Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκρότηση σε Σώμα του Δ.Σ. του Ιδρύματος Πολιτισμού της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας.

 


Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Πολιτισμού «Άγιος Ευγένιος ο Αιτωλός» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο.
Τα Μέλη του Δ.Σ. συνήλθαν σε Σώμα και προχώρησαν στις αρχαιρεσίες για την σύσταση του Δ.Σ., σύμφωνα με το Καταστατικό του Ιδρύματος. 


Το Δ.Σ. διαμορφώθηκε ως εξής:


Πρόεδρος:  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, με αναπληρωτή τον Παν/το Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Καζαντζή.
Γραμματέας: Η ερίτιμη κα Αικατερίνη Πολυμενάκου – Πουρνάρα, Εκπαιδευτικός, με αναπληρώτρια την ερίτιμη κα Δήμητρα Φλώρου, Εκπαιδευτικό.
Ταμίας: Ο αξιότιμος κ. Γεώργιος Λιούλιος, Μουσικός, με αναπληρωτή τον αξιότιμο κ. Κωνσταντίνο Κατσαρό, Σχολικό Σύμβουλο.
Μέλη: Οι ερίτιμες κα Εύη Χρήστου, Βιολόγος και η κα Παρασκευή Πολίτη, Εκπαιδευτικός.
Αναπληρωματικά Μέλη: Οι ερίτιμες κα Μαρία Αγγέλη, Εκπαιδευτικός και η κα Θεοδώρα Μαργάρα, Γυμνασιάρχης.



Στη συνέχεια συζητήθηκαν διοικητικά θέματα που αφορούν την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος, κ. Χρήστος Ζήσης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την μέχρι σήμερα λειτουργία του Τομέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως και τα Τμήματα που λειτούργησαν πέρυσι. Αναφέρθηκε στους εκπαιδευτές που διδάσκουν στον κάθε τομέα, καθώς και στα νέα τμήματα, που αναμένεται να λειτουργήσουν το νέο εκπαιδευτικό έτος. Τέλος διαμορφώθηκε το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ιδρύματος για το τρέχον διδακτικό έτος 2024 - 2025.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι κύριος σκοπός του Ιδρύματος είναι η διάσωση και η προβολή του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος, που διαθέτει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε αρμονική συνεργασία με όλους τους τοπικούς Συλλόγους και Φορείς, ενώ τα μέλη του Δ.Σ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την τιμητική επιλογή και δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην επίτευξη των σκοπών του Ιδρύματος Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο