Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Σωτήρη Παρίση Για την επίσκεψη του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη


«Δεν είχαμε ψωμί να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη γυρεύαμε» λέει ο λαός, και αυτό ακριβώς έταξε στην επίσκεψή του στην Πάτρα ο Υπουργός της κυβέρνησης κ. Χρυσοχοΐδης..... Την ώρα που οι δημόσιες δομές υγείας της Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν ασθμαίνοντας, με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν κάθε μέρα μάχη στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, έταξε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών μιλώντας παράλληλα για την «ελκυστικότητα» και την «ευελιξία» στην οποία στοχεύει για να γίνουμε «από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη».


Δεν είπε όμως κουβέντα για τα νοσοκομεία Αιγίου, Μεσολογγίου και Αμαλιάδας που οδηγούνται στο κλείσιμο, για το «409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο» και το «Νοσημάτων Θώρακος» που έκλεισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και παραμένουν κλειστά, την ώρα που οι ανάγκες του λαού της περιοχής είναι πολλαπλάσιες.


Το «ελκυστικό και ευέλικτο» σχήμα που έχουν στο μυαλό τους ακολουθεί πιστά τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, που πιστά εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Δεν μειώνει τις τεράστιες συνέπειες στη ζωή και την υγεία του λαού μας, αντίθετα τις βάζει πάλι στη ζυγαριά «κόστους-οφέλους», τροφοδοτώντας για άλλη μια φορά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο της υγείας.


Την Κυριακή στις 8 Οκτώβρη ο λαός της περιοχής μας να δώσει ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που δεν είπαν μια κουβέντα, όλο το προηγούμενο διάστημα, για την κατάσταση, τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής, την έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας, φτάνοντας όσο πιο ψηλά γίνεται τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Για να δυναμώσει η διεκδίκηση:


-για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατρών, νοσηλευτών, σύγχρονο και επαρκή εξοπλισμό των υποδομών, ασθενοφόρων, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.


-για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πρόνοιας με ταυτόχρονη αναβάθμιση και κάλυψη των κενών σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής.


-για να μην περάσουν τα σχέδια κλεισίματος των Νοσοκομείων της περιοχής μας.


-για την άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος», του «409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου» και την αναβάθμιση του «Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων» που κάλυπταν τις ανάγκες του λαού σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.


Ψηφίζουμε μαζικά, αποφασιστικά Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επανεκλέγουμε ξανά δήμαρχο Πατρέων τον Κώστα Πελετίδη.


Πάτρα, 30/9/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο