Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοτικές εκλογές: Οι εισαγγελείς του facebook να πάνε στους κανονικούς εισαγγελείς


Η καταγγελία στην Ελλάδα είναι ό, τι πιο εύκολο μπορεί να κάνει κανείς, όμως επειδή ζυγώνει και η μέρα των εκλογών, καλό είναι να αποσαφηνιστεί κάτι.....

Όταν κάποιος γράφει δημόσια και με το όνομά του ότι κάποιοι “τρώνε” λεφτά κάνει (εκτός από το κομμάτι του) μια δημόσια ενημέρωση των αρχών για εγκληματικές πράξεις.

Οπότε συμβαίνουν τρία τινά: πρώτον ο ίδιος καθίσταται μάρτυρας αν και όταν κληθεί από κάποιον δικαστεί να αποδείξει αυτά που καταγγέλλει. Δεύτερον, ο εισαγγελέας έχει ενημερωθεί κι αν δεν έχει συμβεί αυτό κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει. Και τρίτον, ο θιγόμενος έχει το δικαίωμα(δεν οφείλει) να ασχοληθεί προσωπικά και να επιδιώξει αποδείξεις ή, ελλείψει αυτών, την τιμωρία του καταγγέλλοντος.

Βέβαια, είναι γνωστό ότι παραμονές των εκλογών κανένας δεν θέλει να μπλέξει με δικαστήρια και πολύ περισσότερα κανείς δεν θέλει να του πουν ότι διώκει πολιτικά τους αντιπάλους του ή ότι τους φιμώνει.


Επίσης, κάποιος που καταγγέλλει διασπάθιση δημόσιου χρήματος από καθέδρας δεν είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει στοιχεία, απλά καλό θα ήταν να τα έχει κάπου μαζί του…

Οπότε, τι μένει; Η παρέμβαση εισαγγελέα, είτε αυτόκλητα, είτε μετά από καταγγελία!


Όταν δεν συμβαίνει τίποτε από τα παραπάνω πρόκειται απλά για…αφασία! Κάτι που μάλλον συμβαίνει τις τελευταίες μέρες που διαβάζουμε για “εκατομμύρια που τρώγονται” σε σχόλια!


Ούτε καν σε προσωπικές αναρτήσεις.


Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο