Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια Θεία Λειτουργία τού μέχρι πρότινος εφημερίου της ενορίας Βασιλοπουλο π. Θεοδώρου Τριάντη.


πηγη Ι.Ναός Αγίου Γεωργίου Βασιλοπούλου

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια Θεία Λειτουργία τού μέχρι πρότινος εφημερίου της ενορίας μας, π. Θεοδώρου Τριάντη.....

Πλήθος συγχωριανών μας, προσήλθαν να ευχαριστήσουν τον π. Θεόδωρο για την προσφορά του και να τού ευχηθούν καλή διακονία στη νέα ενορία του. Προ της απολύσεως, ο π. Θεόδωρος μίλησε αναφέροντας ότι αποχωρεί πλήρως ευχαριστημένος από όλα τα έτη της διακονίας του, ευχαριστώντας όλους τους χωριανούς για την αγάπη τους, τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Παναγιώτη Πετρονικολό για την παραχώρηση του κοινοτικού καταστήματος για την διαμονή του όποτε απαιτείτο, τις κυρίες τού χωριού που επιμελούνται την καθαριότητα και την ευπρέπεια τού Ναού, και τον ιεροψάλτη κ. Χρύσανθο Σόμπολο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την συνεργασία τους. Στη συνέχεια, εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου μίλησε ο ταμίας κ. Φίλιππος Τσόμπος, ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Θεόδωρο για τους κόπους και τον αγώνα του επί 35 έτη προκειμένου να παραμείνει η ενορία ζωντανή τονίζοντας ότι η 35ης διακονία του αποδεικνύει ότι είναι κληρικός που πέτυχε να τον αγκαλιάσει το χωριό και ότι ο π. Θεόδωρος αποτελεί ζωντανή ιστορία για το χωριό μας καθώς η παρουσία του συνδέεται με τα περισσότερα έτη της πρόσφατης εκκλησιαστικής ιστορίας τού χωριού μας. Ευχήθηκε δε, αυτή να μην είναι η τελευταία του λειτουργία στο χωριό, ελπίζοντας με την πρώτη ευκαιρία να μας επισκεφθεί ξανά. Τελειώνοντας, προσέφερε στον π. Θεόδωρο ως ελάχιστο αντίδωρο ευγνωμοσύνης, ένα επιτραχήλιο προκειμένου να έχει την ανάμνηση όλων μας όταν θα επιτελεί τα καθήκοντα στη νέα ενορία του. Εν συνεχεία, προσφέρθηκε κέρασμα στον προαύλιο χώρο τού Ναού προς τιμήν του π. Θεοδώρου ο οποίος παρεκάθησε μαζί με ενορίτες διηγούμενοι αναμνήσεις από την πολυετή διακονία του.

Η ενορία μας, ευχαριστεί και πάλι ολόψυχα τον π. Θεόδωρο για την πολυετή προσφορά του και τού εύχεται καλή διακονία στη νέα ενορία του.

Εκ τού Ε.Σ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο