Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για το ΟΧΙ

Στη μεγάλη διαφορά υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα και στα ρίσκα για την διαπραγμάτευση και τις αγορές εστιάζουν τα διεθνή μέσα. Τα νέα δεδομένα και το ρίσκο εξόδου από την ευρωζώνη.....

Ο βρετανικός Guardian χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα μια σαρωτική νίκη για την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως οι επενδυτές δεν περίμεναν μια τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δραμματικές κινήσεις στις αγορές.
H Eλλάδα ψήφισε «όχι», αυξάνοντας το ρίσκο εξόδου από την ευρωζώνη, είναι ο τίτλος του Bloomberg.
«Ηχηρό “όχι”: Η Ελλάδα απορρίπτει την πρόταση των δανειστών» τιτλοφορείται το πρώτο θέμα του πρακτορείου CNBC.
Πρώτο θέμα και στην WSJ είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Η αμερικάνικη εφημερίδα αναφέρει ότι οι Έλληνες ψήφισαν «όχι» στις απαιτήσεις των δανειστών, κάτι που μπορεί να θέσει την χώρα σε τροχιά σύγκρουσης με την υπόλοιπη ευρωζώνη.
Η ισπανική El Pais κάνει λόγο για μια καθαρή νίκη του «όχι», ενώ στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής της έκδοσης ξεχωρίζει φωτογραφία με υποστηρικτές του «όχι» να πανηγυρίζυον στο Σύνταγμα.
«Το “όχι” είναι στα χείλη όλων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γαλλικής εφημερίδας Les Echos.
Η ιταλική Corriere della Sera γράφει ότι η «Η Ελλάδα είπε όχι: Νίκη με 60%», προσθέτοντας ότι ο Τσίπρας ψάχνει τώρα μια νέα συμφωνία με την Ε.Ε.
aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο