Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: ΝΑΙ κύριε Πρωθυπουργέ. Για πρώτη φορά μετά από (6) έξι μήνες, υποτάσσοντας το προσωπικό και κομματικό συμφέρον στο ΕΘΝΙΚΟ, λειτουργήσατε ως Ηγέτης

ΝΑΙ κύριε Πρωθυπουργέ
      Για πρώτη φορά μετά από (6) έξι μήνες, υποτάσσοντας το προσωπικό και κομματικό συμφέρον στο ΕΘΝΙΚΟ,  λειτουργήσατε  ως Ηγέτης.
    Επιτέλους απεγκλωβιστήκατε από το ψευτοδίλημμα Μνημόνιο –Αντιμνημόνιο.    Γιατί εάν αυτό υφίστατο πραγματικά, τότε με την υπογραφή σας   μετατραπήκατε σε Super Μνημονιακό.
   Ποτέ  όμως   δεν ήταν αυτό το πραγματικό Διακύβευμα.
Το πραγματικό ήταν:
Ευρώπη ή Βαλκάνια;
Ευρώ ή Δραχμή;
       Κακά τα ψέματα  όμως. Είχε επικρατήσει  ένας στείρος Λαϊκισμός, ο οποίος  μας οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε  επιστροφή στην Δραχμή και έξοδο από την Ευρώπη και είχε πολλούς θιασώτες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ .  
      Το μεγάλο πρόβλημα όμως της Χώρας δεν ήταν κυρίως το Χρέος , το οποίο όντως είναι πολύ μεγάλο , αλλά   κυρίως η έλλειψη ανταγωνιστικότητας , η οποία δημιουργούσε ύφεση, ελλείμματα  ,   κλείσιμο επιχειρήσεων  και ανεργία  , η οποία είναι η μεγάλη μάστιγα για την Χώρα μας........



    Και η συνταγή ήταν πολύ απλή και δοκιμασμένη με επιτυχία από άλλες Χώρες, με   πραγματικές μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Διοίκηση, το  Κράτος ολόκληρο  και την Οικονομία, οι οποίες όμως δεν έγιναν ποτέ, γιατί υπήρχε ένα διαρκές αλισβερίσι μεταξύ  συντεχνιών και του Πολιτικού Προσωπικού της Χώρας .
      Επομένως  η υπογραφή σας σε αυτή την συμφωνία θα έχει πραγματική αξία μόνο, εάν ξεκινήσουν από αύριο οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, γιατί διαφορετικά θα  πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού Λαού και με  αυτό το  Μνημόνιο .!!!  
       Εγώ πάντως παρά τις  τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν, με  αυτή την συναίνεση που για πρώτη φορά υπάρχει στην Βουλή μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης ,είμαι αισιόδοξος  πως μπορούμε  σαν Χώρα να  τα καταφέρουμε, έστω και με πολύ πόνο και να μην οδηγηθούμε στην απόλυτη καταστροφή.!!!   

Η Αριστερή Πλατφόρμα Δήλωσε:
Αυτή η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή με τη συνδρομή των ψήφων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Δεν θα περάσει, όμως, στο λαό, ο οποίος θα την ακυρώσει στην πράξη με την ενότητα και τους αγώνες του.
   Δηλαδή καλείτε τον Λαό να ανατρέψει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
     «Ταπεινωτική για τον ελληνικό λαό», χαρακτήρισε η Αριστερή Πλατφόρμα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, καλώντας τον σε «ένα Όχι μέχρι τέλους». 
     ΟΧΙ  κύριοι  ο Ελληνικός Λαός δεν ταπεινώθηκε  από την Συμφωνία. Ο  Ελληνικός Λαός θα παλέψει και θα επιβιώσει.

   ΝΑΙ  κύριοι εσείς  μαζί με την Ραχήλ, την Ζωή, τον Πάνο, τον Για(ν)η και κάτι άλλους όψιμους επαναστάτες παγιδεύσατε επί (5) πέντε μήνες τον Πρωθυπουργό και καταφέρατε να τον φέρετε  σε τραγική θέση σε αυτή την Σύνοδο Κορυφής. Η έκφραση του προσώπου του στις  φωτογραφίες  , όπου έχουν χαθεί τα χαμόγελα και την θέση τους έχουν πάρει η θλίψη , η οδύνη  και η απόγνωση είναι εμφανέστατη .!!!

   ΝΑΙ  κύριοι  δεν ταπείνωσαν τον Πρωθυπουργό οι Ευρωπαίοι, αλλά  συνεργάτες και << φίλοι του>>.

  ΝΑΙ  κύριοι τον εγκλωβίσατε αμέσως  μετά την ορκωμοσία του  σε έναν αδιέξοδο δρόμο από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, οδηγώντας τον μάλιστα στην μεγάλη Γκάφα του ΟΧΙ, την οποία αντιλήφθηκε στην Βουλή κατά την συζήτηση του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος  και   αναγκάσθηκε την προτελευταία στιγμή , συνειδητοποιώντας  που οδηγούσε την Χώρα, να  κάνει εκείνη την άκρως δραματική έκκληση , ότι με  το ΟΧΙ δεν ερχόταν απλά το Grexit , όπως είπε , αλλά μια ανυπολόγιστη Εθνική Καταστροφή, με απρόβλεπτες συνέπειες και κίνδυνο ακραίας και αβάσταχτης Φτωχοποίησης  του  μεγαλύτερου τμήματος του Ελληνικού Λαού.

    ΝΑΙ εκείνη  την στιγμή ο Πρωθυπουργός  συνειδητοποίησε, ότι έπρεπε να  φερθεί  ως  ηγέτης , για πρώτη φορά  από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του αναγνωρίζοντας ότι είχαν γίνει πολλά λάθη, παραμερίζοντας το Προσωπικό και Κομματικό Συμφέρον, πρόταξε το συμφέρον του Λαού και  του Έθνους, πετώντας  το ψευδεπίγραφο ΟΧΙ στο  καλάθι της Ιστορίας  και  ετοιμάστηκε για Βρυξέλες  για  το  μεγάλο  ραντεβού  με την  Ιστορία , όπου  με  πόνο  ψυχής , αλλά  και την μεγάλη ευθύνη  απέναντι   στον Λαό του, από το μεγαλύτερο τμήμα του  οποίου  είχε την εξουσιοδότηση,  για  να πάει να πει  το μεγάλο  ΝΑΙ  .!!!

       Μπορεί  κύριε Πρωθυπουργέ την Κυριακή στις Βρυξέλες να πονέσατε  και σεις και ο Ελληνικός Λαός , αλλά  ΟΧΙ  δεν ηττηθήκατε-δεν ηττηθήκαμε  .
     Με  σκληρή δουλειά ο Ελληνικός Λαός είμαι βέβαιος  πως θα  βρει  τον δρόμο μέσα στο Ευρωπαϊκό του πεπρωμένο. Εκείνος  ο οποίος ηττήθηκε  από το μεγάλο σας ΝΑΙ , που εμείς  στο Δημοψήφισμα λέγαμε, ότι ήταν η υπεύθυνη Εθνική Επιλογή , είναι ο  Εθνικά Επικίνδυνος Λαϊκισμός , ο οποίος τον τελευταίο καιρό είχε  το πάνω χέρι .
      Ευτυχώς όμως  δεν κατάφερε με τις  κραυγές κάποιων ακραίων να διχάσει τον Ελληνικό  Λαό (παρά τις <<φιλότιμες>> προσπάθειες του)  και  σε αυτή την δύσκολη ώρα ήταν δίπλα σας.
Εμπρός  λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ πείτε το  ΟΧΙ σε αυτούς , οι οποίοι  ήσαν δίπλα σας  και σας πρόδωσαν , αν και είχαν ευεργετηθεί από εσάς  και ΝΑΙ  δείξτε τους  την πόρτα της εξόδου και να είστε βέβαιος  ότι θα έχετε  βοηθήσει την Πατρίδα  για δεύτερη φορά.!!!  

    ΝΑΙ κύριε Πρωθυπουργέ. Για πρώτη φορά μετά από (6) έξι μήνες, υποτάσσοντας το προσωπικό και κομματικό συμφέρον στο ΕΘΝΙΚΟ   λειτουργήσατε ως Ηγέτης και η Ιστορία θα  σας το αναγνωρίσει , ενώ τους άλλους θα τους έχει πετάξει απλά στα σκουπίδια.!!!!
    Κρατάω αυτό που είπατε, ότι δεν σκοπεύετε να δραπετεύσετε από τις ευθύνες σας.
     Εάν βέβαια κάποια  ώρα βρείτε  το θάρρος και ζητήσετε συγνώμη από εκείνους τους οποίους είχατε προπηλακίσει στο παρελθόν , οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα  διαφορετικό από εσάς , όταν βρέθηκαν στην ίδια δύσκολη θέση με εσάς , οι οποίοι  μάλιστα τώρα σας δίνουν  απλόχερα χείρα  βοηθείας ,τότε  θα έχετε γίνει  πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος.!!!   ( αλλά έχω την εντύπωση, πως το κάνατε ήδη με  την έκφραση των ματιών σας).!!!!

Υ.Γ1
Κάποιοι φίλοι μου στο Δημοψήφισμα έλεγαν πως η υπεύθυνη στάση ήταν το ΟΧΙ.
Τους ερωτώ λοιπόν;
Είναι με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος είπε το μεγάλο ΝΑΙ,  ή με  εκείνους που  με άκρατο  Λαϊκισμό  επιμένουν και σήμερα σε  ένα καταστροφικό για την ύπαρξή μας  ΟΧΙ;

Υ.Γ2
Σ’ εκείνους τους πολύ λίγους που μου την πέσανε με προσωπικές επιθέσεις , επειδή τόλμησα να δημοσιοποιήσω την άποψή μου για το Δημοψήφισμα, χωρίς να έλεγα σε κανέναν τι  θα ψήφιζε  και  δέχθηκα χυδαίες επιθέσεις, λέω ότι  δεν χαρακτήρισα κανέναν χυδαίο απλά είπα  ότι δέχθηκα  χυδαίες επιθέσεις. Πώς να το κάνουμε, δεν είναι το ίδιο. Μην ψάχνουν άλλοθι για   την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά τους.
    Και  στο ερώτημα τι συνιστώ σε 17χρονα παιδιά τους απαντώ, ότι  τα προτρέπω να  δουλέψουν σκληρά, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, να μάθουν  ξένες γλώσσες  και τότε δεν μπορεί καμία κρίση  να τους σταματήσει την πρόοδο.!!!

Αστακός 15/7/2015
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ 

10 σχόλια:

  1. Κύριε Σταικε

    Το άρθρο αποπνέει ένα άρωμα ..."ότι να 'ναι!!"

    Με ένα χρέος στο θεό , (το 2017 θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ )
    με ένα ΑΕΠ να χάνει τα επόμενα 2 χρόνια ακόμα 8% (επιπλέον του 25% που έχασε την προηγούμενη τετραετία)και με την ανεργία απο το 25% να προβλέπεται να εκτιναχθεί στο 30% και έναν κοινωνικό ιστό αποδιοργανωμένο ....

    και με ένα πρωθυπουργό 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα να δηλώνει ότι εάν επικρατήσει το "ΝΑΙ" θα παραιτηθεί διότι δεν είναι εραστής της πρωθυπουργικής καρέκλας και πρωθυπουργός παντός καιρού (Παπαδήμος)...και 48 ώρες μετά όχι μόνο να υιοθετεί το ΝΑΙ αλλά σε μια ποιό αισχρή version (ταμείο αποκρατικοποιήσεων 50 δις που δεν υπήρχε στο αρχικό ναι)...

    ...εεεε τότε αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον!!

    Εάν ένας πρωθυπουργός "πλανάται" από συμβούλους όπως λέτε τότε να διορίζουμε κάποιους άλλους συμβούλους και δεν χρειάζονται καν οι πρωθυπουργοί.

    Η γελοιότητα έχει χτυπήσει κορυφή στο πολιτικό σύστημα συνολικά !!

    Κύριε Σταικε όταν με το καλό σπουδάσετε την "οικονομικήν" που δεν την κατέχετε απο ότι ξέρω ίσως μάθετε στο πρώτο έτος ότι η ανταγωνιστηκότητα δεν αποκτιέται με αμοιβές μηνιαίες των 300 ευρώ ούτε με το να προσπαθείς(γλώσσες κ.λ.π.)
    Αν ίσχυε το παραπάνω η Βουλγαρία θα ήταν ο [παράδεισος του καπιταλισμού ) και οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής η Μέκκα των παγκοσμίων επενδύσεων)

    Καποιος να σας θυμήσει ότι η ανταγωνιστηκότητα είναι θέμα τεχογνωσίας που δεν την είχαμε ποτέ.!!

    Κατά τα άλλα κύριε Σταικε τολμήστε το ....να βάλετε για πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές !!! Είναι θέμα συμβούλων ....δεν χρειάζεται να έχετε καθόλου γνώσεις...μόνο συμβούλους!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Στάικος εκτός από τα φροντιστήρια στα οικονομικά θα πρέπει να ασχοληθεί λίγο και με την πολιτική επιστήμη. Ας κοιτάξει λίγο και τον όρο "ηγέτης" τα χαρακτηριστηκά του οποίου δεν ταιριάζουν σε καμία περίπτωση στην πορεία, τακτική και το πολιτικό ήθος του κ. Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φαντάζομαι κύριε 9:38 π.μ- << διαπρεπή >>> οικονομολόγε να πιστέψατε , ότι μου προκαλέσατε θλίψη γιατί δεν σπούδασα την οικονομικήν επιστήμην. Μάθε λοιπόν πως αν γούσταρα κάτι τέτοιο , μου ήταν πανεύκολο , αφού θα περνούσα με τις μισές μονάδες από αυτές που πέρασε στην Ιατρική , την οποία τελείωσα στα 5.5 χρόνια.!!!!
    Η κρίση λοιπόν που περνάει η Χώρα μας δεν είναι απλά Οικονομική , αλλά πρωτίστως Πολιτική και Κοινωνική .
    Την οποία κρίση επέτειναν κάποιοι μπούφοι << διαπρεπείς>> οικονομολόγοι , για τους οποίους ο Πρωθυπουργός, έστω και αργά, διαπίστωσε ότι ήταν ακατάλληλοι για Πολιτικοί.
    Δεν είμαι οικονομολόγος , αλλά είμαι πολιτικό ον , σκέφτομαι πολιτικά και είναι δικαίωμά μου να εκφράζω ελεύθερα την άποψή μου .
    Θα πρέπει να μάθετε πως στον Καπιταλισμό , η ανταγωνιστικότητα δεν εξαρτάται μόνο από την τεχνογνωσία ( αυτό είναι ένα μόνο σκέλος). Αυτό είναι βλακώδες . Η ανταγωνιστικότητα ασφαλώς δεν εξαρτάται μόνο από το κόστος αγοράς εργασίας , αλλά από την ύπαρξη δίκαιου και μονίμου φορολογικού συστήματος , το οποίο είναι απαραίτητο για να υπάρξουν νέες επενδύσεις με δημιουργία θέσεων εργασίας, την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης ,η οποία δεν πρέπει να είναι γραφειοκρατική, διεφθαρμένη , σπάταλη και αντιπαραγωγική, από την ύπαρξη σύγχρονων επικοινωνιών και συγκοινωνιών , με σύγχρονους αυτοκινητόδρομους , σιδηρόδρομους, αεροδρομίων λιμανιών κλπ και όλα αυτά απαιτούν πολιτικές αποφάσεις , από οραματιστές , έντιμους , ικανούς και αποτελεσματικούς Πολιτικούς. Επομένως ο Καπιταλισμός λειτουργεί με κανόνες , οι οποίοι δεν μπορεί να εφαρμόζονται άλλα καρτ .
    Υπάρχει και ο άλλος δρόμος της Αταξικής Κοινωνίας , ο οποίος στηρίζεται στην Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής , τον οποίο προσωπικά αποδέχομαι , αλλά δυστυχώς τον ψηφίζει μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι της Κοινωνίας.
    Όσο για την ειρωνεία σας και τα περί Πρωθυπουργού την γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια για να μην ειπώ κάπου αλλού !!! Όποιος όμως θέλει να εκφράζει ,επιστημονικές ή πολιτικές θέσεις και σέβεται τον εαυτό του , το κάνει επώνυμα και δεν κρύβετε πίσω από την ανωνυμία.
    Εγώ πάντως είμαι πολύ υπερήφανος , αν και μη σπουδάσας την οικονομικήν επιστήμην , όταν για (12) χρόνια διαχειρίστηκα Δημόσιο Χρήμα όχι απλά με χρηστό τρόπο , όπως ομολογούν φίλοι και αντίπαλοί μου, αλλά ήμουν και αποτελεσματικός, αφού εάν τελικά δεν είσαι αποτελεσματικός και δεν αφήσεις ορατό και χρηστικό έργο στην κοινωνία , τότε τα οράματα , οι γνώσεις το ήθος η σκληρή δουλειά σου κρίνονται ως άχρηστα.!!!!
    Dr .ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
    Πτυχιούχος Ιατρικής Αθηνών
    Διδάκτωρ Παν/μιου Ιωαννίνων
    Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
    Μα προπαντός για όσο αναπνέω , δεν εκχωρώ σε κανέναν το αναφαίρετο δικαίωμά μου , να σκέφτομαι και να λειτουργώ ως Πολιτικό Ον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας δεν είναι ΜΟΝΟ το χρέος. Το μεγάλο προβλημα (που φαντάζει δυσεπιλυτο) είναι η διαφθορα. Η Κολομβία φαντάζει παράδεισος μπροστά στην Ελλάδα.
    Μια οικονομική ελίτ, σε συνεργασία με το πολιτικό κατεστημένο, ελέγχει πλήρως την οικονομία.
    Την κατα τα άλλα ελευθερη οικονομία. Δεν μιλάω μόνο για τα μεγάλα έργα που ελέγχονται πλήρως απο 5 ανθρώπους
    αλλά και γενικά την οικονομία. Ενα πέρίπτερο να θές να ανοιξείς πρέπει να πάρεις άδεια απο το κομματικό στέλεχός στην νομάρχια.
    Ο οποίος θέλει και την μίζα του. Έτσι δημιουργούνται δυο κατηγορίες πολιτών. Οι μιζαδόροι και οι κοινοί.
    Η πρώτη φυσικά δεν πληρώνει και κανέναν φόρο. Όσο για την δεύτερη το 40% του εισοδήματος κατάσχεται.

    Αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα συντομα, τα σκλήρα μέτρα θα είναι διαρκείας μέχρι τελικής πτώσης και μετατροπής της Ελλάδας σε Ουκρανία. Πολύ φοβάμαι ότι δεν είμαστε και πολύ μακριά...

    Ο πρωθυπουργός οφείλει να τα βάλει με το πολιτικό κατεστημένο και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θα δείξει τι αξίζει.

    Το διλλημα Ευρω ή Δραχμή δεν τέθηκε ποτέ. Θα τεθεί συντομά αν δεν ανακάψει η οικονομία.

    Το έθετε το πολιτικό κατεστημένο για να επιβιώσει και οι αντάρτες (της κακίας ώρας) του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορούν να αγορέυουν στα καφενεία.
    Δεν μπορώ να ξέρω το ΟΧΙ τη εκπροσωπούσε αλλά το ΝΑΙ έδινε ζωή στο πολιτικό κατεστημένο.

    Χούσος Κώστας
    Θύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φαντάζομαι κύριε 9:38 π.μ- << διαπρεπή >>> οικονομολόγε να πιστέψατε , ότι μου προκαλέσατε θλίψη γιατί δεν σπούδασα την οικονομικήν επιστήμην. Μάθε λοιπόν πως αν γούσταρα κάτι τέτοιο , μου ήταν πανεύκολο , αφού θα περνούσα με τις μισές μονάδες από αυτές που πέρασε στην Ιατρική , την οποία τελείωσα στα 5.5 χρόνια.!!!!
    Η κρίση λοιπόν που περνάει η Χώρα μας δεν είναι απλά Οικονομική , αλλά πρωτίστως Πολιτική και Κοινωνική .
    Την οποία κρίση επέτειναν κάποιοι μπούφοι << διαπρεπείς>> οικονομολόγοι , για τους οποίους ο Πρωθυπουργός, έστω και αργά, διαπίστωσε ότι ήταν ακατάλληλοι για Πολιτικοί.
    Δεν είμαι οικονομολόγος , αλλά είμαι πολιτικό ον , σκέφτομαι πολιτικά και είναι δικαίωμά μου να εκφράζω ελεύθερα την άποψή μου .
    Θα πρέπει να μάθετε πως στον Καπιταλισμό , η ανταγωνιστικότητα δεν εξαρτάται μόνο από την τεχνογνωσία ( αυτό είναι ένα μόνο σκέλος). Αυτό είναι βλακώδες . Η ανταγωνιστικότητα ασφαλώς δεν εξαρτάται μόνο από το κόστος αγοράς εργασίας , αλλά από την ύπαρξη δίκαιου και μονίμου φορολογικού συστήματος , το οποίο είναι απαραίτητο για να υπάρξουν νέες επενδύσεις με δημιουργία θέσεων εργασίας, την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης ,η οποία δεν πρέπει να είναι γραφειοκρατική, διεφθαρμένη , σπάταλη και αντιπαραγωγική, από την ύπαρξη σύγχρονων επικοινωνιών και συγκοινωνιών , με σύγχρονους αυτοκινητόδρομους , σιδηρόδρομους, αεροδρομίων λιμανιών κλπ και όλα αυτά απαιτούν πολιτικές αποφάσεις , από οραματιστές , έντιμους , ικανούς και αποτελεσματικούς Πολιτικούς. Επομένως ο Καπιταλισμός λειτουργεί με κανόνες , οι οποίοι δεν μπορεί να εφαρμόζονται άλλα καρτ .
    Υπάρχει και ο άλλος δρόμος της Αταξικής Κοινωνίας , ο οποίος στηρίζεται στην Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής , τον οποίο προσωπικά αποδέχομαι , αλλά δυστυχώς τον ψηφίζει μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι της Κοινωνίας.
    Όσο για την ειρωνεία σας και τα περί Πρωθυπουργού την γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια για να μην ειπώ κάπου αλλού !!! Όποιος όμως θέλει να εκφράζει ,επιστημονικές ή πολιτικές θέσεις και σέβεται τον εαυτό του , το κάνει επώνυμα και δεν κρύβετε πίσω από την ανωνυμία.
    Εγώ πάντως είμαι πολύ υπερήφανος , αν και μη σπουδάσας την οικονομικήν επιστήμην , όταν για (12) χρόνια διαχειρίστηκα Δημόσιο Χρήμα όχι απλά με χρηστό τρόπο , όπως ομολογούν φίλοι και αντίπαλοί μου, αλλά ήμουν και αποτελεσματικός, αφού εάν τελικά δεν είσαι αποτελεσματικός και δεν αφήσεις ορατό και χρηστικό έργο στην κοινωνία , τότε τα οράματα , οι γνώσεις το ήθος η σκληρή δουλειά σου κρίνονται ως άχρηστα.!!!!
    Dr .ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
    Πτυχιούχος Ιατρικής Αθηνών
    Διδάκτωρ Παν/μιου Ιωαννίνων
    Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
    Μα προπαντός για όσο αναπνέω , δεν εκχωρώ σε κανέναν το αναφαίρετο δικαίωμά μου , να σκέφτομαι και να λειτουργώ ως Πολιτικό Ον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οχι και ηγέτης ο Τσίπρας επειδή έκανε την κωλοτουμπα... μην τρελαθούμε.... οχι και ηγέτης ο αρχιψεύταρος..... Ε μα πια ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα βάλει για βουλευτής. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα? Ίσως και για Δήμαρχος. Στ' αυγά του δεν πρόκειται να καθίσει πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kυριε Σταικε

    Δεν απευθύνεστε σε ηλίθιους ...απευθύνεστε σε σκεπτόμενους πολίτες ..οπότε δεν ήταν απαραίτητο το copy paste της απάντησή σας 2 φορές .

    Αφου λοιπόν έχετε δικαίωμα στην αποψή σας έχουμε και εμείς δικαίωμα να σχολιάζουμε το αλλα αντί άλλων άρθρο σας.
    Χωρίς τεχνογνωσία καμιά χώρα δεν πάει μακρυά πόσο μάλλον το Μπανανιστάν(Ελλάδα) του Σαμαρά του Βενιζέλου , της Φώφης του Σταύρου με το σακίδιο και του Τσίπρα που 24 ώρες πριν το δημοψήφισμα έλεγε ότι "δεν θα γίνω Παπαδήμος και δεν είμαι ερωτευμένος με την πρωθυπουργική καρέκλα" για να κάνει στροφή 180 μοιρών να δηλώσει "δεν θα υπεκφύγω των ευθυνών μου"

    Ενας πρωθυπουργός που εμπιστεύεται ανίκανους συμβούλους είναι και ο ΙΔΙΟΣ παντελώς ανίκανος.
    Ενας πρωθυπουργός που τουιταρε εκαντοντάδες φορές πριν την μοιραία συμφωνία ότι δεν θα υπογράψει κανένα απολύτως μνημόνιο για να φέρει ένα μνημόνιο τρεις φορές χειρότερο απο αυτό που υποτίθεται ότι απορρίφθηκε με το δημοψήφισμα του ΟΧΙ το οποίο προβλέπει και το bail in (κούρεμα καταθέσεων) και εκποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις είναι ένας οπορτουνιστής επικίνδυνος πρωθυπουργός είτε παλισιώνεται είτε δεν παλισιώνεται απο συμβούλους.
    Μια χαρά σταθερό φορολογικό σύστημα έχει και η πορτογαλία και η Γαλλία και η Ιταλία , σίγουρα είναι λιγότερες διεφθαρμένες χώρες αλλά είναι πολύ κοντά και αυτές στο φάσμα της χρεωκοπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατρέ
    Εκτιμώ την επιστημονική προσφορά σας σε τούτη τη δύσκολη γεωγραφικά περιοχή της χώρας μας το Ξηρόμερο ορεινό και ενάλιο. Το γεγονός ότι διαχειριστήκατε το δημόσιο χρήμα με χρηστό και αποτελεσματικό τρόπο όπως λέτε , σας λέμε ότι ήταν στοιχειώδης υποχρέωση σας και είναι ατόπημα να το επικαλείστε. Εκτός και αν μετανιώσατε σύμφωνα με τα συνηθισμένα πανελλαδικώς. Ελπίζω(είμαι σίγουρος) να μην μετανιώσατε.
    Στο πολιτικό, κοινωνικό , επαγγελματικό γίγνεσθαι Γιατρέ όλοι είμαστε ίσοι αλλά ευτυχώς δεν είμαστε ίδιοι. Οι χορτασμένοι και οι πεινασμένοι δεν μπορεί να είναι σύμμαχοι. Είναι απέναντι αντικειμενικά.
    Το δίλλημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το πρόβλημα είναι
    1) Εθνική κυριαρχία ή πλήρης παράδοση
    2)Λαός κυρίαρχος ή υποταγμένος.
    3) Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμός, Κοινωνική ασφάλιση ή εμπορεύματα χοντρής ενθυλάκωσης
    απέραντου πλούτου.
    3)Ανομία ή σεβασμός στους νόμους από όλους κάθετα και οριζόντια.
    4) Διαπλοκή, διαφθορά ή διαφάνεια και χρηστή διοίκηση.
    5) Ρουσφέτι, χρηματισμός, πελατειακές σχέσεις ή ίσες ευκαιρίες σε όλους.
    6) Αυτοδιοίκηση, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Συνδικαλισμός βάθρα της Δημοκρατίας ή μέσα με νομιμοφανείς διαδικασίας κονόμας και εκμαυλισμός συνειδήσεων.
    7)Ανεργία, μετανάστευση επιστημόνων και εργατικού δυναμικού ή εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που τόπου μας που μας δώρισε απλόχερα ο Δημιουργός.
    8) Σε τούτο το μπαλκόνι εκπάγλου σοφίας, πνεύματος, φυσικής, ιστορικής, πολιτιστικής καλλονής που γεννηθήκαμε, ζούμε, και δημιουργούμε θα το παραδώσουμε σε ξένους ή θα διορθώσουμε τα λάθη μας και τις παθογένειες μας.
    9)Τα πολιτικά μορφώματα απέτυχαν ναι ή όχι παταγωδώς .
    10)Οι κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται θα σας βρουν πρόθυμο να συμμετάσχετε ή θα πορευτείτε ξανά με τους γνωστούς υποστηριχτές του χθες που χάνεται οριστικά και αμετάκλητα.

    Τα περί Ηγέτη καλύτερα να θεωρηθεί ότι τα γράψατε πρόσκαιρα και επιπόλαια.
    Αγαπητέ Παναγιώτη οι άκαπνοι <> των σαλονιών δεν έχουν σχέση με τους αγώνες των εργατών του Κερατσινίου και του Περάματος, των ψαράδων του Αστακού, των κτηνοτρόφων και πρώην καπνοπαραγωγών του Ξηρομέρου και γενικά των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας.
    Τους Ηγέτες αναδεικνύουν οι αγώνες, η κοινωνία, η συνέπεια και όχι οι σαχλαμαράκηδες των τηλεοπτικών παραθύρων και οι κοινωνικοί και πολιτικοί σαλταδόροι.
    Ο κ Τσίπρας πρέπει να έχει χάσει τον ύπνο του από τα μπράβο και τα υποκριτικά θετικά σχόλια αυτών που ασέλγησαν στο πτώμα της Ελλάδας.
    Με εκτίμηση και σεβασμό ( αν και διαφωνούμε)
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    ΥΣ Αν έχετε χρόνο διαβάστε σας παρακαλώ το πρόσφατο άρθρο μου σε τούτη την ιστοσελίδα με τίτλο.
    Διαχρονικά, Επίκαιρα και Μελλοντικά
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πραγματικά χάρηκα γι’ αυτό τον πολύ γόνιμο διάλογο , που αναπτύχθηκε με την ανάρτησή μου , χάρις στην πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα των τοπικών μας Blogs , των οποίων η συμβολή στον Δημόσιο Βίο είναι πλέον πολύ σημαντική.!!
    Είναι απόλυτα λογικό κάποιοι να συμφωνούν και κάποιοι να διαφωνούν με τις σκέψεις μου.
    Αγαπητέ φίλε Κώστα , θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν διαφωνώ καθόλου με αυτά τα οποία παραθέτεις . Όμως αυτά παραπέμπουν σε αταξική κοινωνία , με την οποία επίσης δεν διαφωνώ.
    Όμως κακά τα ψέματα ζούμε σε Αστική Δημοκρατία με καπιταλιστική οικονομία και αυτή δεν έχει κανόνες άλλα καρτ , αλλά έχει κάποια αυστηρά πλαίσια- όρια – κανόνες εντός των οποίων μπορεί να κινηθεί η πολιτική και η κοινωνία . Επομένως δεν ήταν επιπόλαια η κρίση μου για τον κύριο Τσίπρα , ότι για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες λειτούργησε ως Ηγέτης ήταν η αντικειμενική διαπίστωση για την συγκεκριμένη στιγμή , γιατί με την συγκεκριμένη δομή της οικονομίας μας πιστεύω , πως εάν έπαιρνε άλλη απόφαση θα έφερνε την απόλυτη καταστροφή.
    Γιατί όπως γνωρίζεις το μόνο κρυστάλλινο ΟΧΙ ήταν αυτό ,που είχε διατυπώσει το ΚΚΕ. Το οποίο δεν έλεγε απλά Δραχμή , αλλά έξοδο από την Ε.Ε , λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μέσω παραγωγής, εντολή όμως την οποία δεν είχε δώσει ο Ελληνικός Λαός στις Εκλογές , που είχαν προηγηθεί .!!!
    Τώρα εάν ο κύριος Τσίπρας είχε πιστέψει , ότι θα έκανε τον Σοσιαλιστικό Μετασχηματισμό της κοινωνίας, με απλή διαχείριση του Καπιταλισμού απλά με τις δικιές προσδοκίες , απλά αυταπατάτο. ( Και ο Χριστόφιας το ίδιο λάθος έκανε και το πλήρωσε ακριβά και η Χώρα του και ο ίδιος , ενώ ήταν Πραγματικός Αριστερός και διαχειρίστηκε το Δημόσιο Χρήμα με χρηστό τρόπο).
    Ο Σοσιαλιστικός Μετασχηματισμός όμως τις Κοινωνίας , γνωρίζεις πολύ καλά , πως δεν γίνετε με εκλογές , αλλά με την επανάσταση , η οποία θα κάνει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής .
    Όταν ξεκινήσει εγώ είμαι μέσα . Αλλά φοβάμαι πως για τα υπόλοιπα λίγα χρόνια ζωής, που μου μένουν , δεν θα την δω .
    Θα χαρώ να έρθεις στην παραλία του Αστακού( στην οποία εφέτος υπάρχει νέκρα ) να τα πούμε με ψαράκι και κρασάκι.( Σε παρακολουθώ συνεχώς).
    Με βαθειά εκτίμηση .
    Παναγιώτης Στάϊκος ( Για την ώρα ένας ευτυχισμένος παππούς και συνάμα ένας Επαρχιακός Γιατρός και τίποτα άλλο .{{ Μου αρέσει πολύ ο Μπαλζάκ}}).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο