Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

H ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου εξηγεί ότι είναι Hellene (Eλληνίδα) όχι Greek (Γραική)


          Μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν η μητέρα πατρίδα υπερασπίζεται από τα τέκνα της με πάθος και ευρηματικότητα στη ξενιτιά. Με πάθος και γρήγορους ρυθμούς η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου που εδώ και 4 χρόνια ζει  και εργάζεται στο Λος Άντζελες, έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο "φωνάζει": "Είμαι Ελληνίδα"!....       Η όμορφη ηθοποιός προφανώς έγινε έξαλλη από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι ξένοι την Ελλάδα και τους Έλληνες και αποφάσισε μέσα σε ένα γρήγορο και καλοφτιαγμένο βίντεο να βάλει τα πράγματα στη θέση τους...και ομολογούμε ότι το κατάφερε. 
      Με συνοπτικές φράσεις κατάφερε να εξηγήσει το μεγαλείο της χώρας και να εξηγήσει στους ξένους το αυτονόητο ότι είμαστε Hellenes (Έλληνες) όχι Greeks (Γρεκοί), άλλωστε το επίσημο όνομα στο διαβατήριό μας είναι Hellenic Republic όχι Greek Republic. 
       Καιρός ήταν να το μάθουν αυτό έστω από εμάς τους ιδιώτες αφού το επίσημο κράτος δεν ενδιαφέρεται. Να θυμίσουμε ότι όποτε οι πρωθυπουργοί μας έδιναν συνέντευξη στα CNN και BBC οι δημοσιογράφοι τους αποκαλούσαν primeminister of Greece (όχι Hellas) και δεν αντέδρασε κανείς τους.

http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: