Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Γιαννης Τριανταφυλλακης : Ο Δημος Ξηρομερου αναμεσα στους Δημους με δασικα μονοπατια


πηγη  Giannis Triantafillakis

Μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος  για «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0 ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ , ο Δήμος Ξηρομέρου είχε υποβάλλει ώριμη μελέτη και διάγραμμα ύλης......

Είμαστε στην ευχάριστη θέση ,σαν Δήμος Ξηρομέρου ,να ενημερώσουμε τους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής οτι και αυτή η πρότασή μας αξιολογήθηκε θετικά και είμαστε στους τελικούς δικαιούχους του προγράμματος.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε άλλον έναν τουριστικό εναλλακτικό πόλο στην περιοχή μας , με όρους  εξωστρέφειας και αειφορίας.

Αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε το φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής προς όφελος του βιώσιμου τουρισμού και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου .

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον ΟΦΥΠΕΚΑ και την Επιτροπή Αξιολόγησης, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΝ,κο Πέτρο Βαρελίδη,την Διεύθυνση Δασών και τα Δασαρχεία του Νομού , την ΚΟΙΝΣΕΠ «Paths of Greece», όλους τους Προέδρους ,τα μέλη Συμβουλίων Κοινότητας και όσους αιρετούς συνέβαλαν στην χαρτογράφηση των μονοπατιών, ενεργούς πολίτες που στήριξαν την πρωτοβουλία.Τέλος , ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ειδική επιστημονική  συνεργάτιδα μας , κα Ζαβογιάννη Βιβή , για τις ατέλειωτες εργατοώρες που δαπάνησε , προκειμένου να ωριμάσει την πρόταση .

Συνεχίζουμε …










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο