Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Νέες στολές για τη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας με δωρεά της Βουλής.

Θανάσης Καββαδάς: «50 νέες στολές προμηθεύτηκε η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας με δωρεά 15.000 ευρώ από τη Βουλή των Ελλήνων»

       Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, μαζί με την πρόεδρο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας, κ. Βασιλική Μήτσουρα, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την ενίσχυση ύψους 15.000 ευρώ που παρείχε η Βουλή στη Φιλαρμονική, ποσό το οποίο ο Σύλλογος ήδη αξιοποίησε για την προμήθεια 50 νέων στολών για την μπάντα του Συλλόγου. Μάλιστα η κ. Μήτσουρα παρουσίασε στον Πρόεδρο της Βουλής ένα δείγμα των νέων στολών με τις οποίες πλέον θα εμφανίζεται η δεύτερη αρχαιότερη φιλαρμονική της χώρας.
 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Πριν λίγους μήνες είχα δεσμευθεί δημόσια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Φιλαρμονικής μας ότι θα ήμουν αρωγός στην προσπάθειά της να προμηθευτεί νέες στολές για την μπάντα. Πράγματι, τον Μάρτιο μετέφερα εγγράφως το αίτημα στον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος, όπως μας έχει άλλωστε συνηθίσει, ευαισθητοποιήθηκε άμεσα, και πλέον η Φιλαρμονική μας διαθέτει 50 νέες στολές οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της μπάντας και μέρος όχι μόνο της εικόνας, αλλά και της παράδοσής της.
Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Βουλής για τη συνεχιζόμενη στήριξή του στον πολιτισμό του νησιού μας. Η πρώτη επίσημη παρουσία της Μπάντας με τη νέα της εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λευκάδα για τον εορτασμό της πολιούχου και προστάτιδας του νησιού μας Παναγίας Φανερωμένης. Θα είναι ένας ακόμα σταθμός στην μακρά και λαμπρή ιστορία της Φιλαρμονικής μας, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί συμβάλλοντας στην μουσική παιδεία και την πολιτιστική ανάπτυξη της Λευκάδας».

1 σχόλιο:

  1. πολυ εργατικος ο θανασης καβαδας . δεν υπαρχει μερα που να μην ειναι στην επικαιροτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο