Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Θωμάς Μπαρμπαρούσης : Μεγάλη έρευνα για τον Βιολογικό Αστακού και τα Σφαγεία. Γιατί δεν λειτουργούν και τι μέλλει γενέσθαι...

 




Θωμάς Μπαρμπαρο
ύσης :  

Μεγάλη έρευνα για τον Βιολογικό Αστακού και τα Σφαγεία. 

Γιατί δεν λειτουργούν και τι μέλλει γενέσθαι...


Είναι στους πάντες γνωστό ότι δύο έργα πνοής για τον Αστακό τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, δεν λειτουργούν και δεν λειτούργησαν ποτέ αν και φαίνεται να έχουν παραληφθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι ο φορέας του έργου, ενώ κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ξηρομέρου......

Τι φταίει και δεν λειτουργούν τα δύο έργα, παρά το γεγονός ότι η μελέτη και ο προγραμματισμός τους  ξεκίνησαν το 2008 ; Θα λειτουργήσουν κάποια στιγμή, και πότε ; Υπάρχουν ευθύνες για κάποιους και ποιους ;


.com/img/a/
Φρεάτιο  στο Κέντρο του Αστακού, σκεπασμένο για να αποφεύγουν οι περίοικοι τη δυσοσμία, που φθάνει από το λιμάνι, ΄που καταλήγουν απόβλητα

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα το blog  μας xiromeronewday θα προσπαθήσει να  λάβει απαντήσεις από κάθε αρμόδιο  και εν γένει εμπλεκόμενο στην όλη υπόθεση.  Απολύτως Δύσκολη υπόθεση, για ευνόητους, λόγους, αλλά η προσπάθειά μας θα συνεχισθεί για όσο χρόνο χρειασθεί. Για κάθε στάδιο της έρευνας θα κρατάμε ενήμερους τους αναγνώστες μας από τους οποίους ζητάμε την κατανόηση και συμπαράστασή τους στο ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, ώστε να πιέσουμε όλοι μαζί για την ολοκλήρωση και λειτουργία των δύο κομβικών έργων για τον Αστακό και το Ξηρόμερο. Ίσως χρειασθεί αρκετός χρόνος και πολλές φάσεις για να ολοκληρωθούν όλα αυτά.

Ως πρώτο βήμα σας παρουσιάζουμε την επιστολή, που αποστείλαμε στην Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη κλπ, η οποία έφτασε ήδη, στους παραλήπτες και πρωτοκολλήθηκε.

Η Επιστολή


ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΧΡ.  ΘΩΜΑΣ

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Πολιτικός Επιστήμων

Δημότης Ξηρομέρου    

Τηλ. 6977227363

Mail : sxoliadr@gmail.com        Ξηρόμερο 2-9-2024

 

Προς : Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

-Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη

 

--Τμήμα  : Διεύθυνση Τεχνικών  Έργων

 

ΘΕΜΑ: Χορήγηση Σύμβασης έργου και σχετικών Πληροφοριών

 

Κύριε Περιφερειάρχα, κύριοι Αρμόδιοι,

 

Ως επαγγελματίας Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών έχω, ήδη, ξεκινήσει έρευνα για το μείζον θέμα της Περιοχής Ξηρομέρου- όπου και διαμένω τελευταία-που δεν είναι άλλο από την μη λειτουργία του Βιολογικού Αστακού και των Σφαγείων της Πόλης. Πρόκειται για έργα της Περιφέρειας, που ποτέ μέχρι σήμερα δε έχουν λειτουργήσει, για λόγους, που επισήμως δεν είναι γνωστοί. Οι συνέπειες της μη λειτουργίας των δύο -συνδεόμενων μεταξύ τους- έργων έχει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στον Αστακό και την ευρύτερη περιοχή, σε όλους τους τομείς, τις οποίες θα αναλύσω σε δημοσίευμά μου μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας και θα κοινοποιήσω, όπου απαιτείται και επιβάλλεται.

 

Σας γνωρίζω δε, ότι δέχομαι συνεχείς οχλήσεις από Δημότες  προκειμένου να τους πληροφορήσω για την τύχη των δύο έργων.

Σας γνωρίζω, επίσης, την θέληση και απόφασή μου να διενεργήσω την δημοσιογραφική μου έρευνα, όσα προσκόμματα και αν συναντήσω στην πορεία.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημά των Συμπολιτών μου και θέλοντας να έχω τεκμηριωμένα και , προφανώς, επίσημα στοιχεία- ώστε να μην παραπληροφορώ και να μην  καθίσταμαι αναξιόπιστος-  ζητώ από την Περιφέρεια  και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της:

 

 

 

1. Παροχή της Αρχικής Σύμβασης έργου μεταξύ Περιφέρειας και Αναδόχου Εταιρείας καθώς και , τυχόν, τροποποιήσεις της.

 

2. Παροχή της σχετικά πρόσφατης Απόφασης της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση κακοτεχνιών, συνολικού κόστους περίπου 60.000 ευρώ- αν είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά.

 

Και επιπλέον πληροφορίες σε ότι αφορά :

 

 ----Το συνολικό , μέχρι σήμερα, κόστος των έργων και εάν αυτό έχει αποπληρωθεί.

 

----Την προέλευση της χρηματοδότησής τους  και ειδικότερα την χρηματοδότησή τους από κοινοτικά κονδύλια και κονδύλια του Δημοσίου.

 

-----Εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των δύο έργων και πιο είναι αυτό.

 

----Εάν προβλέπονται και εάν έχουν  εφαρμοστεί τυχόν   συμβατικές ρήτρες για την μη λειτουργία των δύο έργων στην Ανάδοχο Εταιρεία.

 

------Εάν τα έργα έχουν παραληφθεί από την Περιφέρεια και από ποιόν, πότε και σε ποια κατάσταση.

 

------Κάθε άλλη σχετική πληροφορία, που θα με βοηθήσει να διενεργήσω μία σοβαρή και αξιόπιστη δημοσιογραφική έρευνα.

 

Ζητώ τα στοιχεία αυτά,

 έτσι ώστε να πληροφορηθούν σχετικά οι Δημότες του Ξηρομέρου αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, σε μια στιγμή που ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Βιολογικού της Αλυζίας, ώστε το νέο αυτό μεγάλο έργο, ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ να μην έχει την ίδια τύχη με τον Βιολογικό Αστακού.

 Υποβάλλω το ανωτέρω αίτημα ως Δημοσιογράφος αλλά και έχοντας έννομο συμφέρον ως Δημότης Ξηρομέρου.

 

Με την βεβαιότητα ότι θα κάνετε πράξη την διαφάνεια την οποία ευαγγελίζεσθε, αναμένω τις απαντήσεις σε όλα τα ανωτέρω.

 

Με ιδιαίτερη Εκτίμηση

 

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 

Κοινοποίηση:

- ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για τις ερωτήσεις προς την Δημοτική αρχή κ την επιστολή προς περιφέρεια για τον βιολογικό κ σφαγεία Αστακού , συνεχείς κοινοποιήσεις για τις ιχθυοκαλλιέργειες, για βιολογικό σφαγεία πότε η δεν έχουν σχέση με την τουριστική ανάπτυξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά καλά όλα μαύρα τα βλέπει το πράσινο λεπιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο