μεσολογγίου, για συγκεκριμένους λόγους. Αυτοί οι λόγοι περιγράφονται και στο έγγραφο που καταθέτουν προς τον δήμαρχο Μεσολογγίου, προκειμένου να εισάγει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.


     Ας δούμε την Πρόσκληση του δημοτικού Συμβουλίου: Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την  26 – 04 – 2012 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων πρώην Νομαρχιακής Αυτοδ/σης Αιτωλ/νίας, Κύπρου 1, Μεσολόγγι 30200), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:...1.         Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αίτηση των κατοίκων του Δ. Δ. Παλαιομάνινας για την απόσχισή τους από τον Δήμο Ξηρομέρου και την ενσωμάτωσή τους στον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου (εισηγητής κ. Κατσούλης Παναγ. – Δήμαρχος).
2.         Έγκριση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου σχετικά με την ανάπτυξη ζώνης οικοτουριστικών υποδομών στην Περιφερειακή Περιοχή Λούρου (εισηγητής κ. Χονδρός Νικ. – Αντιδήμαρχος).
3.         Λήψη απόφασης για παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Ευηνοχωρίου στην Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής κληρονομιάς (ΛΣΤ Εφορίας Προϊστ. & κλασικών Αρχαιοτήτων) (εισηγητής κ. Κατσούλης Παναγ. – Δήμαρχος).
4.         Μείωση των μισθωμάτων για τα κυλικεία όλων των Σχολικών Μονάδων (εισηγητής κ. Καβάγιας Αριστ. – Δημοτικός σύμβουλος).
5.         Διόρθωση της 35/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (εισηγητής κ. Κοταντάκης Δημ. – Αντιδήμαρχος).
6.         Έγκριση προμήθειας με διαγωνισμό ενός μηχανισμού βύθισης-ανύψωσης συρόμενου συμπιεστού προσωρινής εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων (εισηγητής κ. Χονδρός Νικ. - Αντιδήμαρχος).
7.         Λήψη απόφασης για την έγκριση προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Θέρμου με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου (εισηγητής κ. Κοταντάκης Δημ. – Αντιδήμαρχος).
8.         Λήψη απόφασης για την ένταξη της πράξης “ Αποχέτευση λυμάτων Ευηνοχωρίου & επέκταση Ε.Ε.Λ. Μεσολογγίου” (εισηγητής κ. Κοταντάκης Δημ. – Αντιδήμαρχος).
9.         Ορισμός εκπρόσωπου για την μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρία: “Δίκτυο πόλεων για την βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο” (εισηγητής κ. Χονδρός Νικ. - Αντιδήμαρχος).
10.     Συμπλήρωση της 17/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (εισηγητής κ. Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
11.     Έγκριση απολογισμών σχολικών επιτροπών έτους 2010 (εισηγητής κ. Καβάγιας Αριστ. – Δημοτικός σύμβουλος).
12.     Συγκρότηση επιτροπής για την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος “ΕΞΕΔΡΑ” στην Δ.Ε. Αιτωλικού (εισηγήτρια κα. Φούντα Μαρία - Αντιδήμαρχος).
13.     Αίτηση έκτακτης χρηματοδότησης για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων(εισηγητής κ. Νούλας Παναγ. - Αντιδήμαρχος).
14.     Απολογισμός της σχολικής επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης από 1-1-2011 έως 31-8-2011(εισηγητής κ. Καβάγιας Αριστ. – Δημοτικός σύμβουλος).
15.     Απολογισμός της σχολικής επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης από 1-9-2011 έως 31-12-2011(εισηγητής κ. Καβάγιας Αριστ. – Δημοτικός σύμβουλος).
16.     Απολογισμός της σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης από 1-1-2011 έως 31-8-2011(εισηγητής κ. Καβάγιας Αριστ. – Δημοτικός σύμβουλος).
17.     Απολογισμός της σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης από 1-9-2011 έως 31-12-2011(εισηγητής κ. Καβάγιας Αριστ. – Δημοτικός σύμβουλος).
18.    Συμμετοχή του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου στην ανοικτή πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων) για την  “Ίδρυση & λειτουργία του κέντρου Δια Βίου Μάθησης & εφαρμογής προγραμμάτων κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων”
(εισηγητής κ. Κασσαβέτης Γεωργ. – Δημοτικός σύμβουλος).
19.     Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικον. έτους 2012 (εισηγητής κ. Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
20.     Τροποποίηση συμφωνητικού σύμβασης μεταφοράς μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2011-2012 (εισηγητής κ. Νούλας Παν. – Αντιδήμαρχος).
21.     Ένταξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου στο Ε.Π. “Περιβάλλον & αειφόρος ανάπτυξη” (εισηγητής κ. Κοταντάκης Δημ. – Αντιδήμαρχος).
22.     Λήψη απόφασης για παραχώρηση Δημοτικού αγροτεμαχίου στο Σωματείο “Α.Λ.Μ.Α.Ν.”(εισηγητής κ. Καρατσόλης Παντ. – Αντιδήμαρχος).
23.     Σύναψη προγραμματικής Σύμβασης με την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλ/νιας, Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου για την υποβολή πρότασης έργου σε πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (εισηγητής κ. Κοταντάκης Δημ. – Αντιδήμαρχος).
24.     Αποδοχή απόφασης ένταξης πράξης και εγγραφή αντίστοιχης  πίστωσης στον προϋπολογισμό, για το έργο “Ανέγερση 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου” (εισηγητής κ. Κοταντάκης Δημ. – Αντιδήμαρχος).
25.     Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης των συμβαλλόμενων Δήμων με την Π.Δ.Ε. (χορήγηση ποσού για το κοινοτικό παντοπωλείο) (εισηγήτρια κ. Φούντα Μαρία – Αντιδήμαρχος).
26.     Αποδοχή απόφασης ένταξης πράξης και εγγραφή αντίστοιχης  πίστωσης στον προϋπολογισμό, για το έργο “ Ανέγερση Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Γουριάς”(εισηγητής κ. Κοταντάκης Δημ. – Αντιδήμαρχος).
27.     Αποδοχή απόφασης ένταξης πράξης και εγγραφή αντίστοιχης  πίστωσης στον προϋπολογισμό, για τη πράξη “Κάλυψη Ενεργειακών Αναγκών των Στάσεων (Αστικών Λεωφορείων) του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, με χρήση Α.Π.Ε.”  (εισηγητής κ. Κοταντάκης Δημ. – Αντιδήμαρχος).
28.     Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου “Πεζοδρόμηση πλατείας Μ. Μπότσαρη” (εισηγητής κ. Κοταντάκης Δημ. – Αντιδήμαρχος).
29.     Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου “Κατασκευή οδών και πεζοδρομίων σε περιοχή Αλμυράκι” (εισηγητής κ. Κοταντάκης Δημ. – Αντιδήμαρχος).
30.     Καταβολή εξόδων μετακίνησης και διάθεση πίστωσης για οδοιπορικά Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων (εισηγητής κ. Νούλας Παναγ. – Αντιδήμαρχος).
31.     Επιστροφή χρημάτων από λογ/σμούς ΔΕΗ ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα (εισηγητής κ. Νούλας Παναγ. - Αντιδήμαρχος).
32.     Μεταβολές ποσών σε Χ.Κ. από σχέδιο πόλης και δικαίωμα έκπτωσης (εισηγητής κ. Νούλας Παναγ. - Αντιδήμαρχος).
https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια: