Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Σταρακά: «Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις για τον έλληνα παραγωγό»


Με το πόδι στο γκάζι συνεχίζει το έργο του ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, προγραμματίζοντας σειρά παρεμβάσεων για παραγωγή συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων για τον έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφο, παραγωγό.... Η επικεφαλής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του Κινήματος και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, έγραψε σε σχετική της ανάρτηση τα εξής:


«Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις για την έλληνα παραγωγό.

Μαζί με τον συνάδελφο βουλευτή Μ. Χνάρη συμμετείχαμε στη διευρυμένη συνεδρίαση της ολομέλειας του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που αποτελείται από εξαιρετικούς επιστήμονες και ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.

Τονίσαμε τη σημασία του πρωτόγεννους τομέα για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ως μια από τις τέσσερις άμεσες προτεραιότητες μας το επόμενο διάστημα, όπως την ανέδειξε και ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Ο αγροτικός κόσμος άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντοτε ΕΝΑ.

 

Εξετάσαμε την τρέχουσα τραγική κατάσταση πολλών αγροτών και κτηνοτρόφων της πατρίδας μας, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αναδείξαμε τις κυβερνητικές ανεπάρκειες και ολιγωρίες. Και οριοθετήσαμε τα ζητήματα στα οποία θα επικεντρώσουμε τη δράση μας στο άμεσος προσεχές διάστημα, σε πλήρη συνεργασία και διαβούλευση με τον έλληνα παραγωγό σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας:

 

1. Άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση της ΝΔ για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

2. Την αναθεώρηση του κανονισμού για τον Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ). 

3. Την ανακατανομή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με προτεραιότητα τους πληγέντες, προστατεύοντας ταυτόχρονα όλους τους παραγωγούς για την αποφυγή καταστροφών στο μέλλον.

4. Την νέα ΚΑΠ.

5. Την στήριξη των δομών της υπαίθρου σε πιο ανθεκτική βάση με στόχο την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

6. Μια νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τον πρωτογενή τομέα που θα απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις και θα συνδυάζει τις διαστάσεις της έξυπνης γεωργίας, της καθαρής ενέργειας, της αντιμετώπισης της επισιτιστικής και διατροφικής ανασφάλειας, της μείωσης του κόστους παραγωγής, της προστασίας του καταναλωτή από φαινόμενα αισχροκέρδειας και την δημιουργία νέων ευκαιριών για την παραμονή των νέων παραγωγών στον τόπο τους.

 

Στο μυαλό όλων μας, βρίσκονται οι πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφές που συγκλόνισαν πολλές περιφέρειες της επικράτειας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα παλέψει σκληρά για να πάρουν οι άνθρωποι τη ζωή τους ξανά στα χέρια τους και για να μην κινδυνέψουν πάλι ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε και κανένας άλλος. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αντέχει τις κρίσεις, να αποκτήσει έναν αγροτικό τομέα που να εξυπηρετεί όλους τους Έλληνες και θα δίνει προστιθέμενη αξία στην οικονομία της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο