Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΔΕΥΑ Aγρινίου: Κλειστή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, η οδός Παπαφώτη, από την Χαρ. Τρικούπη έως τον κόμβο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ
 
    Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι η οδός Παπαφώτη, από  την Χαρ. Τρικούπη έως τον κόμβο, θα παραμείνει κλειστή για λόγους ασφαλείας από σήμερα, Τετάρτη  19 Ιουνίου, στις 21.30.

Αιτωλοακαρνανία: Αυτές είναι οι κατάλληλες ακτές για κολύμβηση – Δώδεκα στο Δήμο Ξηρομέρου.


        Την απόφαση για την «Καταλληλότητα θαλάσσιων υδάτων – ακτών κολύμβησης Νομού Αιτωλοακαρνανίας 2024» εξέδωσε η Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική λίστα με τις παραλίες που είναι κατάλληλες για κολύμβηση με νερά εξαιρετικής ποιότητας, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής της ακτής, για την κολυμβητική περίοδο του έτους 2024 ανά Δήμο: 

Casus Belli Tραπεζιώτη σε Παπαναστασίου, αν δεν αρθεί η αδικία σε βάρος των χωριών.


       Τις προτάσεις που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου προκειμένου να διοχετευτούν περισσότερα χρήματα στα χωριά μέσω του προγράμματος ΒΑΑ δημοσιοποιεί η παράταξη του Δ. Τραπεζιώτη. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης υπάρχει μεγάλη δυσαρμονία στο σχεδιασμό του προγράμματος και θα είναι «αιτία πολέμου  αν δεν αρθεί  αυτή η αδικία».

Αναλυτικά :

Τα νέα πρόσωπα και οι αναβαθμίσεις στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.


 Ανακατατάξεις και στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ειδικά μετά την αναχώρηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου Δημήτρη Τσιόδρα για την ευρωβουλή.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Γενικός Διευθυντής Τύπου και Ενημέρωσης αναλαμβάνει ο Πάνος Αμυράς.

Νέες στολές για τη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας με δωρεά της Βουλής.

Θανάσης Καββαδάς: «50 νέες στολές προμηθεύτηκε η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας με δωρεά 15.000 ευρώ από τη Βουλή των Ελλήνων»

       Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, μαζί με την πρόεδρο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας, κ. Βασιλική Μήτσουρα, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την ενίσχυση ύψους 15.000 ευρώ που παρείχε η Βουλή στη Φιλαρμονική, ποσό το οποίο ο Σύλλογος ήδη αξιοποίησε για την προμήθεια 50 νέων στολών για την μπάντα του Συλλόγου. Μάλιστα η κ. Μήτσουρα παρουσίασε στον Πρόεδρο της Βουλής ένα δείγμα των νέων στολών με τις οποίες πλέον θα εμφανίζεται η δεύτερη αρχαιότερη φιλαρμονική της χώρας.

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από την Τετάρτη 19/6 για υποβολή Μηχανογραφικού ή Παράλληλου Μηχανογραφικού

 


     Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 19 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Συλλυπητήριο μήνυμα Θανάση Μαυρομμάτη για την απώλεια Γιώργου Αλεξόπουλου.

 


   Ένας ακέραιος, έντιμος και ταπεινός αγωνιστής της Παράταξης δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος πορεύτηκε στη ζωή και την πολιτική με ξεκάθαρο λόγο, με ήθος και συνέπεια υπηρετώντας τους συμπατριώτες μας αθόρυβα αλλά ουσιαστικά.

«Πώς να σωθώ;» -Ομιλία του π. Εφραίμ Παναούση στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου

 


    Εκδήλωση με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Εφραίμ Παναούση, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Αττικής πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου το απόγευμα της Τρίτης 18ης Ιουνίου 2024.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Τριάδος.

Κοινή επιστολή με φόντο την Πολιτική Συνοχής απέστειλαν οι Περιφέρειες- μέλη της CPMR στην Πρόεδρο της Ε.Ε. UrsulaVonderLeyen


      Όπως τονίστηκε και στη σχετική επιστολή σε μια εποχή που η δυσπιστία των πολιτών για την Ευρώπη μπορεί να εκφράζεται έντονα στις κάλπες, πρέπει να ενισχύσουμε την Πολιτική Συνοχής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μείζονα δημοκρατικό στόχο στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο. Η 9η έκθεση για τη συνοχή επιβεβαίωσε ότι η Πολιτική Συνοχής συνέχισε να δημιουργεί ισχυρά οικοσυστήματα καινοτομίας, βασικές υποδομές κινητικότητας, να ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη και να διευκολύνει να δοθούν απαντήσεις στην πολλαπλή κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και οι πολίτες της.

Διανομή Φρούτων στους δικαιούχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγρινίου.


      Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στα πλαίσια καλής συνεργασίας με την ομάδα παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμμου Βέροιας: «Ο Νέος Αλιάκμων», την Τρίτη 18 Ιουνίου 2023, πραγματοποίησε δωρεάν διανομή 14 τόνων φρούτων (ροδάκινα και νεκταρίνια) στους δικαιούχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου στα πλαίσια Επιχειρησιακού Προγράμματος του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Δήμος Αγρινίου: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για την προστασία των αστέγων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων λόγω υψηλών θερμοκρασιών από 20-06-2024 έως και 22-06-2024.


      Ο Δήμος Αγρινίου μεριμνώντας για τη λήψη προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα,  διαθέτει από αύριο  20-06-2024 έως και 22-06-2024 κλιματιζόμενους χώρους για την προστασία των αστέγων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΑ στήριξη αγώνα εργατών ΛΑΡΚΟ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


      Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στηρίζει το μεγαλειώδη αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και το αυριανό τους συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στην Αθήνα .

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

Εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Αφων Σισμάνη. -Αναμένεται άμεσα να δοθεί στην κυκλοφορία.


     Σε εξέλιξη είναι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού  Αφων Σισμάνη στο πλαίσιο εκτεταμένων παρεμβάσεων  για τη συντήρηση και ασφαλτόστρωση  δρόμων  στον Δήμο Αγρινίου.

Τα έργα  αφορούν παρεμβάσεις με σκοπό την  αποκατάσταση των φθορών σε  τμήματα  οδών  τα οποία,  σε πολλές περιπτώσεις,  δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και εγκυμονούν κινδύνους για την κυκλοφορία των πεζών.

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Κλειστά τα καταστήματα του Αγίου Πνεύματος.


     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ενημερώνει τους συναδέλφους και συμπολίτες ότι με βάση τις αποφάσεις των μελών του Συλλόγου τα εμπορικά καταστήματα της πόλης τη Δευτέρα 24 Ιουνίου θα είναι κλειστά.

ΣΕΕΔΑ: Το προτεινόμενο θερινό ωράριο, με ανοιχτά τα Σάββατα τα καταστήματα.

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 01-07-2024 ΕΩΣ 31-08-2024

ΠΡΩΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 8.30 – 14.00 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ 8.30 – 14.00 18.00 – 21.00

Συλλυπητήριο μήνυμα Χριστίνας Σταρακά για τoν θάνατο του Γιώργου Αλεξόπουλου.

 


    Συλλυπητήριο μήνυμα Χριστίνας Σταρακά για τoν θάνατο του Γιώργου Αλεξόπουλου

Πληροφορήθηκα με θλίψη τον θάνατο του συντοπίτη και πρώην βουλευτή του νομού μας Γιώργου Αλεξόπουλου.

Εγκαίνια της έκθεσης "Χρώμα και Φως", της εικαστικού κυρίας Αλεξάνδρας Τσάχαλου – Μπεσίνη.



         Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου τα εγκαίνια της έκθεσης "Χρώμα και Φως" της εικαστικού κυρίας Αλεξάνδρας Τσάχαλου – Μπεσίνη.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αγρινίου Γεωργίου Παπαναστασίου χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Γεωργία Μπόκα.

Ανοιχτά Σχολεία Χειμώνα – καλοκαίρι, πρωί και βράδυ, αλλά… αλλιώς!


     Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Αγρίνιο είναι από αυτά που θα πρέπει με απόλυτη προτεραιότητα να αντιμετωπιστούν.
Ωστόσο, στο Δήμο Αγρινίου υπάρχουν πολλά σχολεία που διαθέτουν σύγχρονες υποδομές και πολλά περισσότερα πού, μπορεί να έχουν κατασκευαστεί ακόμη και δεκαετίες πριν, είναι όμως υπέροχοι χώροι που προσφέρονται για σειρά παράλληλων δράσεων, …αρκεί να μείνουν ανοιχτά!

Η γιορτή λήξης της χορευτικής περιόδου 2023-2024 για το Λαογραφικό Όμιλο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ)



        Με μια μεγάλη εκδήλωση έκλεισε τη χορευτική περίοδο 2023-2024 ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ).

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο των αποθηκών Παπαστράτου στο Αγρίνιο, η γιορτή λήξης της χορευτικής περιόδου 2023-2024, που σαν κύριο χαρακτηριστικό είχε τη μεγάλη προσέλευση του κοινού, τον μεγάλο ενθουσιασμό, άλλα και την άψογη οργάνωση.

Χριστίνα Σταρακά: Φέρνει στη Βουλή με ερώτηση τη δυνατότητα συμμετοχής αγροτών στην πρόσκληση Μετατροπής Βιολογικών προϋπολογισμού ύψους 287 εκατ. ευρώ, κάνοντας λόγο για ρουσφετολογικές διατάξεις και υπόνοια σκανδάλου


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστίνα Σταρακά, με την οποία ζητάει διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής στην πρόσκληση Μετατροπής Βιολογικών προϋπολογισμού ύψους 287 εκατ. ευρώ.....

Διεξαγωγή Τοπικού Θεματικού Εργαστηρίου και Εκπαιδευτικής Εκδρομής από την ΠΔΕ για το Έργο CHERRY


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, εταίρος στο Ευρωπαϊκό έργο CHERRY, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe 2021-2027, διοργάνωσε τοπικό θεματικό εργαστήριο και εκπαιδευτική εκδρομή για ενδιαφερόμενους φορείς από τον χώρο των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (ΠΔΒ), την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Χρυσόγελου και στο Μουσείο Άλατος στην Τουρλίδα Μεσολογγίου.....

Ευρεία σύσκεψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για θέματα Δημόσιας Υγείας


Ευρεία σύσκεψη για τρία θέματα Δημόσιας Υγείας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου.....

Δράσεις ευπρεπισμού στη Κοινότητα Μύτικα.

 


Πηγη  Facebook :  Δημήτρης Φάρρος


Διανύοντας τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις παρεμβάσεις καθαριότητας σε όλη την κοινότητα Μύτικα.....

Προσλήψεις 15.527 ατόμων ως προσωπικό καθαριότητας των σχολείων της Χώρας (έγγραφο)


Νίκος Κοκκινόπουλος

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών οι πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Δήμους για το διδακτικό έτος 2024-2025....

θεατρική παράσταση από την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση: «ΝΕΦΕΛΕΣ» μια κωμωδία του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, που θα πραγματοποιηθεί από την Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού με την καθοδήγηση του κ. Λάμπρου Πιτσούλια την ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Ιουνίου και την  ΤΡΙΤΗ 25 Ιουνίου 2024, ώρα 8:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου....

Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλογών η Βλάχου Τριανταφυλλακη Αναστασία του ΑΣ ΘΗΣΕΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑΣ.


Σε ένα ακόμα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα taekwondo συλλόγων συμμετείχε ο ΑΣ ΘΗΣΈΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑΣ  Με προπονητή τον Κακαρελη Νικόλαο και για μια ακόμη φορά ο σύλλογος επέστρεψε με μια μεγάλη διάκριση για τον σύλλογο και την πόλη μας.........

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ο Μητσοτάκης την… έσπασε σε πολλούς με την υπουργοποίηση Καραγκούνη


 Μη αναμενόμενη ήταν η υπουργοποίηση του Κώστα Καραγκούνη για κάποιους παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία.

Και αυτό γιατί πίστευαν ότι τόσο ο Κώστας Καραγκούνης όσο και ο Μάριος Σαλμάς λόγω του «όχι» που είπαν στο γάμο των ομοφυλοφίλων, δεν θα είχαν πιθανότητες υπουργοποίησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2023-2024 του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ. (φωτογραφίες)



Την τελευταία εβδομάδα των μαθημάτων, από Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στο σχολείο μας έγιναν οι ακόλουθες δράσεις:

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου έγινε ενημέρωση- ομιλία στους μαθητές  και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τους κινδύνους και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου έγινε δεντροφύτευση στον εσωτερικό αίθριο χώρο και στα παρτέρια που υπάρχουν περιμετρικά στον προαύλιο χώρο του σχολείου με την συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών.

H Ελλάδα Πρωταγωνιστεί στην Ευαισθητοποίηση για τις Βιομηχανικές Ιχθυοκαλλιέργειες.

 


Ενημέρωση στον ΟΗΕ έπειτα από ελληνική πρωτοβουλία

υποστηριζόμενη από 160 Διεθνείς Οργανισμούς και προβολή από το BBC.
 
Αθήνα, 18 Ιουνίου 2024. Τις τελευταίες μέρες, η παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες και η προσοχή της διεθνούς ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα έντονες, μέσα από δύο πρωτοβουλίες με ελληνικές ρίζες. 
Πιο συγκεκριμένα, η ελληνικής καταγωγής Εύα Δουζίνα, Πρόεδρος του Ιδρύματος Rauch, απέστειλε επιστολή(Δείτε εδώ) στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), .....

Στην πρώτη δεκάδα πανελλαδικά της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας η μαθήτρια του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου Παρασκευή Συγγούνα


         Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου συγχαίρουν τη μαθήτρια της Β΄ Τάξης  Παρασκευή Συγγούνα για τη μεγάλη πανελλαδική διάκριση που πέτυχε στην Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα, στην οποία κατετάγη στην πρώτη δεκάδα

Συγκεκριμένα η Παρασκευή Συγγκούνα πέρασε με επιτυχία όλα τα στάδια του διαγωνισμού (τοπικός και περιφερειακός γύρος).

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 2024 "7ος MEDEON RUN"


      Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΔΕΩΝΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ προκηρύσσει την διοργάνωση του 7ου Αγώνα δρόμου MEDEON RUN 2024 αποστάσεις 1000 + 5000 + 7400 μέτρων. Ο εν λόγω αγώνας θα διεξαχθεί στην φιλόξενη Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 και ώρα 7:00 μμ .

Εκδήλωση Βυζαντινής Μουσικής από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας.



      Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, με τίτλο «Αφιέρωμα στην Πεντηκοστή» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και του Άρχοντος Πρωτοψάλτου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών κ. Αποστόλου Παπαδοπούλου.

Ιερατική Σύναξη με θέμα την Εξόδιο Ακολουθία και τις Επιμνημόσυνες Ακολουθίες στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας.



      Στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Παναιτώλιο πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Γενική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, με θέμα: «Εξόδιος Ακολουθία και Επιμνημόσυνες Ακολουθίες».
Η πρώτη εισήγηση είχε θέμα: «Η νεκρώσιμη ακολουθία και οι ποιμαντικές προεκτάσεις αυτής» και παρουσιάστηκε από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Χριστίνα Σταρακά: Κατέθεσε ερώτηση με θέμα « Τα κλειστά ακίνητα του Δημοσίου, διέξοδος στη στεγαστική κρίση».


        Σε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη προχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, την οποία συνυπέγραψε μεταξύ άλλων και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, αναφορικά με τα χιλιάδες κλειστά ανεκμετάλλευτα ακίνητα του Δημοσίου, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν δίνοντας διέξοδο στους πολίτες εν μέσω της στεγαστικής κρίσης.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ερώτησή τους:

OPENING έκθεσης 60 Days of Design 2024.


      Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στις 20:30 στο
openingτης έκθεσης σύγχρονου designμε τίτλο 60 DaysOfDesignστον χώρο πολιτισμού Tatiana Dimou Artists, στην πόλη της Πάτρας.

Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνό


«Στηρίζουμε τις Κατασκηνώσεις και το Κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας»...

Δεν ξεχνούν τον μακαριστό γέροντα Αυγουστίνο Κατσαμπίρη τα πνευματικά του παιδιά


Στον χώρο της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας, ο χρόνος, δεν κάνει τον σύγχρονο άνθρωπο να λησμονεί πρόσωπα πράγματα και γεγονότα και στην μνήμη του να κυριαρχεί η ανάμνηση για όλα αυτά, αλλά, όλα συνδέονται με την παρουσία του Χριστού και των Αγίων....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, δόθηκε στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου η παράσταση “Ο ΓΑΜΟΣ”, του θεατρικού συγγραφέα και πεζογράφου Μάριου Ποντίκα, από την θεατρική ομάδα “Θεατρόpolice”, σε σκηνοθεσία της Γιούλης  Μαρούση, για τη στήριξη στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου, αποδεικνύοντας έτσι την ευαισθησία τους  στις γυναίκες θύματα βίας. Το συγκεκριμένο δραματικό  έργο είναι καταπέλτης για την έμφυλη βία και την εξουσία της πατριαρχίας και προκαλεί μέσα από την ρεαλιστική απόδοσή του, έντονα συναισθήματα και προβληματισμό. ....

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑΣ ΤΉΣ ΟΔΗΓΉΤΡΙΑΣ


πηγη Ι.Ναός Αγίου Γεωργίου Βασιλοπούλου

Σας ενημερώνουμε ότι εξ αφορμής της εορτής της Παναγίας της Οδηγήτριας, την προσεχή Τετάρτη 19/6 και ώρες απο 8:30μ.μ έως 12:30π.μ, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στην εορτάζουσα ιστορική Ι.Μ Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Οδηγήτρια) στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου.....

Τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, στα αποκαλυπτήρια προτομής του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη στην Ηλιούπολη



       Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, εκπροσώπησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, στα αποκαλυπτήρια προτομής του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννησή του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δήμαρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα.


 Συλλυπητήριο μήνυμα Δήμαρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα για το θάνατο του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γεώργιου Αλεξόπουλου.

"Με θλίψη αποχαιρετώ τον πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γεώργιο Αλεξόπουλο που έφυγε από την ζωή.

Στον Πανσερραϊκό ο Χαντάκιας


Ο Πανσερραϊκός έκανε γνωστό ότι απέκτησε τον Δημήτρη Χαντάκια ολοκληρώνοντας την δεύτερη μεταγραφή του για το φετινό καλοκαίρι.....

Δήμος Αγρινίου: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024-2025


         Παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 η περίοδος των εγγραφών για το σχολ. έτος 2024- 2025, βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς  - Δ.Β.Σ του Δήμου Αγρινίου.

Υπενθυμίζεται ότι για εγγραφή στα τμήματα νηπίων δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1-1-2021 έως 31-3-2022.

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της τακτικής συνεδρίασης, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

ds dimoy xiromeroy 1762024
 
Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.