Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ανοιχτή Επιστολή(3) του πρώην Δημάρχου κ Σεραφή: "Όχι μόνο δεν φτιάξατε αλλά στην θητεία σας καταστράφηκαν και αυτά που είχαμε"

 
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανοιχτής επιστολής (Διαβάστε εδώ όσα έχουν προηγηθεί) και αναφορικά με τα αρδευτικά έργα του πρώην Δήμου Μεδεώνος σειρά έχει το αρδευτικό Κωνωπίνας.

Το συγκεκριμένο έργο Κύριε Δήμαρχε όπως και το αρδευτικό του κάμπου Κατούνας ο Δήμος μας το παρέδωσε στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας λειτουργικότατα.

Ομοίως απ ΄ ότι γνωρίζω τα παρέδωσε κι ο προκάτοχος σας Νίκος Σολδάτος το 2014 σε εσάς.



Το γνωρίζω γιατί ο Δήμος είχε την εποπτεία στο ΤΟΕΒ (αρδευτικό κάμπου Κατούνας) και την κατά κυριότητα λειτουργική ευθύνη στο αρδευτικό Κωνωπίνας με αρμόδιο αντιδήμαρχο τον κ. Τζαβαλά.

Στην δική σας 9χρονη διοίκηση Κύριε Δήμαρχε το αντλιοστάσιο του αρδευτικού Κωνωπίνας στην λίμνη καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι ενδεικτικές φωτογραφίες του εσωτερικού χώρου αποτυπώνουν το ελάχιστο της καταστροφής του.



 

Μηχανολογικός εξοπλισμός, μοτέρ, αντλίες, πίνακες κλπ έχουν εξαφανιστεί. Πορτοπαράθυρα αφαιρέθηκαν και το κτίριο είναι σαν κρανίο ξεδοντιασμένο.

Η εγκληματική σας αδιαφορία για το έργο Κύριε Δήμαρχε και η κραυγαλέα σας ανικανότητα να το προστατεύσετε και να το διατηρήσετε όπως το παραλάβατε είναι αυταπόδεικτα εμφανή.

Κι η ευθύνη σας  αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε δεν είναι μόνο πολιτική; Είναι και ποινική γιατί πρόκειται για καταστροφή Δημοσίου έργου που την ευθύνη την έχει ο Δήμος.

Αλήθεια που βρισκόσασταν όταν γινόντανε όλα αυτά; Και τι θα πείτε τώρα στους Κωνωπινιώτες;

Ότι ήτανε το αρδευτικό του κάμπου Κατούνας για την Κατούνα ήτανε αυτό για την Κωνωπίνα.

Στο πρώτο καταστράφηκαν και ξεριζώθηκαν οι βάνες μέσα στα φωτοβολταικά πάρκα.

Στο δεύτερο της Κωνωπίνας στην 9χρονη διοίκησης καταστράφηκε το κύριο αντλιοστάσιο της λίμνης.


Η εκμετάλλευση αυτού του έργου Κύριε Δήμαρχε από του Δημότες μας στην Κωνωπίνα έφερε πλούτο στο χωριό τους. Φτιάξανε σπίτια, πήρανε αυτοκίνητα, παντρέψανε παιδιά, κάνανε περιουσίες.

Και στην δικής σας θητεία ρημάχτηκε!!!!
Αυτά είναι τα έργα σας στην Μεδεώνα Κύριε Δήμαρχε. Καταστροφή υποδομών που για να γίνουν, το κράτος και το Υπουργείο Γεωργίας  ξόδεψε εκατομμύρια δραχμές στο παρελθόν.

Με τις υποδομές μας απ΄ ότι φαίνεται αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε έχεις και άλλη καταστρεπτική συνέχεια!!!

Κι αυτή είναι στην περιοχή που κατασκευάσθηκαν τα αρδευτικά δίκτυα από το φράγμα των Αχυρών στην περιοχή του Λόγγου.

Πρέπει και εκεί αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε να έχει γίνει ζημιά γιατί από τις ενδεικτικές φωτογραφίες που τράβηξα φαίνονται ξεκάθαρα οι βάνες των αρδευτικών δικτύων του έργου του φράγματος να είναι περιφραγμένες μέσα στα φωτοβολταικά πάρκα.

Είναι επαναλαμβάνω ενδεικτικές και όσες έβλεπα από τον δρόμο τις φωτογράφισα με το κινητό μου.   

Και τα πάρκα στον λόγγο Κατούνας που είναι κατασκευασμένα τα αρδευτικά δίκτυα του έργου είναι πολλά.

Η ζημιά αν έχει γίνει και σε τι βαθμό έγινε θα διαπιστωθεί όταν από το ΠΕΧΩΔΕ που είναι ο κύριος του έργου ελεγχθούν οι εφαρμοσμένες μελέτες των αρδευτικών δικτύων.

Καλά Κύριε Δήμαρχε εσείς δεν γνωρίζατε ότι τα αρδευτικά δίκτυα του φράγματος των Αχυρών ανήκουν στην κυριότητα του ΠΕΧΩΔΕ;

Κι αν το γνωρίζατε πως βρεθήκατε να είναι κλεισμένα μαζί με τις βάνες τους μέσα στις περιφραγμένες φωτοβολταικές εγκαταστάσεις;    

 Η συνύπαρξη τους μέσα στα πάρκα με τι είδους νομιμότητα συνάδει όταν η εγκατάσταση των αρδευτικών δικτύων προηγήθηκε των φωτοβολταικών πάρκων;

Tο ΠΕΧΩΔΕ το γνωρίζει αυτό;

Το έχετε ενημερώσει ή ενημερωνόσαστε εσείς τώρα και με την παρούσα ανοικτή επιστολή μου;   
 

Αν κάνατε καμμιά βόλτα στο βιλαέτι σας στην Μεδεώνα και περνάγατε από τον δρόμο προς την βρύση στα Μουντζούρια που ρίξατε άσφαλτο και αφήσατε τα 180 μέτρα χωματόδρομο θα τα βλέπατε και εσείς.

Όλα τα παραπάνω αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε είναι για επερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων και αυτό φαίνεται μέχρι εκεί θα φθάσει η χάρη σας!!!!

Εμένα κατηγόρησες ότι είμαι λαϊκιστής και άφησα την Μεδεώνος χωρίς υποδομές στην θητεία μου αλλά απ΄ότι φαίνεται εσείς την αφήσατε ροποθέμελο από τις υποδομές που είχαμε.

Όχι μόνο δεν φτιάξατε αλλά στην θητεία σας καταστράφηκαν και αυτά που είχαμε


Με τιμή
Γιάννης Σεραφής
20-9-2023
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο