Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δεσμεύσεις Θανάση Λύρου: "Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου - Αξιοπρεπείς συνθήκες για την επιτέλεση του σχολικού έργου στον Δήμο μας"


Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου, Θανάσης Λύρος, μαζί με υποψηφίους του Συνδυασμού του «Ανάπτυξη για όλους».....

Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την Λιμενάρχη Μεσολογγίου, Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Σκανδάλου Κυριακή, και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Λιμεναρχείου. Άθλιες οι συνθήκες εργασίας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, του πολύ νευραλγικού αυτού τομέα μιας περιοχής με τεράστια ακτογραμμή.

Το αρχείο στοιβαγμένο χύδην σε μεταλλικά ράφια, το αφρόντιστο κτήριο διάτρητο και έρμαιο ακόμα και μιας απλής βροχής, το προσωπικό ο ένας πάνω στον άλλον.

Ο κ. Θανάσης Λύρος εξέφρασε την θλίψη του για τις άθλιες αυτές συνθήκες και δεσμεύτηκε πως ως Δημοτική Αρχή για την σημαντική αυτή Υπηρεσία θα δημιουργήσει τουλάχιστον ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αν όχι άμεση στέγασή της σε άλλο χώρο.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία του Συνδυασμού επισκέφτηκε την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλ/νίας, όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της, Χρήστο Καζαντζή, για τις επίσης άσχημες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο ιδιαιτέρως ευαίσθητος χώρος της Παιδείας.

Τεράστιο είναι το πρόβλημα της στέγασης κάποιων σχολείων, μεταξύ των οποίων και η ιστορική Παλαμαϊκή Σχολή, το 1ο Γυμνάσιο της πόλης, του οποίου οι μαθητές εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε ΤΟΛ.

Ο κ. Θανάσης Λύρος, με μεγάλη ευαισθησία ως πρώην εκπαιδευτικός και για μια 20ετία Διευθυντής Σχολείων, υποσχέθηκε στον κ. Καζαντζή πως ως Δημοτική Αρχή θα πιέσει προς πάσα κατεύθυνση για να μπορούν τα Σχολεία τού Δήμου μας να λειτουργούν με αξιοπρέπεια και να επιτελούν απερίσπαστα τον πολύ σπουδαίο ρόλο τους.

Εκ του Γραφείου Τύπου

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο