Τρίτη 3 Μαΐου 2011

O Παναγιώτης Κουρουμπλής παρέστη στην εκδήλωση: «Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου»

  Την Δευτέρα 2 Μαΐου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρέστη σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου και τους Συλλόγους  Μεσολογγιτών Αττικής, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, με θέμα «Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου»...




 Ο κ. Κουρουμπλής κατά την ομιλία του, χαιρέτισε την πρωτοβουλία διεξαγωγής τέτοιου είδους συζητήσεων που με καλόπιστη κριτική συμβάλλουν στη δημιουργία γόνιμου «κλίματος» και πρόσθεσε ότι, ζητήματα που άπτονται ενός τόπου και μιας κοινωνίας οφείλουμε να τα προσεγγίζουμε με νηφαλιότητα υποτάσσοντας το υπερτροφικό εγώ και τις προσωπικές σκοπιμότητες, στη συλλογική προσπάθεια που κινητοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις ενός τόπου. 

Ο κ. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται σε πτώση 20% του Α.Ε.Π., με ευθύνη και των θεσμικών της φορέων, οι οποίοι εν πολλοίς λειτούργησαν ατομικά και όχι στη λογική της συλλογικής κουλτούρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της λειτουργίας αποτελεί το γεγονός ότι στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α., σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα «ώριμα» έργα μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος δεν ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια €, παρόλο που το Πρόγραμμα για την περιοχή προέβλεπε 400 εκατομμύρια €. 
Τόνισε ότι θεωρεί πολυτέλεια την κατανάλωση φαιάς πολιτικής ουσίας για ζητήματα δευτερευούσης σημασίας, ενώ πρότεινε στο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κατσούλη, να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο με ημερήσια διάταξη, ιεραρχημένων θεμάτων που να αφορούν την ανάπτυξη του νέου διευρυμένου πλέον Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.
 Στη σύσκεψη αυτή να κληθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, για να συνεισφέρουν και να στηρίξουν συλλογικά, προσπάθειες που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής. 
Επεσήμανε δε, ότι θεωρεί άδικη την τοπικιστική λογική χρέωσης ευθυνών σε ανθρώπους που δεν τις έχουν. Τόνισε ότι ένας τόπος, για να βγει από την εσωστρέφεια και τη μιζέρια που την κατατρώγει, πρέπει να διεκδικήσει συγκεκριμένους στόχους και να αναδείξει συγκεκριμένα οράματα, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν έχουμε θάρρος και θέληση και εμείς και εσείς μπορούμε να αναδείξουμε το Μεσολόγγι σε ένα παγκόσμιο Forum των αξιών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας δια της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας.
Μίλησε για την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας ανάδειξης του φυσικού πλούτου και των αρχαιολογικών μνημείων της περιοχής καθώς επίσης και τη δημιουργία νέου Μουσείου. Σε εκείνους δε,  που λειτουργούν μέσα από την τοπικιστική λογική και οι οποίοι αναφερόντουσαν στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της περιοχής, τόνισε ότι «δεν γνωρίζω κανέναν βουλευτή που να του ζητήθηκε η στήριξη και να μην την προσέφερε».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε «σε ότι με αφορά, είναι γνωστή η συμβολή μου στην κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου Μεσολογγίου, των παιδικών σταθμών και των εργαστηρίων της Αγίας Ελεούσας, κατά τη θητεία μου ως  Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο