Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Αποχώρησε απ’ τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Δημ. Σταμάτης


Διπλή αποχώρηση για Σταμάτη
     Αποχώρησε απ’ τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Δημ. Σταμάτης, αποχωρεί οριστικά και απ’ την πολιτική. Θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τη δικηγορία, μακριά από κόμματα και (δημοτικές) παρατάξεις

       Σημαντικότατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα προμηνύει η ασύλληπτη τρικυμία που ξέσπασε στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία και επισημοποιήθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στο περιθώριο της οποίας ο πολύπειρος Αιτ/νάνας πολιτικός κ. Δημήτρης Σταμάτης αποφάσισε την αποχώρησή του απ’ το κόμμα, αλλά όπως καταλάβαμε στη «Συνείδηση» απ’ τη σχετική επικοινωνία που είχαμε μαζί του και απ’ την ενεργό πολιτική: 
   «Τώρα είμαι πραγματικά ανεξάρτητος, ελεύθερος να εκφράζω τις απόψεις μου και να υπερασπίζομαι τις ιδέες μου», μας είπε ο κ. Σταμάτης......


    ....αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αυτή την πολυτέλεια την έχει πλέον ως ενεργός πολίτης, μακριά από κόμματα και παρατάξεις
   Και αν σωστά καταλάβαμε, ούτε με την κεντρική πολιτική σκηνή προτίθεται να ασχοληθεί, ούτε όμως και με τα δημοτικά – αυτοδιοικητικά πράγματα…

         Κλείνει, λοιπόν, την πολιτική του καριέρα, διατηρεί όμως το δικαίωμα να παρεμβαίνει και να σχολιάζει, «λέγοντας πάντα την αλήθεια, όσο ευχάριστη ή δυσάρεστη και αν είναι αυτή, έτσι όπως ανέκαθεν έκανα… πληρώνοντάς το κάποιες φορές» σχολίασε ο κ. Σταμάτης, ενημερώνοντάς μας ότι στο εξής θα αφοσιωθεί στο επάγγελμά του, τη δικηγορία
        Φυσικά ο κ. Σταμάτης σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση και σε μια απολύτως ανθρώπινη στιγμή για τον ίδιο (ούτε εύκολο είναι ούτε μικρό πράγμα μετά από μια τέτοια διαδρομή στην πολιτική να παίρνει κανείς την απόφαση να πει το μεγάλο «αντίο») δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μικρές και μεγάλες του στιγμές, ευχαριστώντας από καρδιάς όλους όσοι τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, τους συνεργάτες του, τους συνοδοιπόρους σ’ αυτή την πορεία, αλλά και όσους με την κριτική τους τον έκαναν πρώτα και κύρια καλύτερο άνθρωπο. 
      «Ήμουν πάντα κοντά τους και νιώθω ευτυχής γνωρίζοντας ότι και οι πολίτες ήταν στο δικό μου πλευρό αρωγοί. Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια τα συναισθήματα και δεν ξέρω αν το «ευχαριστώ» αρκεί, ετούτη την ώρα όμως δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο…», σχολίασε ο ίδιος, πληροφορώντας μας ότι θα προβεί σε σχετικές δηλώσεις – ανακοινώσεις, όταν ο ίδιος θα κρίνει, όταν δηλαδή θα είναι έτοιμος να το κάνει, αν σωστά τον ερμηνεύουμε.


       Σε ότι αφορά τους λόγους της αποχώρησής του απ’ το κόμμα, είναι νομίζουμε προφανείς. Μετά τα όσα συνέβησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που ανοιχτά πλέον μιλούν για ένα άκρως  αρχηγοκεντρικό κόμμα με τις αποφάσεις να λαμβάνονται ερήμην των στελεχών.
        Στο στόχαστρο έχει μπει βεβαίως η στρατηγική του Π. Καμμένου και το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι πληροφορίες που τον φέρνουν να έχει επαφές με επιχειρηματίες και να προβάλει ως λύση για τη χώρα… το δολάριο! 
      Αυτά και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες είναι ξεκάθαρο ότι οδηγούν τους Ανεξάρτητους Έλληνες τη διάσπαση, γεγονός βέβαια που δημιουργεί νέα δεδομένα για τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς. Οι εξελίξεις αυτές σε συνάρτηση με την κίνηση Λοβέρδου, δημιουργούν εκ των πραγμάτων το πλαίσιο διαμόρφωσης ενός νέου πολιτικού σκηνικού για τη χώρα.

Εφημερίδα "Συνείδηση"
http://www.agriniopress.gr/

4 σχόλια:

  1. να δουμε τωρα σε ποιο κομμα θα παει.εχει αλλαξει τρια μεχρι τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ.ΚΑΙ ΣΥ ΑΛΕΞΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ.ΚΑΙ ΣΥ ΑΛΕΞΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο