Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Έρχεται το 3ο Φεστιβάλ Οίνου Οινιαδών στην Κατοχή!


Ο Σύλλογος Οινοπαραγωγών Κατοχής «Οινέας» και ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σας προσκαλούν στο 3ο Φεστιβάλ Οίνου Οινιαδών την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:30 στην πάνω πλατεία Κατοχής....

Ελάτε να δοκιμάσετε εξαιρετικά κρασιά από τοπικές ποικιλίες αμπέλου όπως Μαλαγουζιά, Μαυρούδι, Αυγουστολίδη και Γουστολίδη, να απολαύσετε τοπικά εδέσματα και να διασκεδάσετε με τους «Συνεπιβάτες» και παραδοσιακούς χορούς από μέλη τοπικών συλλόγων, στον καθιερωμένο θεσμό που προωθεί την πλούσια οινοπαραγωγική παράδοση της περιοχής μας! 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

• Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οινοπαραγωγών Κατοχής «ΟΙΝΕΑΣ» και εμπνευστή της διοργάνωσης κ. Πανά Επαμεινώνδα, τ. Εκπαιδευτικό ΕΠΑ.Λ. Κατοχής

• Χαιρετισμός Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Σπύρου Διαμαντόπουλου

• Ομιλία από τον κ. Αρβανίτη Λεωνίδα, Χημικό Med, Καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας με τίτλο «Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου: χημικές ουσίες στον οίνο και επιδράσεις τους στην ανθρώπινη υγεία»

• Ομιλία από τον κ. Αντωνόπουλο Δημήτριο, ∆ρ. Γεωπόνο - Φυτοπαθολόγο, Εκπαιδευτικό ΕΠΑ.Λ. Κατοχής με τίτλο «Προκλήσεις της αμπελουργίας-οινολογίας στο σήμερα, η γεωπονική εκπαίδευση και κατάρτιση στις Οινιάδες»

• Παραδοσιακοί χοροί από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Ιερής Πόλης Μεσολογγίου του κ. Σπ. Παλιούρα

• Παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο «Αχελώος»

• Απονομή διπλωμάτων συμμέτοχης σε φορείς, συλλόγους και οινοπαραγωγούς

• Μουσικοχορευτική εκδήλωση με το συγκρότημα «Συνεπιβάτες»

• Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν

οίνους των τοπικών ποικιλιών αμπέλου όπως Μαλαγουζιά, Μαυρούδι, Αυγουστολίδη ή Γουστολίδη κ.α. από τα δρύινα βαρέλια των παραγωγών, καθώς και τοπικά εδέσματα με βάση τους τον οίνο και τα προϊόντα της αμπέλου, από το Σύλλογο Γυναικών Κατοχής «Αλθαία»

 

Στη φετινή συνδιοργάνωση του Συλλόγου Οινοπαραγωγών Κατοχής και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συμμετέχει επίσης ο Σύλλογος Νεολαίας Κατοχής και ο Οργανισμός «Οινιαδών Ανάπτυξις» καθώς και εθελοντές μέρος της τοπικής κοινωνίας τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο