Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

«Ομηρική Ιθάκη»: Εκδήλωση του Γυμνασίου Βόνιτσας και της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2010, 7-9 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού σχολείου Βόνιτσας.

Η Πρώτη ημέρα των διήμερων εκδηλώσεων του Γυμνασίου Βόνιτσας αρχίζει με ένα ταξίδι γνώσης και ανάμνησης στην «Ομηρική Ιθάκη», σε συνεργασία με την ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ. Οι διηγήσεις και οι κινηματογραφικές ταινίες τελειώνουν με τη δολοφονία...



..των μνηστήρων και το αγκάλιασμα του Οδυσσέα με την Πηνελόπη. Εκεί δείχνουν να σταματά η περιπλάνηση του Οδυσσέα, να τελειώνει το μαρτυρικό ταξίδι του για την Ομηρική Ιθάκη.

Και όμως η περιπλάνηση του Οδυσσέα αρχίζει από αυτό το σημείο. Την άλλη ημέρα από την δολοφονία των μνηστήρων αρχίζουν οι μάχες με τους στρατούς των συγγενών των μνηστήρων (ραψωδία ω’). 

Ο Οδυσσέας περνά από δίκη, για την δολοφονία των μνηστήρων, και υποχρεώνεται να εγκαταλείψει την Ιθάκη (αρχαία κείμενα – μη ομηρικές πηγές). Ο Οδυσσέας, παρά την νέα περιπλάνησή του διακατέχεται από τον ΝΟΣΤΟ να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Ομηρική Ιθάκη.

Ελάτε για ένα ταξίδι γνώσης και ανάμνησης. Αφήστε τις αισθήσεις σας να ταξιδεύσουν στην περιπλάνηση του Οδυσσέα στο ταξίδι του για την ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο