Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Συνεδρίαση Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενόψει της χειμερινής περιόδου και με κύρια θέματα συζήτησης τον συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και πλημμυρικών φαινομένων, σήμερα Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024......

 

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος, με παρόντες επίσης τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής Χρήστο Βούρβαχη και τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Νίκο Κουφό, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας στην Πολιτική Προστασία.

 

Ξεκινώντας τη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος κ. Διαμαντόπουλος ζήτησε από κάθε εμπλεκόμενο παράγοντα «εγρήγορση και ετοιμότητα», ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών οι οποίοι τοποθετήθηκαν ως προς τις αρμοδιότητές τους και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί ενόψει της χειμερινής περιόδου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για συγκεκριμένα ζητήματα, όπως ο καθαρισμός των ρεμάτων, των αποστραγγιστικών αυλάκων και των φρεατίων. Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος κ. Βούρβαχης τόνισε ότι η αντιπυρρική περίοδος δεν έχει λήξει ακόμη και συνέστησε να διατηρηθεί από όλους η ίδια προσοχή και επιμέλεια που επιδείχθηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν: ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο αναπληρωτής Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας Αντιπύραρχος Ευστράτιος Πετράκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου Νίκος Καμπάς, ο Διοικητής της Τροχαίας Μεσολογγίου Κώστας Γκερέκος, ο Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης Λιμενικού Σώματος Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου Αντιπύραρχος Παναγιώτης Στούμπος, ο Δασάρχης Μεσολογγίου Γεώργιος Δημητριάδης, ο κ. Ιωάννης Χρας, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, από πλευράς Δήμου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Πασπαλιάρης, ο Προϊστάμενος της Καθαριότητας, η Διευθύντρια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Μεσολογγίου, καθώς και  ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου Κώστας Καραδήμας, ο αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου Ιωάννης Κουτσοθόδωρος, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων και υπηρεσιακοί παράγοντες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο