Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ε.Κ.Α.: Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α για το σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  -  Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα  (έγκλημα)  έρχεται να  μεγαλώσει τη λίστα των εργατών  που σακατεύονται  καθημερινά  στους χώρους δουλειάς.

Σε σοβαρή κατάσταση  νοσηλεύεται  σε νοσοκομείο της Πάτρας  συνάδελφος  55 ετών  εργαζόμενος  στην καθαριότητα του Δήμου  Ακτίου – Βόνιτσας, που τραυματίστηκε  εν ώρα εργασίας  τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως έγινε γνωστό  το συνάδελφου τον χτύπησε  Ι.Χ. αυτοκίνητο  την ώρα που επανέφερε  κάδο απορριμμάτων   στη θέση του.

Είναι αποκαλυπτική  η έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας  για  την αθλιότητα που επικρατεί  στους χώρους εργασίας  και αναδεικνύουν τα στοιχεία  του 2023 .

Σύμφωνα με την έκθεση  απολογισμού   της ανεξάρτητης αρχής  Επιθεώρησης Εργασίας  για τη χρονιά που πέρασε αναγγέλθηκαν 14.920 εργατικά «ατυχήματα», σημειώνοντας νέο ρεκόρ, από τα οποία τα  108 ήταν θανατηφόρα, σχεδόν ένας νεκρός ανά τρεις ημέρες.

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται  με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που φωνάζουν  και διαμαρτύρονται  οι εργαζόμενοι και  τα συνδικάτα, η παντελής έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Τεράστια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης που αδιαφορεί γι’  αυτή την κατάσταση



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  •  Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα στους χώρους δουλειάς για να σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες .
  •   Να ενισχυθεί η Επιθεώρηση Εργασίας με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, να επανασυσταθούν και να λειτουργήσουν οι επιτροπές ελέγχων ώστε να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφό μας.

 

 ΤΟ Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

1 σχόλιο:

  1. Να απαγορευτεί το αλκοόλ είναι ένα άχρηστο πράγμα μαζί με το τσιγάρο κίνδυνος άντε μέχρι τρία ποτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο