Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ομιλία Δημήτρη Στρατούλη υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθήνας στο Πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ


           Πραγματοποιήθηκε προεκλογική ομιλία του Δημήτρη Στρατούλη, υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας σε 1000 συντρόφους και φίλους του καθώς και ετεροδημότες Αιτωλοακαρνάνες στο Πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ.
       Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Στρατούλης, τόνισε:...


ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπατριώτες και συμπατριώτισες,
Κατεδάφισαν μισθούς συντάξεις, υγεία, παιδεία, την ίδια τη χώρα
Η τρόικα, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και η μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας με τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση και το δεύτερο δρακόντειο μνημόνιο:
 Ολοκλήρωσαν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, που επέφερε το πρώτο μνημόνιο.
  Γενίκευσαν την ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.
  Διέλυσαν τη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια.
 Γονάτισαν οικονομικά το λαό με τις φορομπηχτικές πολιτικές και τα χαράτσια.
  Στέλνουν την άνεργη νεολαία στην ξενιτιά.
 Μετέτρεψαν τη χώρα μας σε προτεκτοράτο και σύγχρονη αποικία της τρόικας.

Έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν την κατεδάφιση
        Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν δεσμευτεί στην τρόικα ότι θα πάρουν τον Ιούνιο νέα αντιλαϊκά μέτρα 15 δις ευρώ μειώνοντας πάλι μισθούς, εφ’ άπαξ και συντάξεις, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο, απολύοντας μέσα στο 2012 15.000 υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, γενικεύοντας τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνοντας την ανεργία και προωθώντας νέα φοροεπιδρομή σε βάρος του λαού.

Να τους διώξουμε
      Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει με την ψήφο του στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να ξανακυβερνήσουν δίνοντάς τους συγχωροχάρτι για όσα καταστροφικά έκαναν και λευκή επιταγή για όσα χειρότερα προετοιμάζουν. 
     Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν το λαό και ταπείνωσαν τη χώρα.
     Δεν έχουν δικαίωμα να εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες αυτοί, που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι.

Μην τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο τους
     Καλούμε το λαό να μετατρέψει τις εκλογές σε λαϊκό δημοψήφισμα για την εκλογική και πολιτική  συντριβή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των πρόθυμων συμμάχων τους. Να αναδείξει πιο ενδυναμωμένο το ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα πλαίσια μιας ενισχυμένης Αριστεράς, ώστε από καλλίτερες θέσεις ν’ αγωνιστεί για την συνεργασία και ενότητα της, για τα λαϊκά προβλήματα και για μια προοδευτική σοσιαλιστική προοπτική.

Στο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνεργασία της Αριστεράς η ελπίδα
     Ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε μαχητική αντιπολίτευση στις βάρβαρες και ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές. Στηρίξαμε χωρίς ταλαντεύσεις τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες. Προβάλαμε εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις για όλα τα προβλήματα.
     Εργαστήκαμε και εργαζόμαστε για τη συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς και γι’ αυτό προεκλογικά δεν μπαίνουμε σε εμφυλιοπολεμικές ενδοαριστερές αντιπαραθέσεις την ώρα που γύρω μας συντρίβονται οι λαϊκές κατακτήσεις.
    Αγωνιζόμαστε για  τη συγκρότηση ενός ευρύτερου πολιτικού μετώπου, που να κερδίσει τη λαϊκή πλειοψηφία στη βάση όχι μόνο της αντίθεσης στο μνημόνιο αλλά κυρίως ενός προωθημένου προγράμματος.

Με το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά για την αναγέννηση του λαού και της χώρας
      Προωθούμε ως εναλλακτική πολιτική λύση το σχηματισμό μίας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης, που με πυρήνα της τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και με βάση το πρόγραμμά της και τη στήριξη του λαϊκού κινήματος θα προωθήσει:
 Την ακύρωση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
 Τη διακοπή αποπληρωμής του δημοσίου χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.
   Την εθνικοποίηση κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
 Τη φορολόγηση των πλουσίων, του πλούτου και της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών και τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία.
 Την αναπτυξιακή - παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αποκατάσταση και αύξηση μισθών και συντάξεων, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προστασία του περιβάλλοντος.
 Τη διαγραφή ή το κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών.
 Την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
 Την λογοδοσία και τιμωρία όσων χρεοκόπησαν τη χώρα και τη μετέτρεψαν σε προτεκτοράτο.

       Καλούμε το λαό να μαυρίσει τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και όσους άλλους ψήφισαν ή στήριξαν τα μνημόνια και του μαύρισαν τη ζωή. Να δώσει ψήφο θετικής επιλογής και ελπίδας στο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο για την αναγέννηση του λαού, την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας και το σοσιαλισμό.


*Ο Δημήτρης Στρατούλης γεννήθηκε το 1958 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είναι μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθήνας. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: