Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμος Ξηρομέρου: Ένα έργο αγροτικής οδοποιίας με θετικό πρόσημο, αλλά.......

 


Στο Δήμο Ξηρομέρου ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδοποιίας των κοινοτήτων ΠΗΓΑΔΙΩΝ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ- ΑΓΡΑΜΠΕΛΟΥ προϋπολογισμού 489.800 €..... 

Ένα έργο που αποτελούσε για πολλά χρόνια την απαίτηση των δημοτών της περιοχής, για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. 
Το έργο σίγουρα έχει θετικό πρόσημο, αλλά.... . Αναγνώστης έστειλε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται μία τρύπα στην άσφαλτο, που είναι αμέσως μετά το έργο της ασφαλτόστρωσης, με διατάσεις που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα. 

Μαζί με τη φωτογραφία γράφει, "Ήθελαν να κλείσουν την τρύπα αλλά... δεν έφτασε η άσφαλτος!". 
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τη συνέχεια του δρόμου αμέσως μετά από τον καινούργιο ασφαλτοτάπητα, και αυτό που μας δείχνουν είναι μία καθίζηση της αγροτικής οδού στη μία της πλευρά, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο σε περίπτωση που δύο οχήματα διέλθουν ταυτόχρονα. 
Το γεγονός ότι το σημείο αυτό με τη φθορά της ασφάλτου είναι αμέσως μετά τον κανούργιο ασφαλτοτάπητα αυξάνει των κίνδυνο για τους οδηγούς, καθώς ο οδηγός που κινείται στο καινούργιο έργο με την κανούργια άσφαλτο δεν είναι προετοιμασμένος ότι αμέσως μετά θα αντιμετωπίσει μία τόσο σημαντική βλάβη στο δρόμο. Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες δεν υπάρχει καμία σήμανση που να προειδοποιεί για τον κίνδυνο που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί. 

Ερωτήματα υπάρχουν πολλά όπως

-η δημοτική αρχή δεν είναι παρούσα στα έργα του Δήμου(; )
-γιατί δεν υπάρχει προειδοποιητική σήμανση(;)
- στην περίπτωση βροχόπτωσης οι οδηγοί διατρέχουν κίνδυνο(;)
και τέλος αυτό που ρωτά ο αναγνώστης, 
-δεν έφτασε η άσφαλτος!(;) 
Ας αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους για την ασφαλή κίνηση των οδηγών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο