Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Θάνος Μωραΐτης: Με επιτυχία οι προεκλογικές ομιλίες σε Αμφιλοχία και Μεσολόγγι


Θάνος Μωραΐτης συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία – ομιλά στην Αμφιλοχία – μαζική η συμμετοχή των πολιτών
«Χτυπηθήκαμε όσο κανείς άλλος, αλλά είμαστε, εδώ, είμαστε όρθιοι. Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες αποφάσεις και το ΠΑΣΟΚ, είναι εκείνη η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού, δεν θα πάνε χαμένες. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές», είπε και την διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στην Αμφιλοχία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης...


    Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο υφυπουργός, αναφέρθηκε στο κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, ζητώντας από τους πολίτες, να εμπιστευτούν ξανά το ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε «στην δύσκολη στιγμή, ήταν αυτό που δεν φυγομάχησε, πήρε δύσκολες αποφάσεις και κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα όρθια, όταν οι άλλες πολωτικές δυνάμεις, είτε φυγομαχούσαν , είτε επέλεγαν τον εύκολο δρόμο της καταγγελίας
     Τον υφυπουργό, προλόγισε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, που μεταξύ άλλων εξέφρασε τις ευχαριστίες του δήμου για τα έργα, μικρά και μεγάλα που υλοποιούνται στην περιοχή, με την προσωπική παρέμβαση του υφυπουργού. Μίλησε για έργα ζωής, που όλα έχουν σχέση με τον Θάνο Μωραΐτη, χαρακτηρίζοντας τον αποτελεσματικό και υπέρμαχο της αποκέντρωσης.
Στην ομιλία του ο υφυπουργός , αφού αναφέρθηκε στην κρίσιμη περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, για τις δύσκολές αποφάσεις, που πλήγωσαν μεγάλο μέρος του λαού, είπε πως μπορεί να κοιτά τους πολίτες στα μάτια, έχοντας πειστεί πως ότι έγινε, έγινε για το καλό της πατρίδας. «Δεν ήμουνα τρελός στα 40 μου, να πάρω τέτοιες αποφάσεις. Θα μπορούσα να φύγω και να φτιάξω ένα αριστερό – επαναστατικό προφίλ. Δεν το έκανα όμως.» είπε χαρακτηριστικά.
    Ο Θάνος Μωραΐτης,  τόνισε στη συνέχεια πως όλοι πρέπει να δούμε το γιατί η Ελλάδα έφτασε ως εδώ και μαζί να χτίσουμε μια τέτοια κοινωνία και ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα, που δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο να ξανασυμβεί.
     «Να μιλήσουμε για την καταστροφική πενταετία του Καραμανλή, αλλά να δούμε και τις δικές μας ευθύνες., να πούμε αλήθειες και να αφήσουμε πίσω μνας πρακτικές και συμπεριφορές που μας πλήγωσαν», τόνισε ο υφυπουργός.
Στη συνέχεια, εξέφρασε την πεποίθηση πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές: «Είμαστε αυτοί που παλεύουν για να αλλάξει η Ελλάδα, έχουμε σχέδιο, που μπορεί να φέρει ξανά την ανάπτυξη, την στιγμή που οι άλλοι, είτε δεν έχουν πρόταση, είτε φτάνουν στο σημείο να χαίρονται με την κρίση για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι πρώτο κόμμα, μπορούμε να σπάσουμε την αποχή, να μιλήσουμε σε όσους έχουν πικραθεί και να τους πούμε πως είμαστε αυτοί που έχουν ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη μέρα, που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κλίση και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη. Να τους εξηγήσουμε πως οι θυσίες που έκαναν δεν πρέπει να πάνε χαμένες»
    Ο υφυπουργός , εξέφρασε την αισιοδοξία πως η χώρα μπορεί να έχει επόμενη μέρα και αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Ακόμη, απαρίθμησε εν τάχει τις μεγάλες παρεμβάσεις που γίνονται στην περιοχή και που όπως είπε, θα αφήσουν τα αναπτυξιακό τους αποτύπωμα, όπως το αρδευτικό του κάτω Βάλτου, το φράγμα των Αχυρών, ο οδικός άξονας Ακτιο – Αμβρακία, η σύνδεση  του Πλατυγιαλιού με την Ιόνια οδό κ.α.
     «Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες αποφάσεις, και η πρώτη και πιο κρίσιμη απόφαση, είναι αύτη της Κυριακής των εκλογών. Ας εμπιστευτούμε τους ανθρώπους μας, για μια νέα πορεία, με άλλα μυαλά. Ας πάρουμε μαζί τις μεγάλες αποφάσεις, για να ξεφύγουμε από την σημερινή γκρίζα πραγματικότητα. Η νίκη μπορεί να είναι δική μας», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Αμφιλοχία , ο Θάνος Μωραΐτης.

Μαζική η ανταπόκριση των πολιτών του Μεσολογγίου, στην προεκλογική ομιλία του Θάνου Μωραΐτη , στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

    Η συμμετοχή ήταν τέτοια που έκανε τον υφυπουργό Ανάπτυξης να πει: «Η προοδευτική παράταξη είναι εδώ. Αυτή η παρουσία, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών. Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα και ο Β. Βενιζέλος εντολοδόχος πρωθυπουργός στις 7 Μαΐου»

     Στην ομιλία του ο Θάνος Μωραΐτης, επισήμανε πως στέκεται  με απόλυτο σεβασμό απέναντι στους πολίτες που υποβλήθηκαν σε τόσες θυσίες και πως πρέπει με αίσθημα ευθύνης να δοθούν οι απαντήσεις και να ειπωθεί η αλήθεια: «Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη, το ιστορικό χρέος αυτού του κινήματος. Να γυρίσουμε τον τροχό της ανάπτυξης. Με οδηγό την αλήθεια, με κινητήρια δύναμη μια προοδευτική λύση να στήσουμε την κοινωνία και την οικονομία ξανά όρθια.», είπε χαρακτηριστικά.

    Αφού περιέγραψε την κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση  το 2009, τόνισε πως προσωπικά επέλεξε τον δρόμο της ευθύνης,  τον δρόμο που θα κρατούσε την πατρίδα όρθια, κάτι που τελικά, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, κατέστη δυνατό. Όπως είπε, αυτό ήταν δύσκολο και πολλοί νέοι πολιτικοί, κλήθηκαν να σηκώσουν ένα βάρος που δεν  τους αναλογούσε. Όμως, με τις μάχες που δόθηκαν, η Ελλάδα κατάφερε να είναι παρούσα, να διαπραγματεύεται και τώρα καλείται να δώσει και άλλες μάχες, σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

    «Ας μας πουν λοιπόν όλοι οι διάφοροι αντιμνημονιακοί τηλεοπτικοί γυρολόγοι  και αστέρες, που θα ήταν η χώρα σήμερα αν είχαμε ακούσει τότε τις επικίνδυνες κενολογίες τους. Θα ήμασταν κομμάτι της νέας ευρωπαϊκή λύσης  ή  μήπως θα ήμασταν συνομιλητές των χωρών της Αφρικής;», είπε ο υφυπουργός.

     Ο Θάνος Μωραΐτης, δεν παρέλειψε και σε αυτήν  την ομιλία, να κάνει αυτοκριτική και να σημειώσει τα λάθη και  τις παραλείψεις που έγιναν. Παράλληλα όμως, τολμήθηκαν και μεταρρυθμίσεις, πάνω σε θέματα που υπήρξαν  ταμπού επί δεκαετίες. Έγιναν αλλαγές που δεν επιβλήθηκαν από κανένα μνημόνιο, αλλά ήταν ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

«ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ»

    Ακολούθως ο Θάνος Μωραΐτης, έκανε επιγραμματικά έναν απολογισμό της θητείας του στα  Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν και που όπως υπογράμμισε, τώρα παρουσιάζονται ως προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, από τον κ. Σαμαρά
    «Το τραγικότερο όμως από όσα έγιναν, στο «Ζάππειο 3» είναι ότι παρουσία του Πρωθυπουργού της περιόδου 2004 – 2009, ο κ. Σαμαράς ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να βρει μία κουβέντα αυτοκριτικής για όσα έγιναν μέχρι το 2009. Και δεν μπορεί φίλες και φίλοι με όσα έχουν συμβεί στη χώρα να παρουσιάζεται σήμερα η ΝΔ άσπιλη και αμόλυντη. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός του γαλάζιου χάους να είναι εξαφανισμένος επί έξι χρόνια. Να μην έχει πει έστω μια κουβέντα. Να μην έχει λογοδοτήσει. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει αυτή η υποκρισία της δεξιάς. Είναι δικό μας χρέος να τους αποκαλύπτουμε κάθε στιγμή.» τόνισε ο υφυπουργός.

       Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ο υφυπουργός, υπάρχει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που καθημερινά, ξεδιπλώνει καθημερινά το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα, λέγοντας την αλήθεια για αυτά που μπορούν να γίνουν. Και μπορούν να γίνουν πολλά, ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της βασιζόμενη σε ένα εντελώς διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο.

ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Θάνος Μωραΐτης, επικέντρωσε στον δήμο Μεσολογγίου, που όπως είπε, συγκεντρώνει τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να γίνει ένα μοναδικό πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης.

    Και στον δήμο Μεσολογγίου, αξιοποιήθηκαν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπήρχαν, ώστε να ενταχθούν έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε όλο το εύρος του δήμου. Έργα, που δίνουν μια νέα προοπτική στην περιοχή και που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την Ιστορία και  το  περιβάλλον, πυλώνες στους οποίους το Μεσολόγγι, μπορεί να στηριχτεί για να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

   «Είμαι στη θέση να σας ανακοινώσω ότι ειδικά για το Δήμο Μεσολογγίου το αποτύπωμα του ΕΣΠΑ μέσα στον Μάιο θα φτάσει συνολικά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.», τόνισε ο υφυπουργός, παραθέτοντας μερικές από τις βασικές παρεμβάσεις που προωθούνται.

    «Όλα αυτά φίλες και φίλοι είναι έργα τα οποία δεν μπαίνουν από τη πίσω πόρτα.
Ο τόπος τα παίρνει με το σπαθί του γιατί δουλέψαμε σκληρά, συστηματικά, συλλογικά και φέραμε αποτελέσματα. Και πιστεύω ότι πρέπει όλοι να είμαστε υπερήφανοι γι’αυτό. Η δουλειά αυτή ανήκει σε όλους.», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

       Η ομιλία του υφυπουργού, έκλεισε μέσα σε ένα αισιόδοξο μήνυμα του προς τους πολίτες του Μεσολογγίου: «Η  χώρα θα βρει ξανά το δρόμο της , με αυτή την παράταξη να πρωταγωνιστεί ξανά και να δίνει ελπίδα  στον πολίτη . Γιατί ο δικός μας δρόμος οδηγεί στην οριστική υπέρβαση του μνημονίου.», είπε, ευχαριστώντας  παράλληλα  για την στήριξη, που όπως είπε δεν θεώρησε ποτέ αυτονόητη:   «Αυτονόητη είναι μόνο η δική μου υποχρέωση να δικαιώνω κάθε στιγμή τις προσδοκίες σας. Και απολογούμαι μπροστά σας και για τα λάθη και για τις παραλείψεις  μου. Θέλω να έχετε πάντα ψηλά τον πήχη και σας ζητώ την αυστηρή κριτική .Δεν πολιτεύτηκα σε εύκολες εποχές  άλλα σας λέω κάτι μέσα από την καρδία μου. Δεν με ενδιέφερε ποτέ να πολιτευτώ σε εύκολες εποχές  και να είμαι για τα εύκολα . Αυτή ήταν η πυξίδα μου και ως άνθρωπος και ως πολιτικός όλα αυτά τα χρόνια. Να επιλέγω τον δύσκολο δρόμο. Στέκομαι λοιπόν μπροστά σας,  σας κοιτάζω στα μάτια  με ταπεινότητα  αλλά και αίσθημα ευθύνης και σας ζητώ την στήριξή σας για μια ακόμη φορά.», είπε ακόμη  ο Θάνος Μωραΐτης, ζητώντας συμπόρευση «για μια νέα πατρίδα απαλλαγμένη από μνημόνια.»

     Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας Β. Αντωνόπουλος, οι τ.  δήμαρχοι Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλος, Κ. Αντωνίου και Κ. Ρεπάσος, Αιτωλικού Β. Κολτσίδας, Οινιαδών Αντ. Αλετράς και Αγγελοκάστρου Δημ. Ρουσογιάννης, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ζαμπέλης  , η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανθή Μίμη, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια: