Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Κατοχή. Πολύς κόσμος και στο φετινό Φεστιβάλ Οίνου (φωτό & βίντεο)



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 3ο Φεστιβάλ Οίνου στην πλατεία της Κατοχής. Εμπνευστής του Φεστιβάλ Οίνου ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οινοπαραγωγών Κατοχής Νώντας Πανάς και με την στήριξη του Δήμου αυτή η εκδήλωση εξελίσσεται και μεγαλώνει κάθε χρόνο καθώς έχει γίνει πλέον θεσμός......
Και φέτος πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πάνω πλατεία Κατοχής έχοντας την ευκαιρία να δοκιμάσει κρασιά από τοπικές ποικιλίες αμπέλου όπως Μαλαγουζιά, Μαυρούδι, Αυγουστολίδη και Γουστολίδη, απολαμβάνοντας παράλληλα τοπικά εδέσματα προσφορά του Συλλόγου Γυναικών «Αλθαία», παρασκευασμένα από μούστο.

 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν πλούσιο καθώς μετά τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οινοπαραγωγών Νώντα Πανά και τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Σπύρο Διαμαντόπουλο ακολούθησαν ομιλίες από τους: Αρβανίτη Λεωνίδα, Χημικό Med, Καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας με τίτλο «Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου: χημικές ουσίες στον οίνο και επιδράσεις τους στην ανθρώπινη υγεία» και Αντωνόπουλο Δημήτριο, ∆ρ. Γεωπόνο – Φυτοπαθολόγο, Εκπαιδευτικό ΕΠΑ.Λ. Κατοχής με τίτλο «Προκλήσεις της αμπελουργίας-οινολογίας στο σήμερα, η γεωπονική εκπαίδευση και κατάρτιση στις Οινιάδες».Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και η βραδιά συνεχίστηκε με τους «Συνεπιβάτες» που προσέφεραν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

 




















Στη φετινή συνδιοργάνωση συμμετείχε επίσης ο Σύλλογος Νεολαίας Κατοχής και ο Οργανισμός «Οινιαδών Ανάπτυξις» καθώς και εθελοντές μέρος της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο